Ξύνεται συνέχεια το καναρινάκι μου

Συζήτηση με θέμα Ξύνεται συνέχεια το καναρινάκι μου, που ξεκίνησε από fanis83, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 27 Αυγ 2009.

 1. fanis83

  fanis83 PB New Member

  Καλησπέρα παιδιά.
  Εδώ και 1 μήνα το καναρινάκι μου συνέχεια ξύνεται κάτω απο τα πούπουλα και στο στήθος του:rolleyes:
  Είναι φυσιολογικό κατά την πτερόροια ή παίζει να έχει ψείρες;
  Το τσέκαρα αλλά δεν φαίνεται να έχει τίποτα.Προληπτικά του έβαλα και σκόνη Pinex αλλά δεν είδα και πολύ διαφορά:confused:
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πολλά μπράβο για το φανταστικό site
   
 2. Φυσιολογικό είναι. Στρώνουν τα καινούργια φτερά και αφαιρούν αυτά που είναι να ρίξουν. Η σκόνη Πίνεξ έχει οδηγίες πίσω και λέει ποιες μέρες πρέπει να επαναλάβεις την επάλλειψη. Και για να κάνεις σωστή δουλειά και όχι ότι να'ναι, δώσει κανα φράγκο και πάρε και το σπρέυ Πίνεξ με το οποίο θα ψεκάσεις κάθε γωνιά του κλουβιού και τα ξυλάκια. Αυτά τα κάνουμε είτε έχουν πρόβλημα με ψείρες τα πουλιά είτε δεν έχουν.
  Επίσης, το μπανάκι είναι πολύ καλό αυτή την εποχή για τα πουλάκια. Βέβαια τα δικά μου είναι πανηλίθια και δε ξέρουν να κάνουν. Οπότε, αν και το δικό σου δε κάνει μπάνιο, βγάζεις τις ταϊστρες και παίρνεις ένα πεντακάθαρο ψεκαστήρι και ψεκάζεις από μακρυα μέχρι να γίνει...μούσκεμα!Μετά άστο να στεγνώσει σε μέρος χωρίς την παραμικρή υποψία αέρα γιατί μετά εκτός από πίνεξ θα χρειάζεσαι και άλλο πουλάκι...
   
 3. fanis83

  fanis83 PB New Member

  Eυχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
  Σπρέυ Pinex έχω απλά δεν ξέρω αν πρέπει να ψεκάσω μόνο το κλουβί ή και το πουλάκι.
  Δυστυχώς και το δικό μου φοβάται την μπανιέρα και δεν μπαίνει μέσα:)
   
Φόρτωση...