Να σκεπάζω τα καναρίνια τις νύχτες;

Συζήτηση με θέμα Να σκεπάζω τα καναρίνια τις νύχτες;, που ξεκίνησε από vickyl, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 12 Απρ 2016.

maria p
Best Answer maria p, 13 Απρ 2016
Δεν ξέρω, ούτε μπορώ να σκεφθώ κάποιον λόγο που να απαγορεύει ή να επιβάλλει το σκέπασμα του κλουβιού κάποιου είδους πτηνού. Θεωρώ ότι αφορά... Ολόκληρο το Post
 1. vickyl

  vickyl PB New Member

  Παιδιά καλησπέρα! Εντελώς τυχαία διάβασα το συγκεκριμένο θέμα. Ενός γείτονα τα καναρίνια γέννησαν και μου πρότεινε άμα θέλω να μου δώσει ένα. Αποφάσισα λοιπόν να ενημερωθώ λίγο πριν το πάρω. Μου έκανε εντύπωση όμως αυτό με την πετσέτα. Όταν είχα αγοράσει το παπαγαλάκι μου, έχει ακριβώς δύο χρόνια, με είχαν συμβουλέψει εδώ μέσα να το σκεπάζω τις νύχτες. Με μία πετσέτα τον χειμώνα και μία πιο ελαφριά το καλοκαίρι. Δεν ισχύει το ίδιο και για τα καναρίνια; Μήπως επειδή τα παπαγαλάκια είναι πιο ευαίσθητα;
   
 2. Best Answer:
  Post #317922 by maria p, 13 Απρ 2016
 3. Deukalion

  Deukalion PB Active Member

  Καλησπέρα,στα καναρίνια που ξέρω είναι αρκετά λάθος πρακτκή.Στα παπαγαλάκια δεν ξερω αλλα μου φαίνεται παράλογη,πρώτη φορά το ακούω.
  Έξω έχεις τα πουλάκια;Για ποιόν άλλο λόγο τα σκεπάζεις πέρα απο το ότι σου το είπαν για προστασία;

  ΄Εκανα μια αναζήτηση με θέμα πετσέτα και βρήκα κάτι σχετικό με δαύτη.Τα άκουσε μάλιστα και η αφεντιά μου εδώ:
  https://petbirds.gr/threads/Υπαρχει-πρόβλημα-που-ξυπναω-τα-καναρίνια.24133/#post-276740
  Σχετικά με τους παπαγάλους βρήκα μόνο μια αναφορά για 3/4 σκέπασμα.
  Αύριο με το καλό θα μάθουμε.
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ψήφοι: 1
  Δεν ξέρω, ούτε μπορώ να σκεφθώ κάποιον λόγο που να απαγορεύει ή να επιβάλλει το σκέπασμα του κλουβιού κάποιου είδους πτηνού.
  Θεωρώ ότι αφορά περισσότερο τον χώρο επιλογής τοποθέτησης του κλουβιού. Αν τα δεδομένα του χώρου μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι ιδανικός, λόγω νυκτερινού φωτισμού ή κινητικότητας στο περιβάλλον, πιθανόν κρίνουμε ότι το επιβάλλουν οι ανάγκες του πουλιού για ήρεμο ύπνο.
  Ή αν έχουμε αποδεδειγμένα ένα φοβικό πουλάκι που διαπιστώνουμε ότι αυτό του δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας (κυρίως για παπαγάλους).
  Ωστόσο επειδή τα πουλιά πρέπει να κοιμούνται από την δύση μέχρι την ανατολή με τις φυσικές διαδικασίες σούρουπο-ξημέρωμα, το να τα σκεπάζουμε- ξεσκεπάζουμε, είναι μια κάπως ανώμαλη παρέμβαση και επιπλέον αν για κάποιον λόγο καθυστερήσουμε, παρατείνει την αίσθηση εμβόλιμα και ακατάστατα στο πρόγραμμα των πουλιών.
  Ακόμα οπωσδήποτε αναπόφευκτα, αναπτύσσεται μια θερμότητα στο προστατευμένο κλουβί και κατόπιν η ατμόσφαιρα διαφοροποιείται αιφνιδιαστικά.
  Προσωπικά είμαι αντίθετη, εκτός και αν δεν γίνεται διαφορετικά για αντικειμενικούς λόγους.
  Σ' αυτήν την περίπτωση θα πρότεινα την επιλογή υφασμάτων ελαφράς ύφανσης και σκούρου χρώματος και όχι πετσέτες μπάνιου με χοντρή ύφανση που δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ακόμα αν είναι εφικτό, προτείνω να σκεπάζεται μέρος του κλουβιού, εκεί που συνηθίζει να κουρνιάζει το πουλάκι, ώστε να δημιουργείται μια σκιά στο συγκεκριμένο σημείο αλλά να μην εμποδίζει την γενική φωτεινότητα του χώρου τις υπόλοιπες ώρες.
   
  maria p, 13 Απρ 2016
  Best Answer
  #3
Φόρτωση...