Να περιμένουμε κι άλλο αυγό ή να βγάλουμε τη φωλιά;

Συζήτηση με θέμα Να περιμένουμε κι άλλο αυγό ή να βγάλουμε τη φωλιά;, που ξεκίνησε από anatolia, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 29 Απρ 2016.

maria p
Best Answer maria p, 24 Μαϊ 2016
Δυστυχώς, δεν ξέρω ποιό είναι ποιό, τα ανακαστεύει συχνά εκείνη μέσα και δεν ξέρω...(((Βλέπω απλά πόσα είναι. Σωστά αυτό είναι ένα πρόβλημα, ιδίως που... Ολόκληρο το Post
 1. Παιδιά, καλησπέρα!
  Συνέβη κάτι το περίεργο: 25/04/16 η Ιβα, η μπάντζι μας, φιλενάδα του διασωθέντος από το υπόγειο Τσίκι, έκανε ξαφνικά ένα αυγό κάτω στον πάτω του κλουβιού. Μόλις το είδα, της έβαλα φωλιά αμέσως και το έβαλα μέσα. Εκείνα όμως δεν έμπαιναν μέσα και την επόμενη μέρα είδα ότι το έσπασαν μέσα στη φωλιά.
  Σκέφτηκα ότι θα κάνει η Ιβα και άλλα αυγά, αλλά μέχρι σήμερα ούτε ίχνος και δεν φαίνεται ούτε φουσκωμένη, ούτε νευρική. Μπαινοβγαίνει που και που στην φωλιά, αλλά δεν κάθεται μέσα.
  Είναι νορμάλ αυτό; Να περιμένουμε κι άλλο ή να βγάλουμε τη φωλιά;;;
  Είναι η πρώτη της φορά που κάνει αυγό. Μπήπως αυτό φταίει; Δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα όμως, τρώει, είναι δραστήρια και κινείται αρκετά. Ο Τσίκι την κηνυγάει όλη μέρα να την κουτουπώσει και εκείνη, ως συνήθως, μία κάθεται και μία όχι.
  Και κάθε πότε κάνουν τα μπάντζι αυγά; Τα κοκατίλ μέρα παρά μέρα, αυτό το μάθαμε πια.)
  Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την άμεση απάντηση!)
   
 2. Best Answer:
  Post #328662 by maria p, 24 Μαϊ 2016
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μην βγάζεις την φωλιά προς το παρόν.
  Μέρα παρά μέρα και αυτά. Δώσε λίγο χρόνο αφού έχουν ζευγαρώματα.
  Διάβασε και αυτό το θέμα.
   
 4. Ευχαριστώ! Να διαβάσω να μορφωθώ λίγο!))) Ανησυχώ, είναι πολύ μικροκαμμωμένη και φοβιτσιάρα η Ιβα και ο Τσίκι την έχει συνέχεια στο κηνύγι!)
   
 5. Ναι, το άρθρο περιγράφει πολλυ καλά την συμπεριφορά, τα δικά μας κάπως έτσι φέρονται. Να δούμε τι θα γίνει. Μακάρι να κάνουν μια σωστή γέννα!))) Ευχαριστώ!)
   
 6. Παιδιά, χθες είδα ένα αυγό στη φωλιά της Ιβας και του Τσίκι. Τα μπάντζι μας φαίνεται πως θα κάνουν μωρά!) Εκείνη βγάνει για λίγο το πρωί, ζευγαρώνουν και κρύβεται ξανά μέσα. Εκείνος, από ότι κατάλαβα, την ταίζει μέσα στην ημέρα)))
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πολλές ευχές! :)
   
 8. Παιδιά, σήμερα κατάφερα να κάνω έλεγχο στη φωλιά της Ιβας και έχει 2 αυγά μόνο, δεν έκανε άλλα, αν και περίμενα να κάνει. Είναι νορμάλ αυτό για πρώτη στην ουσία γέννα;;;;Κατά τα άλλα φαίνεται καλά και είδα σήμερα ότι συνεχίζουν να ζευγαρώνουν με τον Τσίκι...
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ναι μια χαρά μην ανησυχείς :)
   
 10. Ευχαριστώ!!!!))
   
 11. Λοιπόν, σήμερα είδα ότι η Ιβα έχει μέσα και τρίτο αυγό! Το δεύτερο το είχε κάνει 19 του μήνα. Μπορεί να το έκανε και χθες το τρίτο, αλλά δεν είναι κάπως καθυστερημένα????
   
 12. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αν είναι όλα γόνιμα, αυτό δεν θα έχει καμιά τύχη, έχει μεγάλη απόσταση από τα άλλα. Το πρώτο φαντάζομαι ακόμα πριν ήταν. Είναι σίγουρα ζευγάρι ε; Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις δύο θηλυκά.
   
 13. Είναι ζευγάρι χωρίς αμφιβολία. Ο Τσίκης είχε παλιά άλλη θηλυκιά που ξέφυγε από το κλουβί και χάθηκε, με εκείνη είχαν βγάλει και ένα μωρό που δεν επέζησε....
  Ναι, το πρώτο αυγό το έκανε η Ιβα 17 του μήνα. Για γονιμότητα δεν τα είδα καθόλου, είναι συνέχεια μέσα αυτή και γκρινιάζει όταν την ενοχλώ
   
 14. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Εγώ θα το αφαιρούσα αυτό το αυγό για να μην αρχίσει η επώαση. Γιατί κι αν γεννηθεί, εκτός και τα άλλα είναι άγονα, δεν πρόκειται να επιβιώσει. Δεν ξέρω, είναι ένα ρίσκο που πρέπει να σκεφθείς τι θα διαλέξεις. Πάντα βέβαια θα μπορούσε να είναι το μόνο γόνιμο αφού δεν τσέκαρες τα άλλα.
   
 15. Δυστυχώς, δεν ξέρω ποιό είναι ποιό, τα ανακαστεύει συχνά εκείνη μέσα και δεν ξέρω...(((Βλέπω απλά πόσα είναι.
   
 16. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ψήφοι: 1
  Σωστά αυτό είναι ένα πρόβλημα, ιδίως που δεν έχεις κάνει ωοσκόπηση. Αναμένουμε λοιπόν κι ελπίζουμε το καλύτερο :)
   
  maria p, 24 Μαϊ 2016
  Best Answer
  #15
Φόρτωση...