Νυχτερινός πανικός σε budgie

Συζήτηση με θέμα Νυχτερινός πανικός σε budgie, που ξεκίνησε από Steph Koutsoudaki, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 13 Οκτ 2016.

 1. Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα μικρό προβληματάκι με τον μικρούλι Pepe. Έχω παρατηρήσει κάποια βράδια ότι ακούω φασαρία από πετάγματα από το δωμάτιο του Pepe. Όταν πηγαίνω τον βλέπω καρφωμένο στα κάγκελα του κλουβιού και τρομαγμένο. Του ανάβω το φως και του μιλάω ήρεμα , όλα ηρεμούν και ξανακοιμάται . Έχω διαβάσει για τους νυχτερινούς πανικούς αλλά νόμιζα ότι ήταν πιο επιρρεπή τα cockatiel. Κάνω κάτι λάθος; Φωτάκι νυχτός του έχω. (Συγγνώμη αν το μήνυμα είναι τοποθετημένο σε λάθος ενότητα. Θα το έβαζα στις ασθένειες αλλά δεν ξέρω αν πρόκειται για ασθένεια). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αφού έχεις φωτάκι νυκτός δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.
  Παθαίνουν και άλλα πουλιά απλά τα cockatiels είναι πιο επιρρεπή.
  Μήπως περνάνε σκιές από το παράθυρο του δωματίου που κοιμάται; ή κάποιοι ξαφνικοί θόρυβοι;
  Επίσης τσέκαρε το το πρωί για ψείρα μαύρη στο σώμα του και αύριο το σούρουπο βάλε μια βρεγμένη διπλωμένη χαρτοπετσέτα σφινωμένη στα κάγκελα να τσεκάρουμε για κόκκινη ψείρα.
   
 3. Για θορύβους εξωτερικούς δεν το αποκλείω,ωστόσο για αυτό τί μπορώ να κάνω. Για ψείρες τον τσέκαρα προχθές για μαύρη και για κόκκινη κάνω συχνά τεστ. Αλλά θα κάνω πάλι! Δεν είναι πρόβλημα. Είναι επικίνδυνο γενικά; Νομίζω ότι θα μου πάθει τίποτα!
   
 4. Στέφη μου, κανά δυό φορές το έπαθαν και τα δικά μου! Σαν να έπεσαν από κλαδί ένα πράγμα! Απ ότι καταλαβαίνω, είναι μόνος του στο δωμάτιο! Από κάποιο θόρυβο μήπως; Μήπως το φωτάκι δημιουργεί σκιές που τον τρομάζουν; Δοκίμασε να το βγάλεις κανα δυό βράδια , και δες αντίδραση! Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο; Επίσης αν θέλεις μπορείς να σκεπάζεις το κλουβί με ένα λεπτό σεντόνι! Αν συνεχίσει να είναι έντονο, ψάξε μήπως τον ενοχλεί κάτι μέσα στο κλουβί ( πχ ψείρες).
   
 5. Έτσι ακριβώς! Σαν να χάνει την ισορροπία του. Τον σκεπάζω. Στην αρχή τον σκέπαζα ολόκληρο αλλά τον τρόμαζε πολύ οπότε πλέον σκεπάζω πλάτη-πλαϊνά και μισή πρόσοψη. Πράγμα που του αρέσει πάρα πολύ. Το κάνει μια φορά στις 20μέρες-1 μήνα. Χθές απλά ήταν λίγο πιο έντονο γι'αυτό και με ανησύχησε.
   
 6. Άρα εφόσον δεν είναι καθημερινό, μάλλον αποκλείουμε τις ψείρες! Μένει το λαμπάκι, κάνε μια δοκιμή χωρίς αυτό!
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μην το βγάλεις εντελώς το φωτάκι, κάτσε και παρατήρησε μήπως στην πρίζα που το έχει, σκιάζει κάτι που μπορεί εν δυνάμει να προκαλέσει τρόμο.
  Όχι συνήθως δεν είναι επικίνδυνο. Απλά ποτέ να μην αφήνεις μπανιέρα στο κλουβί τα βράδια.
   
 8. Σπάνια βάζω μπανιέρα πλέον,κάνει στο τραπέζι μπάνιο το παιδί :) (χαζομαμά!) σε ρηχό ταψάκι!
   
 9. Επίσης καμμιά φορά αυτά τα ρημαδιασμένα τα λαμπάκια τρεμοπαίζουν! Για δες το κι αυτό.....
   
 10. Θα παρατηρήσω σήμερα το φωτάκι! Εν τω μεταξύ εγώ αγχώνομαι,τρομάζω αλλά στο δωμάτιό του μπαίνω ... κυρία και ψύχραιμη.. Η καρδούλα μου το ξέρει!
   
 11. Όπα και βόλτες εκτός κλουβιού ο Πεπίτο:thumbsup:! Α ! Στέφη δεν μας ενημερώνεις:D:p:D:p! Μου φαίνεται θα καλέσω έκτακτη απογραφή των LOS BUDGIESTAS για να ενημερωθούμε για τα νέα σας! :thumbsup:;)
   
 12. Off topic αλλά ναι δειλά δειλά ξεκινήσαμε! Εμ πρέπει να γυμναζόμαστε! Δεν είναι και το αγαπημένο του αλλά του το έχω συνδέσει με συγκεκριμένες ενέργειες(λαχανικά-αγαπημένο παιχνίδι-μπάνιο) και... έπιασε! Υπόσχομαι φωτογραφίες μετά τη μετακόμιση!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...