Πρόσφατα

Ξύλινα ή μεταλλικά κλουβιά;

Thread starter #1
Πάντα είχα μία απορία .
Ποιά είναι τα υπέρ και τα κατά σχετικά με τα ξύλινα και τα μεταλλικά κλουβιά.Πιστεύω ότι και άλλοι φίλοι έχουν την ίδια απορία .
Ιδιαίτερα μάλιστα παρατηρώ ότι κατά κύριο λόγο ,αυτό ,αφορά τις καρδερίνες.Αναφέρομαι βέβαια σε μιά καρδερίνα σε κάθε κλουβί.
 
#2
Στα ξύλινα αναπαράγεται πιο εύκολα η ψείρα, επειδή έχει πιο πολλές εσοχές.
Στις μεγάλες ξύλινες κλούβες είναι πιο εύκολη(σε σύγκριση με τα μικρά ξύλινα) η πετρελαίωση τους (για ψείρες), χωρίς να επηρεάζονται τα πουλιά.
Σαφέστατα υπερτερούν τα σιδερένια, ειδικά τα μικρά ξύλινα θα τα χαρακτήριζα "άκρως ακατάλληλα". Τις ξύλινες κλούβες πτήσης κυρίως η εύκολη κατασκευή τις κάνει δελεστικές...
Καλό θα ήτανε να τις αποφύγεις.
 
#4
Ας μην ξεχνάμε πως η ανάγκη μας έκανε να εγκαταλείψουμε τα ξύλινα κλουβιά, τα οποία διέθεταν μια ομορφιά μοναδική.
Τα λαϊκά αυτά έργα τέχνης, γινόντουσαν από καλλιτέχνες που κάποιες φορές έδιναν περισσότερη προσοχή στα διακοσμητικά στοιχεία των κλουβιών και λιγότερη στα πρακτικά.
Δεν μου κάνει εντύπωση που ακόμη υπάρχουν λάτρεις των κλουβιών αυτών οι οποίοι θα ήθελαν να συνεχίσουν την τέχνη αυτή.
Πολλές φορές η ομοιομορφία και η τυποποίηση απωθούν τους ανθρώπους που λαχταρούν το όμορφο και θέλουν και για τα πουλάκια τους το ίδιο.
Επιτρέψτε μου να είμαι λίγο πιο ενθουσιώδης από τους άλλους σαν Τηνιακός (βλέπε περιστεριώνες) αλλά και σαν λάτρης του διαφορετικού ιδιαίτερα αν εμπεριέχει το καλλιτεχνικό στοιχείο.
 

Συνημμένα

Thread starter #5
Aγαπητέ φίλε λόγω απουσίας μου εκτός Αθήνας ,σε ευχαριστώ έστω και καθυστερημένα ,για την απάντησή σου.
 

gerapa

PB New Member
#8
Νομίζω πως κάθε κλουβί έχει την χάρη του με το ανάλογο πουλί μέσα, για παράδειγμα τις καρδερίνες τις βάζω σε ξύλινο κλουβί 40 εκατοστά μήκος Χ 22 πλάτος και νομίζω όταν τα κρεμάω κοντά σε δέντρα είναι μαγεία γίνονται ένα με τη φύση αρκεί να το συντηρούμε με βερνύκι. Τα κλουβιά μου είναι από λυγαριά και οξιά χειροποίητα.
 
Thread starter #9
Τη χάρη που έχουν τα ξύλινα καλοφτιαγμένα κλουβιά ,δεν την έχουν τα μεταλλικά.Αυτό είναι γεγονός.Βέβαια η επιμέλεια που χρειάζονται είναι μεγάλη.Πιθανόν ο καθαρισμός με ατμό να είναι καλή λύση .Ας περιμένουμε και άλλες γνώμες.
 
#10
Ενταξει η χαρη, ενταξει η μαγεια, ισως μας παραπεμπει σε παλαιοτερες εποχες και ισως να γινεται και ενα με το φυσικο τοπιο αμα το κρεμας κοντα στα δεντρα, αλλα το ξυλινο κλουβι γινεται κατα την αποψη μου μια εστια μικροβιων η οποια δυσκολα καθαριζεται σε βαθος οσο καλα και αν συντηρειται. Δεν θα το προτιμουσα με τιποτα ενα τετοιο κλουβι.
 
Top Bottom