Ο Υμνος της Αγαπης

Συζήτηση με θέμα Ο Υμνος της Αγαπης, που ξεκίνησε από paoki72, στο Forum 'Chit Chat' του PetBirds, 5 Απρ 2007.

 1. Aκόμα κι αν ήξερα να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων μα και των αγγέλων, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα είχα γίνει χαλκός που βγάζει σκέτους ήχους ή τύμπανο που δημιουργεί μόνο φασαρία. Kι αν είχα το χάρισμα της προφητείας και κατανοούσα όλα τα μυστήρια και κατείχα όλη τη γνώση, κι αν είχα όλη την πίστη, έτσι που να μετατοπίζω βουνά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα ήμουν ένα τίποτε. Kι αν ακόμα διάνεμα όλα τα υπάρχοντά μου για να θρέψω τους πεινασμένους, κι αν παρέδιδα το σώμα μου να καεί στη φωτιά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, δε θα με είχε ωφελήσει σε τίποτε.
  H αγάπη μακροθυμεί, επιζητάει το καλό. H αγάπη δε φθονεί.
  H αγάπη δεν καυχησιολογεί, δεν αλαζονεύεται, δε φέρεται άπρεπα, δεν κυνηγάει το δικό της συμφέρον, δεν κυριεύεται από θυμό, δεν κρατά λογαριασμό για το κακό που της κάνουν, δε χαίρεται για την αδικία, αλλά μετέχει στη χαρά για την επικράτηση της αλήθειας. Όλα τα καλύπτει, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.
  H αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  ......Θα μεινουν τελικα για παντα αυτα τα τρια: Η πιστη, η ελπιδα και η αγαπη. Και απο αυτα , το πιο σημαντικο ειναι η αγαπη!:love
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...