Νεο σκεύασμα για κόκκινο χρώμα;

Συζήτηση με θέμα Νεο σκεύασμα για κόκκινο χρώμα;, που ξεκίνησε από dikatgreece, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 30 Δεκ 2008.

 1. Σήμερα σε μια επίσκεψή μου στο πετ της γειτονιάς είδα ένα μάλλον νέο σκεύασμα της ΤΑΦΑΡΜ το οποίο μου κίνησε την περιέργεια από την κόκκινη συσκευασία. Το συγκεκριμένο σκεύασμα ονομάζεται Pterophene color και περιέχει στα 100 γρ:

  * β- καροτένιο 200mg (μάλλον Β καροτίνη)
  *Κανθαξαδίνη 5 gr
  * Βιταμίνη Ε 5 mg
  * Έκδοχα (απόσταγμα από μάραθο) μέχρι 100 g

  Το σκεύασμα απευθύνεται για τόνωση και φωτεινότητα του πτερώματος για ωδικά και καλλωπιστικά πτηνά και πουθενά δεν αναφέρεται αν απευθύνεται σε πτηνά με κόκκινο παράγοντα

  Είναι υδατοδιαλυτό με δοσομετρητή. Χορηγείται 1 φορά την εβδομάδα για συντήρηση και στην πτερόροια 2 φορές εδομαδιαίως και στην έναρξη αναπαραγωγικής περιόδου και στους νεοσούς.

  Δεδομένου ότι τα 2 πρώτα συστατικά απευθύνονται για χρωματισμό καναρινιών φορέων κόκκινου παράγοντα, και σύμφωνα με άρθρο που διάβασα είναι απαραίτητη η χορήγηση κ΄των 2 ουσιών.

  Μέχρι σήμερα είναι το πρώτο προϊόν που συναντώ το οποίο έχει και τα 2 συστατικά (β- καροτένιο &Κανθαξαδίνη) σε 1 συσκευασία. Το κόστος αγοράς του είναι 9,90€ τα 50 gr.

  Υπάρχει κάποιο μέλλος που να έχει χρησιμοποιήσει το παρόν σκεύασμα ή να ξέρει κάποιο άλλο σκεύασμα που να περιέχει και τα 2 παραπάνω συστατικά;
   

  Συνημμένα Αρχεία:

Μοιραστείτε

Φόρτωση...