Νομίζω πως αρρώστησε

Συζήτηση με θέμα Νομίζω πως αρρώστησε, που ξεκίνησε από Sylvia, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 3 Μαρ 2016.

alicedros
Best Answer alicedros, 3 Μαρ 2016
Αααααα ποιος ξέρει τι να έπαθε... Εκτός αν έγινε κάτι πιο πριν που δεν πήρες χαμπάρι γιατί κοιμόσουν.. Αλλά και πάλι αφού φέρεται φυσιολογικά να τον... Ολόκληρο το Post
 1. Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα παρατήρησα το αρσενικό μου καναρινάκι να κάθεται σε αυτή τη στάση ακίνητο. Πήγα κοντά στο κλουβί και κούνησα ελαφρά το χέρι μου και δεν αντέδρασε. Τού άλλαξα το νερό του και πάλι δεν κουνήθηκε. Όπως θα καταλάβατε από τη φωτο (πατήθρες κλπ) αυτό δεν είναι το κανονικό του κλουβί, τον έχω ήδη βάλει καραντίνα. Συνέχισε να κάθεται και στη καραντίνα για λίγο έτσι, σα μεθυσμένο. Τώρα όμως κινείται κανονικά. Τι άλλες πληροφορίες χρειάζεστε για να με βοηθήσετε; Να τού βάλω αντιβίωση μήπως έχει κάτι και δε νιώθει καλά; 03032016614.jpg
   
 2. Best Answer:
  Post #310927 by alicedros, 3 Μαρ 2016
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Προφανώς κάτι τον φόβισε ή κάτι τον στρέσαρε και έμεινε έτσι ακίνητο για να "σωθεί" από τον θύτη ή από την απειλή.

  Από την στιγμή που
  δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παρα μόνο να το παρατηρείς.. Και γενικά να μην τον στρεσάρεις ή αγχώνεις με απότομες κινήσεις.. Μην τον πιάσεις ας πούμε ή μην του αλλάξεις κλουβί. Άστο εκεί και παρατήρησε το. Αν δεις κάτι ανησυχητικό πες το μας..

  Όχι βέβαια! Ίσως λίγο τσαγάκι να του κάνει καλό και να το χαλαρώσει.. :)
   
 4. Τι να το φόβησε καλέ; Αφού κοιμόμουνα και στο δωμάτιο δεν υπήρχε καθόλου κίνηση! Ξύπνησα και από μακριά το είδα να κάθεται έτσι. Ούτε που είχα κουνηθεί ακόμα! Γι΄αυτό λέω πως μάλλον δεν ένιωθε καλά.
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μήπως κάποιος δυνατός θόρυβος? Δηλαδή μέσα στο σκοτάδι που κοιμόταν είδες ότι καθόταν έτσι? Και αφού ήταν σκοτάδι πως το είδες?? :p
   
 6. χαχαχα όχι βρε συ μέσα στα σκοτάδια! Σήμερα το πρωί το είδα, μόλις ξύπνησα!!! Θόρυβος δεν υπήρξε, μόνο το ξυπνητήρι μου. Αλλά αυτό δεν τον ενοχλεί. Ίσα- ίσα που τον "τραβάει" να κελαηδήσει.
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ψήφοι: 1
  Αααααα ποιος ξέρει τι να έπαθε... Εκτός αν έγινε κάτι πιο πριν που δεν πήρες χαμπάρι γιατί κοιμόσουν.. Αλλά και πάλι αφού φέρεται φυσιολογικά να τον έχεις υπό παρακολούθηση και να μην δώσεις ακόμα φάρμακα! :)
   
  alicedros, 3 Μαρ 2016
  Best Answer
  #6
 8. OK! Σ' ευχαριστώ! Θα τον παρακολουθώ και θα σάς πω τα νεότερα.
   
 9. theodr

  theodr PB Member

  Το να χορηγούμε φάρμακο - αντιβίωση για πλάκα και με ευκολία μόνο κακό μπορεί να κάνει στα πουλιά. Δες κοιλιά , κοτσουλιές και εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε αν υπάρχει πρόβλημα.
   
 10. Καλημέρα! Τελικά δίκιο είχατε, δε μού ξαναεμφάνισε τίποτα. Είναι μια χαρά!
   
Φόρτωση...