Νεκροί νεοσσοί μέσα στο αυγό

Συζήτηση με θέμα Νεκροί νεοσσοί μέσα στο αυγό, που ξεκίνησε από jimbat, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 4 Μαϊ 2015.

 1. jimbat

  jimbat PB New Member

  καλησπερα ειμαι νεος με 1 ζευγαρι καναρινια θελω συμβουλες.
  1. Μου εκανε η καναρα 4 αυγα τα 2 ασπορα τα αλλα 2 νεκρα
  2.τι φτεει εκανα μηπως καποιο λαθος ? Τα ειχα προετοιμαση με οδηγιες απο το φορουμ.με αυγο .μαρουλι.φρουτα σταγονες στο νερο για να πυροθουνε
  3. Πριν 3 ημερες που πεταξα τα αυγα βγηκε κ η φωλια με το νημα καθαριστικε το κλουβι κ τα χωρισα
  4.τι πρεπει να κανω τωρα και ποτε να τα ξανα βαλω μαζι για ζευγαρομα ? Συνεχιζω με σταγονες στο νερο αυγα κ μηλα. Καθε συμβουλη δεκτη
   
 2. theodr

  theodr PB Member

  Είναι τόσες πολλές οι πιθανές αιτίες θανάτου του νεοσσού στο κέλυφος.

  Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι θανάτου είναι: Υπερβολική ή χαμηλή υγρασία. Μόλυνση που οφείλεται σε βακτήρια, μύκητες ή ιούς ή και πολυπαραγοντική μόλυνση. Μυκητιακή μόλυνση. Ανωμαλίες στην ρουτίνα επώασης οφειλόμενη στην συμπεριφορά των γονιών. Χτυπήματα του αυγού με αποτέλεσμα το θάνατο του εμβρύου. Αβιταμινώσεις και διατροφικές ελλείψεις της μητέρας πριν και κατά την ωοτοκία. Υπερβολική κατανάλωση ασβεστίου από τη μητέρα, γεγονός που καθιστά το κέλυφος πάρα πολύ σκληρό για το νεοσσό. Επίσης, άλλοι λόγοι είναι κληρονομικές ανωμαλίες καθώς και μη συμβατά ζευγαρώματα.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

 4. jimbat

  jimbat PB New Member

  Τώρα τα έχω χωριστά σε πόσες μέρες τα βάζω μαζί? Ευχαριστώ για για το link και τη βοήθεια.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το ζευγάρι κακώς το χώρισες...
  Πουλιά που είναι ζευγαρωμένα με όλη τη σημασία δεν υπάρχει λόγος να χωρίζονται εκτός αν επιθυμούμε την διακοπή της αναπαραγωγής.
  Προτείνω να τα ενώσεις, να βάλεις νέα φωλιά και λίγο υλικό.... Το υπόλοιπό υλικό όταν αρχίζει και τη χτίζει για να μην πάει χαμένο.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...