Ξύδι μήλου μηλίτη

Συζήτηση με θέμα Ξύδι μήλου μηλίτη, που ξεκίνησε από jamieo, στο Forum 'Διατροφή Παπαγάλων' του PetBirds, 9 Δεκ 2008.

 1. jamieo

  jamieo PB Member

  Μήπως κάποιος από εσάς χρήση ξιδιού μηλίτη μήλων σας στο πουλί του νερού; Έχω ήδη το χρησιμοποιεί για να βοηθήσει με ένα μικρό πρόβλημα με μύκητες. Ο κτηνίατρος που συνιστά ανάμειξη των 7 - 15 ml ξύδι μήλου μηλίτη σε 240 ml νερό (στα αγγλικά μονάδες, που είναι 1/2 - 1 κουταλιά σε 1 φλιτζάνι νερό)
   
 2. Πολυ δεν ειναι?εγω χρησιμοποιω ,2 σταγονες στην ποτηστρα...1 φορα το μηνα και 2 φορες το μηνα σκορδονερο,μου φαινεταιλιγο ισχυρη η δοση σου στο μηλοξυδο αλλα για να την ειπε κτηνιατρος...:rolleyes:κατι θ αξερει
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η αναλογία που προτείνεται σύμφωνα με το άρθρο Το Μηλόξυδο https://petbirds.gr/articles/%CE%9C%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CE%BE%CF%85%CE%B4%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC.75/ είναι 1 σταγόνα ανά 30ml νερού. Επομένως 8 σταγόνες σε 240ml νερού που αναφέρει ο Jamie. Βέβαια δεν ξέρω από ποια έρευνα προκύπτει αυτή η δοσολογία, διότι δεν αναφέρεται πουθενά στο άρθρο. Η συχνότητα χορήγησης σύμφωνα πάλι με το άρθρο, είναι δύο ημέρες την εβδομάδα.

  Jamie, νομίζω ότι αφού σου συνέστησε ο γιατρός αυτήν τη δοσολογία, δε θα έχεις πρόβλημα χρησιμοποιώντας την. Πόσο συχνά σου είπε να τους δίνεις μηλόξιδο;
   
 4. jamieo

  jamieo PB Member

  Ο κτηνίατρος συνιστάται καθημερινή χρήση. Ωστόσο, άλλα πράγματα που έχω διαβάσει συνιστάται η χρήση σε εναλλασσόμενου εβδομάδες.
   
 5. jamieo

  jamieo PB Member

  Αυτό είναι το ξύδι που χρησιμοποιούν. Σημειώστε ότι είναι άφιλτρα. Θα εξακολουθεί να περιέχει πολλά από τα βακτήρια που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του ξιδιού.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  • wr.jpg
   wr.jpg
   File size:
   72,5 KB
   Προβολές:
   75
Φόρτωση...