Ξεπουπουλιασμα νεοσσών

Συζήτηση με θέμα Ξεπουπουλιασμα νεοσσών, που ξεκίνησε από Nikfurie, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 7 Απρ 2016.

 1. Nikfurie

  Nikfurie PB New Member

  Σημερα (ίσως να άργησα) πρόσεξα φτερά και πούπουλα στη φωλιά, σημάδι οτι πάμε για δεύτερη ωοτοκια. Οι νεοσσοι ειναι απο 22 έως23 ημερων (τρεις). Επίσης πρόσεξα τον μικρότερο φανερά ταλαιπορημενο, έτσι αμέσως καθάρισα καλα το σημείο έκανα απολύμανση έβαλα υλικό και χώρισα τον αρσενικο με τα μικρά. Έβαλα πρασινάδα και ειδα τον καναρο να ταΐζει τον μικρο. Ωστο, δεν είμαι σίγουρος ποιος μαδουσε τα μικρα. Έκανα καλά ή έπρεπε να αφησω και τον καναρο με την κανάρα να ταΐζουν απ το χώρισμα? Να σημειώσω ότι ο μικρότερος είναι συνέχεια στο πάτο του κλουβιου.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Συνήθως για να μην πω πάντα, το μάδημα των νεοσσών γίνεται από τη μητέρα στην προσπάθεια να βρεί το υλικό που χρειάζεται για να ετοιμάσει τη νέα φωλιά.
  Αν λοιπόν παρατηρηθεί κάτι τέτοιο και για να διασφαλιστεί η "ζωή" των μικρών, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε το διαχωριστικό ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς μέχρι να ολοκληρωθεί το χτίσιμο και η γέννα των αυγών.
  Για την περίπτωση τη δική σου σε μια βδομάδα να βγάλεις τους νεοσσούς από το ζευγάρι.
   
 3. Nikfurie

  Nikfurie PB New Member

  Να μην αφήσω τον πατέρα με τους νεοσσούς? Ο μικρός είναι φανερα αδύνατος. Νομίζεις κύριε Γιαννη θα τον ταιζει από το χώρισμα η θα αφοσιωθεί στη κάμαρα?
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είτε είναι στον ίδιο χώρο είτε μεσολαβεί το χώρισμα, αυτό που έχει να κάνει θα το κάνει.
  Αν δηλαδή είναι να ταΐσει λίγο ή πολύ θα το κάνει έτσι ή αλλιώς.
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Είσαι σίγουρος ότι η μαμά μαδάει τα μικρά? Αν ναι τότε πρέπει να τα χωρίσεις. Μπορείς για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο να αλλάζεις στον αρσενικό διαμερίσματα. Δηλαδή τα πρωινά και τα απογεύματα να τον έχεις με την κανάρα και να ζευγαρώνουν και την υπόλοιπη μέρα με τα μικρά να τα ταίζει.
   
 6. Nikfurie

  Nikfurie PB New Member

  Ήταν η καναρα γιατί μετά τον χωρισμό ο μικρός έστρωσε και πολύ μαλιστα. Εκανα αυτό ακριβώς που είπες. Και πάνε ολα τέλεια. Η καναρα εκανε φωλιά και περιμένω.... για να δούμε.
  Ευχαριστώ πολύ όλους.
   
 7. Άρα έψαχνε υλικό για φωλιά!!! Αντε με το καλό & η δεύτερη και βάλε καμιά
  φωτό με τα μικρά να καμαρώσουμε!!!
   
Φόρτωση...