Ο Ζακό μου φοβάται το γάντι

Συζήτηση με θέμα Ο Ζακό μου φοβάται το γάντι, που ξεκίνησε από ΧΑΡΑ, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 30 Μαρ 2009.

 1. ΧΑΡΑ

  ΧΑΡΑ PB New Member

  Καλημέρα σε όλους,

  Ο Ζακό μου (2 μέρες τον έχω) φοβάται το γάντι. Πώς θα τον βγάλω από το κλουβί? Μήπως βιάζομαι???
  Μιλάει, χαίρεται, τρώει κοιμάται. όλα τέλεια..

  Ευχαριστώ
   
 2. Hadjicostas

  Hadjicostas Πρώην ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

  καλημέρα φίλε..είναι λίγο νωρίς..και καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις γάντια και σιγά σιγά όταν σε συνηθίσει θα μπάινει πολύ εύκολα ( το είχα και εγώ και τώρα μπαίνει μόνος σχεδόν ! ) ότι θες εδώ είμαστε..
   
 3. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Το γάντι φαντάζει στα μάτια του παπαγάλου ώς κάτι το αρπακτικό, κάτι ξένο, οπότε αν συνεχίσεις την προσπάθεια σου να τον πιάσεις με το γάντι μόνο κακό θα κάνεις και όχι καλό. Ο χρόνος που έχεις το πουλί στην κατοχή σου είναι ελάχιστος. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Προσπάθησε να έρθεις κοντά του, να καταλάβει οτι θέλεις το καλό του. Αργά και σταθερά βήματα και όχι επιπολαιότητες. Όταν σε συνηθίσει το πουλί τότε θα προβείς σιγά σιγά στο επόμενο βήμα που θα είναι η έξοδος του απο το κλουβί. Διάβασε λίγο τα θέματα στο φόρουμ και θα αντλίσεις πολλές πληροφορίες σχετικά με την προσέγγιση και την εκπαίδευση του.
   
 4. Δεν χρειαζεται το γαντι γιατι φοβιζει το πουλι. Μολις σε μαθει θα ερχεται μονο του για να το βγαλεις εξω. Ακομα δεν σε γνωριζει. Λιγο υπομονη κανε.
   
Φόρτωση...