Ο καθρέφτης προκαλεί ή όχι κακό στα παπαγαλάκια μας;

Συζήτηση με θέμα Ο καθρέφτης προκαλεί ή όχι κακό στα παπαγαλάκια μας;, που ξεκίνησε από Μαίρη 2420, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 6 Ιαν 2015.

 1. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Καλησπέρα παιδιά!Εδώ και καιρό έχω παρατηρήσει ότι το κοκατιλάκι μου τρελαίνεται να είναι μπροστά στον καθρέφτη,να κελαηδάει στον εαυτό του και γενικότερα να είναι πολύ δραστήριο και ζωηρό όταν κοιτάζεται σε αυτόν!Έχω διαβάσει πολλά περί καθρεφτών και παπαγάλων, όπως ότι είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι αλλά από την άλλη ότι προκαλούν κακό γιατί το πουλάκι νομίζει ότι έχει απέναντι του ένα άλλο πουλάκι και αναρροφά την τροφή του για να το φροντίσει κλπ...Για το λόγο αυτό δεν του έχω βάλει παιχνιδάκια με καθρέφτες μέσα στο κλουβί αλλά όταν είναι ελεύθερο στο σπίτι αναπόφευκτα πηγαίνει σε ότι αντικείμενο έχει κατοπτρισμό και παίζει...Τελικά όμως του κάνει κακό αυτό ή όχι?Ποια είναι η άποψή σας ως πιο έμπειροι και ειδικοί???
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 23 Ιουλ 2016
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Είμαι εντελώς αρνητική σε οτιδήποτε δημιουργεί ψευδαίσθηση και μάλιστα μόνιμη.
  Αν σκεφτούμε ότι ο καθρέφτης είναι ειδικό στάδιο στην ανάπτυξη ενός ανθρώπινου μωρού 8-10 μηνών που θέλει ειδικό παιχνίδι και "μάθημα", καταλαβαίνεις ότι είναι ένα σοκ που δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται καθημερινά στην ζωή των πουλιών μας.
   
 4. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Οκ, συνήθως ανατρέχω σε παλιά θέματα με τη λέξη κλειδί και θα το και τώρα!Σ'ευχαριστω πολύ Ανέστη!:)

  Σαφώς, καταλαβαίνω...Αν είναι όντως τόσο βλαβερό, είναι κρίμα που τα περισσότερα παιχνίδια του εμπορίου έχουν καθρεφτάκια επάνω!
   
 5. nikmit

  nikmit PB New Member

  Εμένα πάντως από τότε που του έβγαλα τον καθρέφτη έχει ηρεμήσει πολύ αλλά παρατηρώ πως ακόμη τραγουδάει στην σκιά του όταν είναι ελεύθερος κοντά στον τοίχο.
   
 6. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Και γω παρατηρώ να το κάνει αυτό με τη σκιά του!Και πάει σε ότι αντικείμενο μέσα στο σπίτι που βλέπει το είδωλό του!Αυτό δυστυχώς δεν αποφεύγεται....
   
Φόρτωση...