Οσο μεγαλώνουν οι νεοσσοί, αλλάζει συμπεριφορά η θηλυκιά;

Συζήτηση με θέμα Οσο μεγαλώνουν οι νεοσσοί, αλλάζει συμπεριφορά η θηλυκιά;, που ξεκίνησε από markos34, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 20 Ιαν 2016.

 1. markos34

  markos34 PB New Member

  Καλησπέρα ξανά και από εμένα,λοιπόν σήμερα έρχομαι με την εξής απορία.Τα μικρά είναι ήδη 24και22 ημερών αν δεν κάνω λάθος,χθες λοιπόν το βράδυ σε μια ματιά που έριξα η θηλυκιά ήταν έξω από την φωλιά.Καθόταν απέναντι από την φωλιά,και επειδή κάθε βράδυ πριν πάω για ύπνο τους ρίχνω μια τελευταία ματιά πάντα είναι μέσα.Επίσης έχω παρατηρήσει ότι όσο περνούν η μέρες κάθετε περισσότερες ώρες την ημέρα έξω ,και έχει περιορίσει της συνεχείς επισκέψεις για το τάισμα τον νεωσσον.Οι νεοσσοί πάντως είναι καλοταϊσμένοι.Να υποθέσω ότι όλο αυτό γίνετε επειδή περνούν η μέρες και τα μικρά χρειάζονται όλο και λιγότερο την μαμά τους?Ευχαριστώ.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Τίποτε από όσα περιγράφεις δεν είναι ανησυχητικό.
  Όλα δείχνουν εντελώς φυσιολογικά... και η απόδειξη είναι ότι οι νεοσσοί φτάνουν σε ηλικία απογαλακτισμού.
   
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ναι είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά, τα ετοιμάζει να απογαλακτιστούν, να μάθουν να τρώνε και να επιβιώνουν μόνα τους.
  Έχε κάθε μέρα αυγό ή αυγοτροφή, κεχρί σενεγάλης, μηλαράκι και σπόρους κοντά στις πατήθρες που πατάνε οι νεοσσοί και όλα θα πάνε καλά.
   
 4. markos34

  markos34 PB New Member

  Αυτό υπέθετα και εγώ,απλά ήθελα την επιβεβαίωση από άτομα που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από μένα.Σς ευχαριστώ για τβν απάντηση στο ερώτημα μου.

  Φωτογραφίες προσπαθώ να ανεβάσω,αλλά όσο και αν της επεξεργαστώ μου λέει, μεγάλο αρχείο.Όταν λες να τους δίνω να τρώνε αυγο μέχρι κτλ,εννοείς τώρα που είναι 24και21 ημερών?η όταν πια θα έχουν απογαλακτιστεί.Τα παιχνιδακια που αναφέρομαι απλά τα έχω μέσα στο παρκακι που τα βάζω απλά και μόνο για να συνηθίζουν και σε άλλα πράγματα διπλα τους χωρίς να φοβούνται
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κεχρί ήθελα να γράψω.
   
 6. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  πιστεύω πως η Μαρία σου έδωσε την καλύτερη δυνατή συμβουλή,φίλε Μάρκο.. ''έχε τα πάντα κοντά στις πατήθρες των μικρών..έτσι θα βοηθήσεις την θηλυκιά σου να δείξει στα μικρά της πιο γρήγορα τον δρόμο της ανεξαρτησίας!!'';):thumbsup:
   
Φόρτωση...