Νυχτερινός τρόμος

Συζήτηση με θέμα Νυχτερινός τρόμος, που ξεκίνησε από Μαίρη 2420, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 12 Νοε 2014.

 1. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους!Με έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα ένα περιστατικό που συνέβη χθες τα ξημερώματα..Έχω το κοκατίλ μου στο δωμάτιο μου και ξαφνικά ενώ κοιμόμασταν άρχισε να φτερουγίζει σαν τρελό μέσα στο κλουβί χτυπώντας στα κάγκελα και ενώ προσπάθησα να ανοίξω το κλουβί και να το σταματήσω, συνέχισε για λίγο τρομαγένο και άργησε να συνέλθει! Έχω ακούσει για το νυχτερινό τρόμο των κοκατίλ αν ήταν κάτι τέτοιο αυτό που του συνέβη..Παρόλαυτά κοιμόμαστε με φωτάκι πάντα..Πείτε μου σας παρακαλώ, πώς μπορώ να αντιμετωπίσω μια τέτοια κατάσταση και σε περίπτωση που δεν είμαι εκεί το βράδυ, και το ξαναπάθει, τι μπορεί να του συμβεί? Μπορεί να πάθει καρδιακή προσβολή? Ήταν όντως νυχτερινός τρόμος?Από τι προκαλείται?
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το παθαίνουν και άλλα πουλάκια απλά στα cockatiels είναι πιο συνηθισμένο. Κανονικά τίποτα δεν θα πάθει αφού έχεις φωτάκι νυχτός αναμμένο και βλέπει να κάτσει στην κούρνια του. Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος που διατρέχει είναι να σπάσει κάποιο φτερό και να προκληθεί αιμοραγία. Αν η αιμοραγία είναι μεγάλη, μπορεί να αποβεί και μοιραία. Βέβαια είναι μια άκρως εξαιρετική περίπτωση. Καλό είναι να ελέγχεις την κατάσταση μετά από ένα τέτοιο περιστατικό και να υπάρχει σπίτι μπεταντίν και κάποιο αιμοστατικό.
  Από τι προκαλείται; Από παραϋπνική διαταραχή , από ένα ασήμαντο κούνημα στο περιβάλλον, από το πέταγμα ενός εντόμου. Μην κλείνεις το κλουβί από όλες τις πλευρές αν το σκεπάζεις και να προσέχεις όταν προσθέτεις καινούργια πράγματα, παιχνίδια κτλ στο κλουβί. Επίσης όταν αλλάζεις την διακόσμηση του κλουβιού , ακόμα και του δωματίου.
   
 3. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Πολύ σπάνια να σκεπάσω το κλουβάκι του και όταν το κάνω αφήνω τη μία πλευρά ανοιχτή...Ωραία, θα τα προσέξω όλα αυτά και θα πάω να αγοράσω αιμοστατικό..Το πούλβο είναι κατάλληλο?Απλά φοβάμαι το τι μπορεί να συμβεί αν δεν είμαι κάποια νύχτα μαζί του...Αναπόφευκτα, θα τον δω το πρωί, είτε εγώ, είτε οι δικοί μου...
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μην πανικοβάλλεσαι, σου ανέφερα το χειρότερο δυνατόν και το πιο σπάνιο. Αν υπάρχει φως και βλέπει τον χώρο του, επανέρχεται άμεσα. Μην φοβάσαι. Ναι κάνει απλά να υπάρχει και αχρίαστο. Και να φύγει κάποιο φτερό, το πολύ πολύ να χρειαστεί απολύμανση.
   
 5. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Σ' ευχαριστώ πολύ Μαράκι!Ηρέμησα τώρα..Εύχομαι να μην συμβεί τίποτα χειρότερο ποτέ!:oops:
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...