Οι φωλιές των μελισσοφάγων

Συζήτηση με θέμα Οι φωλιές των μελισσοφάγων, που ξεκίνησε από George98, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 18 Μαϊ 2016.

 1. George98

  George98 PB Active Member

  Με αφορμή τα παραπάνω πόστ πήγα στο μέρος που συναντούσα πιο συχνά μελισσοφάγους θέλοντας να τους φωτογραφίσω η κάμερα μου τραβάει καλές φωτο αλλά δεν έχει μεγάλο ζουμ. Αυτοί όμως με φοβόντουσαν και έτσι δεν τα κατάφερα... ψάχνοντας όμως την γύρο περιοχή ανακάλυψα κάτι φανταστικό ! στην μια μεριά ενός λόφου το έδαφος έμοιαζε με τοίχο και ήταν γεμάτος φωλιές !!! δυστυχώς δεν μπόρεσα να τους βγάλω και αυτούς φωτο... θα ξαναπροσπαθήσω όμως

  SUNP0009.jpg
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Δεν έχω δει ποτέ ζωντανά αυτό το πουλί και ζηλεύω. Οι φωλιές τους μου θυμίζουν κάποιων νοτιο-αμερικάνικων ειδών παπαγάλων που φτιάχνουν φωλιές σε τοιχώματα όπως αυτό.
   
 3. α! Γιώργο με...ξεσηκώνεις!!:D η απάντηση του Γιάννη αναφερόταν σε μένα, άρα για να δω μελισσοφάγους στα σίγουρα θα πρέπει να κάνω καμιά βόλτα από τα μέρη σας!:p
  Καταπληκτική η ανακάλυψή σου! Αυτές οι φωλιές-τρύπες μου θυμίζουν κάτι φωτογραφίες με παπαγάλους σε αργιλώδεις λόφους ....θα περιμένουμε να δούμε και τους μελισσοφάγους!!:thumbsup:
   
 4. George98

  George98 PB Active Member

  Βλέπεις ? όλα συνωμοτούν στο να μου κάνεις επίσκεψη ! πρώτα οι πάπιες και τώρα οι μελισσοφάγοι !;)
   
Φόρτωση...