Ολα τα πουλιά σε ένα κλουβί μεγάλο

Συζήτηση με θέμα Ολα τα πουλιά σε ένα κλουβί μεγάλο, που ξεκίνησε από kanerinis, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 23 Οκτ 2010.

 1. Παιδιά εγώ έχω φτιάξει ένα κλουβί μεγάλο. Είναι 2x1,5 και έχω βάλει όλα τα πουλιά μου μέσα. Είναι καλό που είναι μαζί η θα υπάρξει πρόβλημα;
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Κάθε είδος πρέπει να φιλοξενείται σε δικό του αποκλειστικό χώρο. Δεν έχουν όλα τα πουλιά τις ίδιες διατροφικές συνήθειες, ούτε μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά όλα τα είδη μεταξύ τους.
   
 3. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Oπωσδήποτε η κατασκευή κλουβιών είναι μια ευχάριστη δημιουργική δραστηριότητα και πολλοί χομπίστες έχουν φτιάξει πραγματικά υπέροχες κατασκευές.

  Όμως, όπως πολυ σωστά σου επισημαίνει ο Σταύρος, το κάθε είδος έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες και όχι μόνο. Οι παπαγάλοι είναι μέν κοινωνικά πουλιά και μπορουν να ζούν σε ομάδες αλλά συνήθως πρέπει να είναι του ιδίου είδους, επειδή κάποια είδη είναι πιό κυριαρχικά και μπορεί να τραυματίσουν σοβαρά τα μικρότερα είδη.

  Αν αναφέρεσαι σε εξωτικά πουλιά, επίσης μπορούν να ζούν σε ομάδες, αλλά κατά την περίοδο της αναπαραγωγής πρέπει να χωρίζονται γιατί δημιουργούνται προβλήματα.

  Αν πάλι αναφέρεσαι σε καναρίνια συμβαίνει το εξής: Όσο είναι νεαρά τα πουλιά συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα στην συγκατοίκηση. Οσο όμως μεγαλώνουν και θέλουν να οριοθετούν την περιοχή τους αρχίζουν οι δυσκολίες και οι διαμάχες. Άσε που αν είναι όλα τα αρσενικά μαζί συνήθως δεν κελαηδάνε.

  Αν στο ίδιο κλουβί έχει βάλει μαζί καναρίνια, παπαγάλους και εξωτικά, τοτε νομίζω πως είναι μιά εντελώς λάθος κίνηση και θα αντιμετωπίσεις μεγάλα προβλήματα στο άμεσο μέλλον.
   
Φόρτωση...