Παίζει ρόλο το χρώμα στο ζευγάρωμα indian ringneck;

Συζήτηση με θέμα Παίζει ρόλο το χρώμα στο ζευγάρωμα indian ringneck;, που ξεκίνησε από CLIT, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 14 Δεκ 2008.

 1. CLIT

  CLIT PB New Member

  έχω έναν πανέμορφο αρσενικό ring neck, ατίθασο θά 'λεγα. δεν τον έχω από μικρό, αλλά μου τον έδωσαν εδώ κι ένα μήνα. θά 'θελα να του βρω ένα ταίρι. θά 'θελα να ρωτήσω, γιατί δεν είμαι και πολύ σχετικός με το θέμα, τώρα μαθαίνω σιγά σιγά κι εγώ, η θηλυκιά που θα του πάρω θα πρέπει να είναι απαραιτήτως πρασινούλα σαν αυτόν ή μπορεί να είναι κίτρινη ή μπλε? θα έχει πρόβλημα με άτομο άλλου χρώματος? :eek:
   
 2. Fotis_K

  Fotis_K PB Known Member

  Οχι δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο εκτος κι αν θες να πετυχεις καποιο συγκεκριμενο χρωματισμο!Αρκει να προσεξεις να μην εχει δαχτυλιο γυρω απο το λαιμο του και να ναι πανω απο 2 χρονων ωστε να ξερεις οτι ειναι σιγουρα θηλυκο!
   
 3. ALONE WOLF

  ALONE WOLF PB New Member

  καλησπέρα εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις το ίδιο χρώμα αν θες να έχεις γρήγορα αυγά μετά τα 3 χρονια οσο για το χρωμα συνήθως πιάνουν ζευγάρι αλλα είναι πιο δύσκολο στην αναπαραγωγή γιατί η διαφορα στα χρώματα είναι κάτι σαν να είναι ξαδέρφια μεταξυ τους
   
 4. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Δεν ισχύει κάτι τέτοιο με τη διαφορά στα χρώμματα εννοείς ALONE WOLF ότι επειδή είναι διαφορετικού χρώμματος δεν ανήκουν στο ίδιο αλλά σε συγγενικό είδος; Αυτό δεν ισχύει είναι ακριβώς του ίδιου είδους ακόμη και αν έχουν διαφορετικά χρώμματα. Είναι απλά μετάλλαξη όπως συμβαίνει με διαφορετικούς χρωμματισμούς Budgies ας πούμε.. Η Ιωάννα έχει ένα ringneck Που είναι από γονείς πράσσινο και γαλάζιο και είναι πραγματικά άψογο το αποτέλεσμα!
   
Φόρτωση...