Ο αρσενικός δε θελει τα μικρά

Συζήτηση με θέμα Ο αρσενικός δε θελει τα μικρά, που ξεκίνησε από Derek_Joe, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 10 Μαϊ 2014.

 1. Derek_Joe

  Derek_Joe PB New Member

  Λοιπόν δεύτερη μετα των νεοσσών και ευτυχώς δεν ειμαι δουλεια. Ο αρσενικός ενώ το πρωί ήταν ο τελιος μπαμπάς ταΐζει τη θηλυκιά παρακολουθούσε τα μικρά τωρα που τα κοίταξα είδα το ενα στο πάτο του κλουβιου αρκετά μακριά απο τη φωλια με λιγο αίμα στο πίσω μέρος του λαιμου. Ήτανε ζωντανό αμέσως το πήρα το έβαλα πίσω στη φωλια και χώρισα τον αρσενικό. Τωρα η θηλυκιά θα τα καταφέρει μόνη της;;; Εντομεταξυ είχε προλάβει να κρυώσει το μικρό! Πολυ με νευριασε ο χαζουλης μου τόσο θερμόαιμος ειναι πια που δε μπορει να περιμένει ακόμα λίγες μέρες;;
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αν είσαι σίγουρος πως την έκανε ο αρσενικός καλά έκανες και τον χωρισες... Πόσα μικρά έχει φωλιά??
   
 3. Derek_Joe

  Derek_Joe PB New Member

  Αλίκη μου δεν ειμαι σιγουρη ποσα ειναι γιατί η καναρα ειναι συνέχεια στη φωλια και δε φεύγει για να δω καλα. Μια κλέφτη ματιά έριξα σημερα λιγο οταν την ενόχλησα αλλά δε ξεχώρισα πολυ καλα ποσα ειναι. Έκανε πέντε αυγα και δε είδα κανένα αυγο λογικά εχω πέντε μωράκια τωρα. Δε θελω να τη ταραξω πολυ για να σιγουρευτω. Ειναι δλδ πιθανόν να το έκανε η θηλυκια;; Ειμαι σχεδόν σιγουρη βεβαια ότι ο αρσενικός έκανε τη ζημιά διότι τον είδα να προσπαθεί να πάρει νήματα απο τη φωλια.... Πφφφφφφ αναστατώθηκα κιολας.
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πιο πιθανό είναι να το έχει κάνει ο αρσενικός.... Χώρισε τα και δεν νομίζω να έχει πρόβλημα η κανάρα... Με 5 μικρά θα δυσκολευτεί και θα κουραστεί αλλά πιστεύω θα τα καταφέρει... Βάζε πολύ φαγητό φρέσκο καθημερινά και αρκετό βραστό αυγό ώστε να έχει να ταΐζει τόσα στόματα! Σε λίγες μέρες βάλε τον αρσενικό και παρακολουθησε τις κινήσεις του... Μπορείς και εσύ να βοηθάς την κανάρα ταιζοντας τα μικρά με σύριγγα αν δεις κάποιο αταιστο.
   
 5. Derek_Joe

  Derek_Joe PB New Member

  Αυτο σκεφτομουνα πήγα pet shop και ζήτησα να μου δώσει την ειδική τροφή για νεοσσούς και το παιδί εκει μου ειπε να την παρατηρήσω πρώτα και μετα αν χρειαστεί να τη βοηθήσω. Έβαλα το βραστο αυγο δίπλα απο τη φωλια της να μη δυσκολεύεται. Η καλή μου και ειναι τόσο καλή Μανουλα.
   
 6. Derek_Joe

  Derek_Joe PB New Member

  Λοιπόν αυτο που έκανα τωρα ειναι το εξής χώρισα τον αρσενικό απο το πρωί τωρα τον άφησα για δεκα λεπτά να παει να την ταΐσει και ετσι και έκανε ήμουνα εκει και τον κοιτούσα μη κανει καμία χαζομάρα πάλι. Την ταΐσε και τον χώρισα πάλι και αυτή με τη σειρά της ταΐσε τα μικρά. Σημερα και αύριο θα κανω αυτο κάθε 2-3 ώρες αλλά απο δεύτερα θα μαι δουλεια ελπιζω να τα καταφέρει μόνη της.
   
Φόρτωση...