Να τα χωρίσω ή να βάλω φωλιά;

Συζήτηση με θέμα Να τα χωρίσω ή να βάλω φωλιά;, που ξεκίνησε από marios2407, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 1 Ιουλ 2016.

 1. marios2407

  marios2407 PB New Member

  Παιδιά σας χαιρετώ,
  όπως είχα πει και σε παλαιότερες συζητήσεις φέτος είχα λίγη "ατυχία" με την αναπαραγωγή των καναρινιών μου (2 θηλυκά στην αρχή μετά όταν είχα αρσενικό έπρεπε να μπει σε καραντίνα). Έτσι αποφάσισα να μην προχωρήσω σε άλλη προσπάθεια για φέτος και είχα διαχωριστικό στο κλουβί.
  Πριν 2-3 μέρες είδα ότι την τάιζε από το διαχωριστικό κάνοντας και τα 2 ένα ιδιαίτερο κελάηδημα ;) έτσι αφαίρεσα το διαχωριστικό. Μέτα από αυτό επικρατεί παγωμάρα στις σχέσεις τους.... και βρίσκω και λίγο επιθετική την θηλυκιά. Δεν ξέρω αν πρέπει να τα χωρίσω πάλι ή να βάλω φωλιά. Παρακαλώ τα φώτα σας. ;)
   
 2. Aν και είμαι ασχετος μην προχωρισεις γιατι όχι μονο μπορει να χασεις νεοσσους αλλα και την μανα πο υπερβολικη κουραση από ότι εχω ακουσει.
   
 3. Panagiota.

  Panagiota. PB Active Member

  Τα χωρίζεις σε χωριστά κλουβιά και κάνεις υπομονή μέχρι και του χρόνου. Μπορεί φέτος να στάθηκες άτυχος, αλλά του χρόνου με τη βοήθεια μας και με τη μελέτη των άρθρων περί αναπαραγωγής θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Δεν είναι εποχή τώρα για αναπαραγωγή και τα καναρίνια σου σε λίγο καιρό θα περάσουν πτερορροια. Μη ρισκάρεις την υγεία τους. Υπομονή μέχρι του χρόνου και θα καμαρώσεις νεοσσούς την κατάλληλη περίοδο και θα είναι και υγιέστατοι.
   
 4. marios2407

  marios2407 PB New Member

  οκ... ευχαριστώ, αυτό είχα κατά νου ;)
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μάριε θα σε μαλώσω.. Δε θα έπρεπε καν να τα έχεις στη ζευγαρώστρα με χώρισμα.... Όχι απλά να βγάλεις το χώρισμα.. Καταλαβαίνω την αγωνία σου και την ανυπομονησία σου να δεις μικρά και αυγά κτλ αλλά είναι η χειρότερη περίοδος και αν το κάνεις μόνο χαμένος θα βγεις και εσύ και τα πουλάκι σου. Ρισκάρεις την υγεία τους γιατί η πτερόροια θα τα βρει εν μέσω αναπαραγωγής θα είναι κουρασμένα και μπορεί να μην τα καταφέρουν ή να παρατήσουν και τους νεοσσούς... Και πες ότι τελικά καταφέρνει να κλωσήσει με τόση καύσωνα 15 μέρες η κανάρα (εγώ θα την λυπόμουν) και πες ότι βγαίνουν μικρά, αυτά τα μικρά θα έχουν απορυθμισμένο βιολογικό ρολόι γιατί η πτερόροια θα τα πιάσει όταν θα βγάζουν τα πρώτα τους φτερά, και του χρόνου δεν θα είναι σε θέση να ζευγαρώσουν γιατί θα είναι έτοιμα τον Ιούλιο του 2017.. Είναι λάθος αυτή σου η σκέψη από όλες τις απόψεις και θα έχει μακροπρόθεσμα μόνο αρνητικές συνέπειες για τους γεννήτορες και τους απογόνους! Αν το σκεφτείς είμαι σίγουρη πως θα συμφωνήσεις και εσύ!!

  Αν θες τα φώτα μου, βάλε τα θηλυκά σε ένα μεγάλο κλουβί και το αρσενικό μόνο του και αν είναι εφικτό να μην βλέπονται..
   
 6. marios2407

  marios2407 PB New Member

  SURE που λένε και στα χωριά ;)..συμφωνώ μαζί σου... δεν θέλω την ταλαιπωρία τους....
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Άψογος! :)
   
 8. marios2407

  marios2407 PB New Member

  Αλίκη έκανα όπως με συμβούλεψες, το Σάββατο πήρα νέο κλουβί για το αρσενικό και το μετέφερα εκεί. Αυτό που έγινε με εξέπληξε θετικά μπορώ να πω... ο yell δεν σταμάτησε να κελαηδά από την στιγμή που τα χώρισα.
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Λογικό! Θέλει πίσω το κορίτσι του!! Πες του απ την άνοιξη πάλι! ;)
   
 10. Panagiota.

  Panagiota. PB Active Member

  Ακριβώς τέλος το κοκό για φέτος.
   
 11. marios2407

  marios2407 PB New Member

  περίοδος διακοπών λοιπόν!! χαλάρωσης και ηρεμίας! Μας κόβουν την σύνταξη, μας κόβουν το εφάπαξ(που λέει και η Θεοπούλα), ας κοπεί και το κοκο... για φέτος ;)
   
 12. marios2407

  marios2407 PB New Member

  καλημέρα Αλίκη,
  σήμερα βρήκα αβγό κάτω στο κλουβί τελικά... πόσο καρπερή η κανάρα μου; 4η γέννα από τον Φλεβάρη!
   
 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλημέρα Μάριε!!
  Δεν είναι θέμα καρπερότητας, απλά οι συνθήκες στις οποίες ζει την οδηγούν να κάνει αυγά και φωλιές γιατί ακόμα είναι πυρωμένη.. Κάποια στιγμή θα καταλάβει πως ήρθε καλοκαίρι και ήρθε ώρα για πτερόροια που θα πάει? :p Δώστης ασβέστιο και άστην να τα κάνει κάτω! Έξω την έχεις?? Έχει οπτική επαφή με τον αρσενικό?
   
 14. marios2407

  marios2407 PB New Member

  Ναι, στο μπαλόνι την έχω, το αρσενικό το έχω στο ίδιο μπαλκόνι σε κλουβί σε ύψος 1,70 και την κυρία σε κλουβί σε 0,40 εκ. από το έδαφος. Έχω όμως χαρτόνι πάνω απο το κλουβί της για προστασία. Ίσως να τον βλέπει.
   
 15. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είναι κάτι το οποίο κανείς μας δεν μπορεί εύκολα να το παλέψει...
  Εγώ έχω αυγά στην ταΐστρα τους και θηλυκό να "κλωσά" μέσα σ' αυτές 2-3 μήνες μετά από την ολοκλήρωση της αναπαραγωγής.
   
Φόρτωση...