Ο κάναρος μου δεν βοηθά την κανάρα μου

Συζήτηση με θέμα Ο κάναρος μου δεν βοηθά την κανάρα μου, που ξεκίνησε από dedos, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 14 Απρ 2009.

 1. dedos

  dedos PB New Member

  ο κάναρος μου δεν βοηθάει στο να κλωσήσει τα αυγά η κάναρα μου, υπάρχει περίπτωση αργότερα που θα βγούν απο το αύγό να μην είναι καλος πατέρας και να κάνει καμιά ζημιά στα μικρά???
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  To κλώσσιμα είναι δουλειά της κανάρας. Ο κάναρος έχει κυρίως ρόλο προστατευτικό,να την ταίζει μέσα στην φωλιά, να κάθεται εκέινος για λίγο όταν εκείνη σηκώνεται να ξεμουδιάσει, να την κυνηγάει να επιστρέψει στην φωλιά άν εκείνη αδιαφορεί και άλλα τέτοια.

  Δεν έχει να κάνει τοσο με την συμπεριφορά του σαν πατέρας προς τα παιδιά του, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Τα περισσότερα αρσενικά έχουν ισχυρό πατρικό ένστικτο και φροντίζουν με επιμέλεια την θηλυκιά και τους νεοσσούς, εκτός απο κάποια που παρουσιάζουν αργοτερα επιθετική συμπεριφορά προς τα μικρά του γι άλλους λόγους( έντονη επιθυμία για ζευγάρωμα) Να είσαι σε επαργύπνηση και να παρακολουθείς συχνα την συμπεριφορά του και αν διαπιστώσεις κατι ανησυχητικό, εδώ είμαστε και πάλι

  Διάβασε και αυτό Ο ιδανικός πατέρας καναρινιών
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 10 Ιουλ 2016

Μοιραστείτε

Φόρτωση...