Ο αράπης μου τρώει την εφημερίδα του πατου

Συζήτηση με θέμα Ο αράπης μου τρώει την εφημερίδα του πατου, που ξεκίνησε από mamadok, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 27 Αυγ 2009.

 1. στο συρτάρι του κλουβιού βάζω εφημερίδα χρόνια τώρα για να καθαρίζεται εύκολα και χθές είδα τον αράπη ανάμεσα από την σχάρα να τρώει την εφημερίδα ,το παράξενο είναι ότι την ρουφούσε για να ανέβει και να την φτάσει,γι αυτό και έκανε θόρυβο.και όταν την άλλαξα με ένα πιό μικρό φύλλο για να μή την φτάνει αυτός το ίδιο.πάλι την ανέβαζε.Τοερώτημά μου είναι πειράζει το πουλί η εφημερίδα ή όχι,παρεπιπτώντως σήμερα που έβαλα φρούτο κανείς δεν το ακούμπησε.;
   
 2. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Ναι, δεν κάνει να χρησιμοποιείς εφημερίδα λόγω της τοξικότητας των μελανιών που περιέχει. Δεν ξέρεις τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί, έστω και μακροπρόθεσμα. Θα σου πρότεινα την χρησιμοποίηση λευκής κόλλας Α4 ή κάτι άλλο, όπως άμμο υγιεινής, ροκανίδι κλπ.

  Ρίξε μια ματιά εδώ: https://petbirds.gr/threads/Υπόστρωμα-υγιεινής-στα-κλουβιά-των-πουλιών.57/
   
 3. η αλήθεια είναι οτι κοντά 20 χρόνια βάζω εφημερίδα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα τα τελευταία μου καναρίνια τα είχα 5-7 χρόνια, τώρα και τα δύο είναι μηνών. βέβαια η εφημερίδα είναι κάτω από την σχάρα του κλουβιού, δεν πατάνε τα καναρίνια και δεν φτάνουν στην εφημερίδα ,αλλά ο αράπης δεν κατάλαβα πώς την τραβάει προς την σχάρα και την μασουλάει.τώρα δεν θα ξαναβάλω, θα βάλω Α4 ή θα καθαρίζω την λαμαρίνα πιό συχνά,ήθελα να μάθω άν τον πειράξει αυτό που έφαγε.Ευχαριστώ για την συμβουλή.
   
 4. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Δεν νομίζω να πάθει κάτι, αρκεί να μην ξαναέρθει σε επαφή με την εφημερίδα. :)
   
 5. παρε αμμο υγειας απο το πετ σοπ και δε θα ξαναβαλεις εφημεριδα.
   
 6. είπαμε είμαι συνταξιούχος κι έτσι οι διακοπές,κρατάν πολύ,κι εδώ μόνο άμμο θαλάσσης έχω.Αλλά βρήκα την λύση έβαλα λαδόκολοα ψησίματος,είναι και μή τοξική και δεν μουλιάζει.
   
Φόρτωση...