Ο Τζονι (ringneck) πιθανως να ζηλευει

Συζήτηση με θέμα Ο Τζονι (ringneck) πιθανως να ζηλευει, που ξεκίνησε από kostelidis, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 14 Μαϊ 2009.

 1. kostelidis

  kostelidis PB New Member

  Καλημερα σε ολη την τρελη παρεα. Στην κατοχη μου εχω παρα πολλα πουλια οπως παπαγαλακια απλα,εγγλεζικα, καναρινια, Lovebirds, καρδερινες,ζεμπρακια,φλορους, κ ενα ringneck εδω κ δεκα χρονια. Προσφατα απεκτησα ενα ζευγαρι κοκατιλ το οποιο αμεσως γεννησε κ περιμενω να δω τους νεοσους. Τοσα χρονια ο Tzoni (ring neck) δεν ειχε κανενα προβλημα ολη μερα εκανε τα παντα για να μας τραβηξει την προσοχη μας. Απο τοτε που ηρθαν το κοκατιλ ξαφνικα σταματησε.. Τι λετε να γινετε?
   
 2. Καλημέρα, να τα χαίρεσαι όλα! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα Ringneck αντιλαμβάνονται & συναισθάνονται σχεδόν τα πάντα! Όπως λες, ο Τζόνι "ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ". Ασφαλώς αντελήφθη τη διαφορά, αφού είχε συνηθίσει να μονοπωλεί την προσοχή σας, κατάλαβε ότι του στέρησες το χρόνο που του αφιέρωνες πριν, για χάρη των νεοσσών cockatiels, αισθάνθηκε ότι δεν του δίνεις τη σημασία που έχει ανάγκη, ό,τι τα μικρά απορροφούν τώρα το ενδιαφέρον σου! Αν του μιλούσες όπως πριν, του εξηγούσες τι γίνεται, και τον διαβεβαίωνες ότι τον αγαπάς, πιστεύω δεν θα ένιωθε παραμελημένος, θα ανακτούσε την αυτοεκτίμησή του, θα ένοιωθε πάλι ικανοποίηση!
   
 3. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Τα ring ανήκουν στην κατηγορία των παπαγάλων που θέλουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Μην αποκλείουμε το γεγονός οτι το πουλί κάνει τα πάντα να τραβήξει την προσοχή μας αναζητώντας συντροφιά και παρέα, άρα αν τα cockatiel βρίσκονται στον ίδιο χώρο με το ringneck, τότε έπαψε να αναζητά την παρέα που ήθελε τόσο καιρό. Επίσης μιας και τα νέα πουλιά μπήκαν στο χώρο του (αν είναι στον ίδιο χώρο) ίσως να νοιώθει οτι στο χώρο του μπήκαν άτομα που θα διεκδικήσουν το υπάρχον χώρο, και παράλληλα με την αριθμητική τους υπεροχή, να έρχεται σε μειονεκτική θέση.

  Πως μπορεί κάποιος να του εξηγήσει τι γίνεται? Πως συμπέρανες οτι το πουλί έχει χάσει την αυτοεκτιμηση του, και πως νοιώθει ανικανοποίητο? Δεν αναφέρει το μέλος κάπου οτι το πουλί έχει χάσει όλα τα παραπάνω.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...