Ξηρή ευλογία για δεύτερη χρονιά

Συζήτηση με θέμα Ξηρή ευλογία για δεύτερη χρονιά, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 11 Σεπ 2015.

 1. Πήγα τα καναρίνια στο πατρικό για 3 μέρες. Το πατρικό είναι σε μέρος που έχει κουνούπια το βράδυ. Γύρισα σήμερα για να δω την κανάρα που πέρσι πέρασε ξηρή ευλογιά να έχει πάλι μαύρες πληγές ακριβώς στα 2 ίδια σημεία που είχε πέρσι. Φαντάζομαι ότι το πουλί ως φορέας του ιού είναι εύκολο να την ξαναεμφανίσει. Πέρσι την είχα προλάβει σε προχορημένο στάδιο και την αντιμπετωπίσαμε με betadin ointment και augmentin σιρόπι. Αυτή τη φορά την πρόλαβα σε πολύ πιο αρχικό στάδιο, ξεκίνησα betadin πάλι. Λέτε να δώσω και τώρα αντιβιωση?
   
 2. George98

  George98 PB Active Member

  σίγουρα είναι ευλογιά ? γιατί νομίζω πως αν ένα πουλί την περάσει μια φορά δεν ξαναπαθαίνει
  (εκτός και αν αυτό ισχύει αν την ξεπεράσει μονο του χωρίς φάρμακα δεν είμαι σίγουρος)
   
 3. ianos

  ianos Daily Active Member

  Από ό,τι έχω διαβάσει σε ξενόγλωσσα άρθρα, η ανοσία είναι διάρκειας ενός έτους κι επομένως, σύμφωνα με αυτό το πουλάκι θα μπορούσε να έχει ξανά κολλήσει τον ιό. Αυτό που δε διευκρινίζεται είναι αν η ανοσία ενός έτους αφορά όλα τα στελέχη του ιού, δλδ, αν ένα πουλάκι έχει αποθεραπευτεί από ξηρή ευλογιά, μπορεί μέσα στο έτος να νοσήσει από τους ιούς της σηπτικης ή της υγρής μορφής.
  Θεωρώ ότι μάλλον θα πρέπει να δώσεις ξανά αντιβίωση για αποφυγή δευτερογενών λοιμώξεων.
  Παρεπιπτόντως, σε τι δοσολογικό σχήμα τη δίνεις;
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ο εμβολιασμός των πτηνών με το εμβόλιο της ευλογιάς γίνεται κάθε χρόνο.....
  Πρακτικά αυτό σημαίνει πως υπάρχει κάλυψη των πτηνών (στην ουσία) μόνο για τους 4-5 "ζεστούς" μήνες του χρόνου.
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Είναι εποχικό, όπως και αυτό της γρίπης που κάνουν οι άνθρωποι.
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μιας και το "έπιασες" σε αρχικό στάδιο εγώ θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με βιταμίνες στο νεράκι για ενίσχυση του οργανισμού και αν δεις εξασθένιση ή ότι δεν πάει τόσο καλά δίνεις αντιβίωση..... το καλό είναι ότι είναι στην ξηρή της μορφή!! Περαστικά σας! :)
   
 7. Μετά από 3 μέρες betadin, το κακάδι άρχισε ήδη να υποχωρεί, χωρίς να προλάβει να φουσκώσει και να πρηστεί όπως πέρσι. Όσο αφορά την αντιβίωση, Augmentin syr 250+62,5, 1 ml σε 100 ml νερού για 6 μέρες, αλλά δεν την έδωσα. Έχει πιει πολύ αντιβίωση στη ζωή της...
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τέλεια νέα!! :)
   
Φόρτωση...