Παιχνιδια,συμβουλες και πληροφοριες για african grey parrot

Συζήτηση με θέμα Παιχνιδια,συμβουλες και πληροφοριες για african grey parrot, που ξεκίνησε από LEOPAS, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 21 Σεπ 2008.

 1. LEOPAS

  LEOPAS PB New Member

  :D Γεια σας θα με βοηθουσατε παρα πολυ αν μου απαντησετε,γιατι οπως ξερετε μπορει να παρω African Grey parrot και πρεπει να μαθω.

  ευχαριστω,Λεωνιδας
   
 2. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Ξεκίνα διαβάζοντας πρώτα αυτά:
  https://petbirds.gr/articles/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.159/
  Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων ενός παπαγάλου

  Και αυτό:
  https://petbirds.gr/articles/Αφρικανικός-Γκρίζος-Παπαγάλος-psittacus-erithacus.49/

  Ο Αφρικανικός παπαγάλος θεωρείται ένα από τα πιο απαιτητικά είδη. Χρειάζεται να του αφιερώνεις κάποιο χρονικό διάστημα γιατί αν δεν ασχολείσαι αρκετά μαζί του μπορεί να αποκτήσει πολύ εύκολα κακές συνήθειες όπως το να μαδάει τα φτερά του. Είναι γενικά ήρεμα πουλιά σε σχέση με κάποια άλλα είδη παπαγάλων. Επίσης είναι πολύ πιθανό να προσκολληθεί σε ένα άτομο της οικογένειας και να δείχνει την αντιπάθειά του σε κάποια άλλα. Φυσικά παίζει ρόλο κι ο χαρακτήρας κι η προσωπικότητα του κάθε πουλιού.
  Να συμπληρώσω ότι βγάζουν πολλή σκόνη απ' τα φτερά τους.
  Είναι από τα πιο έξυπνα είδη καθώς μπορεί να μιμείται και μπορεί να επαναλαμβάνει πολλές λέξεις και φράσεις. Επίσης μπορεί να εξημερωθεί εύκολα αν κάποιος το πάρει σε μικρή ηλικία.


  Καλό θα είναι όταν τον πάρεις να τον βάλεις σε ένα χώρο όπου θα είστε καθημερινά όλη η οικογένεια πχ στο σαλόνι για να κοινωνικοποιηθεί και να έχει παρέα κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

  Η ύπαρξη παιχνιδιών είναι πολύ σημαντική για την εκγύμνασή του αλλά και για να κρατιέται δραστήριος και να έχει με κάτι να ασχολείται. Φυσικά πρέπει να αποφεύγονται παιχνίδια τα οποία μπορούν να φανούν επικίνδυνα για την υγεία του πουλιού (αιχμηρά κτλ)
   
 3. LEOPAS

  LEOPAS PB New Member

  ΓΕΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΟΥ
   
 4. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Τίποτα, να' σαι καλά!:)

  Έτσι βγαίνει αλλά μην ανησυχείς σε εμάς φαίνεται κανονικά:)
   
 5. LEOPAS

  LEOPAS PB New Member

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
   
Φόρτωση...