Περιβάλλον Οικολογία και αγριοπούλια

Συζήτηση με θέμα Οικολογία και αγριοπούλια, που ξεκίνησε από redcanary, στο Forum 'Chit Chat' του PetBirds, 23 Οκτ 2007.

 1. redcanary

  redcanary PB New Member

  Χρειάζομαι την άποψη σας ως το εξής: Από χόμπυ έχω "υιοθετήσει" ένα μικρό βουνό που βρίσκεται δίπλα στο εξοχικο μου στην Ανάβυσσο, το οποίο πριν μερικά χρόνια κάηκε. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή φυτεύω διάφορα φυτά (κάκτους, γιουκα, μικρά ελαιόδεντρα, φραγκοσυκιές, ρίγανη). Φυσικά έχουμε απώλειες (τα περαστικά πρόβατα τρελαίνονται για το φύλο του φραγκόσυκου και τα κακτάκια). Όμως τα φυτά σιγά σιγά αναπτύσσονται, προς ικανοποίηση μου.
  Σκοπός μου είναι τα δέντρα να προσελκύσουν και τα πουλια, δίνοντας τους τροφή, ούτως ώστε το βουνό να ξαναζωντανέψει.
  Ποιά είδη φυτών (που να αντέχουν στην ανομβρία και τις υψηλές θερμοκρασίες) θεωρείτε ότι είναι περισσότερο ωφέλιμα για τους "άγριους" μικρούς μας φίλους?
   
 2. redcanary

  redcanary PB New Member

  από κεκτημένη ταχύτητα παρέλειψα ένα "προς" στην πρώτη σειρά και κάποιο λ , στα "φύλλα"(ζητώ συγγνώμη).
   
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  ΜΠΡΑΒΟ για την πρωτοβουλία σου.Μια ένσταση θα μου επιτρέψεις.
  Ρίγανη ,αγριέλια,φραγκόσυκα το καταλαβαίνω ,αλλά κακτοειδή και γιούκα?

  Υ.Γ Μια ματιά σε διπλανά λοφάκια θα ήταν ο καλύτερος οδηγός για την συνέχεια.
   
 4. gozi

  gozi PB New Member

  Pragmatika ine aksiepenes teties protoboulies san tis dike sou , as elpisoume na bretoun ke alli na se mimitoun
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ξεκινά με τα βότανα της ελληνικής φύσης. Ακόμη, τα αγριοπούλια τρελαίνονται και για γαϊδουράγκαθο. Επίσης θα ήταν καλό να έβαζες καμία συκιά που είναι και ανθεκτική, ώστε να πηγαίνουν τα πουλιά και να τρώνε τα παραγινωμένα σύκα.

  Θα σου έλεγα ακόμη να σκορπίζεις το περιεχόμενο από τα υπολείμματα των ταϊστρών στη γύρω περιοχή προκειμένου να φυτρώσουν, αλλά θα ήταν ίσως καλύτερα να αποφύγεις κάτι τέτοιο για το ενδεχόμενο μπελάδων που μπορεί να σου προξενήσουν τα φυτά από του σπόρους του κανναβουριού. Θα θυμάστε άλλωστε την περίπτωση της γιαγιάς που γλίτωσε παρά τρίχα τη φυλακή, επειδή είχαν φυτρώσει τα "πειστήρια του εγκλήματος" μέσα στη γλάστρα που είχε ακριβώς κάτω από το καναρίνι της. :rolleyes:
   
 6. Isidoros

  Isidoros PB New Member

  Αγαπητέ φίλε redcanary σου αξίζουν πολλά μπράβο.Μακάρι όλοι μας όχι να υοθετούσαμε κάποιο λόφο αλλά να φύτεύαμε έστω από ένα δεντράκι σε κάποιον λόφο.θΑ Συμφωνήσω με τον κύριο Μάκη.Τους κάκτους γιατί τους φυτέυεις?Καλό κατά την άποψή μου θα ήταν να δεις τους γύρω από τον δικό σου λόφους.Ανθεκτικά΄δέντρα είναι οι αγριοαχλαδιές.Οι ελιές χρειάζονται λίγο νερό.Τα πέυκα στην αρχή της ζωής τους χρειάζονται νερό αλλά με τις βροχές τώρα δεν θα είναι κόπος.Καλό θα ήταν να φυτέψεις και κάποιο πλατάνι που κρατάει υγρασία.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...