Ομοιοπαθητική Ιατρική ή ολιστική ιατρική

Συζήτηση με θέμα Ομοιοπαθητική Ιατρική ή ολιστική ιατρική, που ξεκίνησε από jamieo, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 24 Ιουλ 2008.

 1. jamieo

  jamieo PB Member

  Ήμουν περίεργος αν ομοιοπαθητικό φάρμακο για ζώα που είναι κοινό στην Ελλάδα; Εδώ υπάρχουν μερικά κτηνιάτρων που προσπαθούν να μεταχειρίζεται τα ζώα με μια ολιστική προσέγγιση ή ομοιοπαθητικά. Είναι πιο συνηθισμένη σε σκύλο της ιατρικής γιατί σκυλιά είναι τα πιο δημοφιλή εδώ για ζώα συντροφιάς.

  My κτηνίατρος χρησιμοποιεί περιστασιακά ή ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά βότανα. Είχα μια cockatiel με ελαφρές ηπατικά προβλήματα. Ο κτηνίατρος μου έδωσε κάποια "Milk Thistle Εξαγωγή" για να βοηθήσει. Φαινόταν να λειτουργήσει σωστά.
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Πολυ ενδιαφερον Jamie! ;) Εγω δεν εχω ακουσει για κατι παρομοιο στην Ελλαδα.
   
 3. Κάποια βότανα χρησιμοποιούνται και στην υπόλοιπη Ευρώπη το ψάχνουν περισσότερο πιστεύω. Οργανωμένα πάντως κάτι και από κτηνιάτρους δεν νομίζω.
  Ελληνική Ακαδημία Καρδερίνας Ένα σεμινάριο της ΕΑΚ σχετικά με τα βότανα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
   
 4. jamieo

  jamieo PB Member

  Ολιστική ιατρική είναι ένα ενδιαφέρον θέμα. Δεν είμαι σίγουρος ότι το υποστηρίζω 100% όμως νομίζω υπάρχουν πολλά καλά πράγματα γι 'αυτό. Δεν ξέρω πολλά γι 'αυτήν αλλά θα προσπαθήσω και βρείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για να δημοσιεύσετε εδώ.

  Έχω 1 βιβλίο για την ολιστική διαβίωσης για παπαγάλος. Θα ανακοινώσουμε τις πληροφορίες απόψε όταν θα φτάσω στο σπίτι.
   
 5. Πρεπει να πω πως για την ομοιοπαθητική (ανθρωπων) δεν ήξερα και πολλά και είμουν και λίκο σκεπτικιστρια. Μέχρι που έπαθα τενοντιτιδα και περιαρθριτιδα και προβλημα στους μυς του ενος χεριού (απο συνεχές σηκωμα μεγάλου βάρους) επι 2 χρόνια δεν μπορούσα να βρά ακρη μέχρι που πολύ διστακτικά πήγα σε ομοιοπαθητικό. Μου πέρασε σε 3 μέρες.
   
 6. jk21

  jk21 PB Member Article Writer

Φόρτωση...