Παντρολογήματα καναρινιών

Συζήτηση με θέμα Παντρολογήματα καναρινιών, που ξεκίνησε από Καναρίνι4ever, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 24 Φεβ 2014.

 1. Γειά σας και πάλι παιδιά! Θα ήθελα την προσωπική σας άποψη για ένα μεγάλο θέμα που με απασχολεί εδώ και καιρό και δεν μου είναι τόσο εύκολο να πάρω μια απόφαση. Αρχίζω... Απέκτησα σχετικώς πρόσφατα μια πανέμορφη ασπρόμαυρη θηλυκιά με κίτρινο στις φτερούγες τις την οποία σκοπεύω να ζευγαρώσω τον Μάρτιο. Όμως, έχω τρία αρσενικά και δεν μπορώ να αποφασίσω με ποιον θα ταίριαζε να την ζευγαρώσω. Σας γράφω τα χρώματα των αρσενικών:
  1ος) Ο Τίτος: τον Μάιο γίνεται 3 χρονών. Έχει ως βασικό χρώμα το πράσινο, με κιτρινό-άσπρη κοιλιά και καφέ φτερούγες.
  2ος) Ο Ρίτσος: δύο ετών με μη-έντονο κίτρινο λιποχρωμικό φτέρωμα και
  3ος)Ο Πάρης: ένα κοντά δύο ετών έντονο πορτοκαλί με καφέ φτερούγες και εξίσου πολύ λίγη έκταση καφέ στο δεξί μέρος του κεφαλιού.
  Εγώ το μόνο που θέλω είναι να μου προτείνεται με ποιόν θα ήταν καλύτερο να την ζευγαρώσω. Περιμένω πως και πως την γνώμη σας! Φιλικά Αμβρόσιος!
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Δεν υπάρχει κάποιο ζευγάρωμα με αυτά τα πουλάκια που περιγράφεις που να δίνει κάποια συγκεκριμένη χρωματική εμφάνιση. Ολα παρδαλά θα είναι και ανάλογα το αρσενικό ,άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο με αποχρώσεις(μπαλώματα) απο σκούρο μαυρο-καφέ έως μπέζ.
   
 3. Εσείς στη θέση μου, με ποιον από τους από πάνω, αρσενικό θα βάζατε μια ασπρόμαυρη κανάρα; Και κάτι ακόμα θα ήθελα να ρωτήσω. Μέχρι ποια ηλικία μπορούν να κάνουν απογόνους τα αρσενικά και μέχρι ποια τα θηλυκά;
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Με αυτόν που θα ταίριαζε(θα τον ήθελε) καλύτερα το θηλυκό.
   
 5. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Τα καναρίνια είναι γόνιμα μέχρι μεγάλης ηλικίας εφτά χρονών άνετα αφού έχουν προετοιμάσει σωστά. Θα επέλεγα το.ποιο δυνατό πουλί για ζευγάρωμα, τσέκαρε λίπος κελαηδησμα κλπ.αν όλα είναι στην ίδια κατάσταση άσε την θηλυκια να διαλέξει τον αρσενικό που θέλει. Προσωπικά θα ήθελα να πέρναγα τον κόκκινο παράγοντα οπότε τον δεύτερο καναρο. Όπως και να τα βάλεις θα βγουν παρδαλα κοινά.
   
 6. Και εγώ ήθελα να βάλω την θηλυκιά με τον πορτοκαλί τον αρσενικό γιατί θα έβγαιναν πολύ όμορφα πουλάκια, αλλά κάτι έχει πάθει εδώ και δύο μήνες και δεν κελαηδάει, οπότε δεν θα τον βάλω. Μόνο το πράσινο από τα αρσενικά της κελαηδάει συνέχεια και αυτή τον καλεί συνέχεια. Παράλληλα συνεχίζω την διατροφική προετοιμασία για να είναι έτοιμα τα πουλιά. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
  Υ.Γ Θα ήθελα να ακούσω κι άλλες γνώμες και από άλλα μέλη! Φιλικά!
   
 7. Γεια σας παιδιά! Τελικά, μετά από σκέψη και καλή παρατήρηση των πουλιών, έκανα την επιλογή συντρόφου! Τον πράσινο αρσενικό! Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω, είναι τι χρώμα θα έχουν οι νεοσσοί; Είναι σίγουρο, ότι θα είναι παρδαλά, αλλά άμα μπορείτε, Θα ήθελα να μου πείτε, τι χρώματα μπορεί να βγάλω;
   
 8. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Αρσενικός :
  πράσινο, με κιτρινό-άσπρη κοιλιά και καφέ φτερούγες.
  Θηλυκιά :
  ασπρόμαυρη με κίτρινο στις φτερούγες ...το τι θα προκύψει με το συνδυασμό τους, μόνο ο Θεός ξέρει.
  Μπορεί να σου βγάλουν και πουλιά που θα μοιάζουν ανά δύο.
   
 9. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Στα κοινα που δεν γνωριζουμε το τι κουβαλανε μπορει να προκύψει οτι μπορεις να φανταστεις δεν αποκλειεται καποιος απο τους δυο γονεις να ειναι φορεας λευκου κυριαρχου και να στο βγαλει σε καποιο απο τα μικρα!Μπορει να βγαλεις και κιτρινα! Ας ειναι καλα τα πουλακια απο θεμα υγειας και το χρωμα μην σε νοιαζει!
   
 10. Ναι, έχεις δίκιο! Το μόνο που με νοιάζει είναι να είναι καλά και γερά τα πουλάκια και να πάνε όλα καλά!
   
 11. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Τα ίδια θα έλεγα κι' εγώ,αν απαντούσα. Εκείνο που θέλω να διορθώσω που ίσως έχει νόημα για κάποιον που το "ψάχνει" , είναι οτι δεν υπάρχει περίπτωση μια μετάλλαξη που έχει κυρίαρχο χαρακτήρα να μην εμφανίζεται ,αλλά να "φέρεται" κρυφά στον γονότυπο. Αρα δεν μπορεί κανένας απο τους δυό γονείς να είναι φορέας λευκού κυρίαρχου (υποχωρητικού ΝΑΙ !)
   
 12. Καλημέρα σας! Χρόνια Πολλά σε όλους! Για τα καναρίνια μου υπάρχουν καλές και κακές εξελίξεις. Οι καλές εξελίξεις είναι ότι η θηλυκιά καλεί συνέχεια τον αρσενικό και σκίζει εφημερίδες. Οι κακές εξελίξεις είναι ότι το αρσενικός εδώ και 4 ημέρες που είναι στην ζευγαρώστρα με το χώρισμα, δεν κελαηδάει καθόλου στο θηλυκό για να το προσελκύσει. Ενώ όταν ήταν σε χωριστά κλουβιά και είχαν οπτική επαφή κελαηδούσε συνέχεια στο θηλυκό. Γιατί το κάνει αυτό; Είμαι πολύ δυσαρεστημένος μπορώ να πω. Φιλικά!
   
 13. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Να μην είσαι... Βάλε φωλιά στο θηλυκο και ένωσε τα αν δεν ενδιαφέρεται αυτός ο αρσενικός βάλε άλλον .... Έχεις δει τίποτα τσισματα από.το.χώρισμα ?
   
 14. Δυστυχώς όχι. Δεν έχω δει κάτι τέτοιο.
   
 15. Να αναφέρω ότι από προχθές είχα ανάμεσα στο ζευγάρι χαρτί για να μην βλέπονται. Υπέθεσα πως ο αρσενικός δεν κελαηδάει, επειδή βλέπει το θηλυκό. Σήμερα, λοιπόν το έβγαλα το χαρτί. Κατευθείαν καλούσε το ένα το άλλο και το αρσενικό τάιζε το θηλυκό! Αλλά ακόμα έχω απορία τον λόγο που δεν κελαηδάει. Την προηγούμενη κανάρα που είχα κελαηδούσε συνέχεια σαν τρελός προς αυτήν. Κι εγώ δεν θέλω να βγάλω το χώρισμα, αν δεν κελαηδήσει το αρσενικό. Αυτά από εμένα...
   
 16. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Μην περιμένεις να κελαηδήσει για να ενώσεις το ζευγάρι. Δεν είναι το μοναδικό κριτήριο αυτό. Σε λίγο ξεκινάει ο Απρίλης κάτι που σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα πουλιά είναι έτοιμα ακόμη και αν δεν βλέπουμε τα σημάδια που θεωρούμε σημαντικά.
   
 17. Καλημέρα σας! Εχθές λίγο πριν το σούρουπο, έβγαλα το χώρισμα στα πουλιά. Και το πρωί καθόμουν και τα παρατηρούσα. Τα πάνε πολύ καλά! Το αρσενικό φλερτάρει, κυνηγάει και ταΐζει το θηλυκό, ενώ εκείνη ενθαρρύνεται και τον πλησιάζει. Θα τα αφήσω έτσι όπως είναι για λίγες μέρες και μετά θα βάλω φωλιά και νήμα!
   
 18. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Καλημέρα, δεν έχω βέβαια καναρίνια, αλλά απ' ό,τι διαβάζω από άλλα άτομα στο φόρουμ την φωλιά την τοποθετούν και πριν ακόμα την ένωση του ζευγαριού, στην πλευρά του θηλυκού και η κατασκευή της είναι μια ένδειξη ετοιμότητάς της. Μήπως πρέπει να την βάλεις με νήμα άμεσα;
   
 19. KonWin

  KonWin PB New Member

  Έπρεπε να είχες βάλει φωλιά πριν τα ενώσεις.
  Βάλε τώρα φωλιά και δώσε νήμα.
   
 20. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Δεν υπαρχει θεμα και τωρα μπορεις να βαλεις πολλοι δεν βαζουν καν τα πουλια να γνωριστουν να βαζουν μαζι και την φωλια με το που τα ενωνουν μεχρι να την φτιαξουν και τα δυο θα εχουν γνωριστει και θα εχουν ζευγαρωσει αρκετες φορες....
   
Φόρτωση...