Να παρω ενα καναρινι θυλυκο η ενα ακομα αρσενικο;

Συζήτηση με θέμα Να παρω ενα καναρινι θυλυκο η ενα ακομα αρσενικο;, που ξεκίνησε από ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ1996, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 6 Φεβ 2015.

 1. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ1996

  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ1996 PB New Member

  καλησπερα τωρα που αφισα την καρδερινα μου ελευθερη να παρω ενα καναρινι θυλυκο η ενα ακομα αρσενικο
   
 2. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Αποστόλη το ζητούμενο δεν είναι τι θα σου πούμε εμείς αλλά τι ακριβώς θέλεις να κάνεις εσύ.
  Αν θέλεις απλά να έχεις ένα - δυο καναρίνια να σου δίνουν μελωδικά ακούσματα και όμορφα κελαηδήματα τότε να πάρεις ένα ακόμη αρσενικό.
  Αν θέλεις να μπεις κι εσύ για τα καλά στην τρέλα της αναπαραγωγής και της δημιουργίας ζωής τότε να αγοράσεις θηλυκό.
  Φυσικά για να μπορέσεις να αποκτήσεις απογόνους από τα πουλιά σου θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να διαβάσεις για την πορεία Από το αυγό του καναρινιού μέχρι τον απογαλακτισμό των νεοσσών | PetBirds είναι ένα άρθρο εξαιρετικά χρήσιμο και για τους γνώστες όσο και τους αμύητους των εκτροφών.
  Αν λοιπόν μας προσδιορίσεις τους στόχους σου ίσως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο... όσοι φυσικά μπορούμε.
   
 3. HaRdKoR

  HaRdKoR PB New Member

  Θα σου πρότεινα να μην επιχειρήσεις να αγοράσεις τώρα κάποιο καναρίνι είτε θηλυκό είτε αρσενικό. Τα περισσότερα προετοιμάζονται για ζευγάρωμα και όσα έχουν μείνει εκτός αναπαραγωγής σημαίνει πως έχουν κάποιο πρόβλημα. Αυτό σχετικά με αγορές από πετ σοπ. Τώρα εγω θα σου πρότεινα αν έχεις προσεγγίσει κάποιον εκτροφέα να πάρεις ένα θηλυκό. Το αίσθημα του να δίνεις ζωή και γενικά η όλη διαδικασία από το αυγό μέχρι το κλαρί είναι κάτι το μαγικό.
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Είναι όμορφη εμπειρία αλλά δεν είμαστε όλοι επιδέξιοι γι αυτήν.
  Νομίζω ήδη κακώς τείνει να γίνει μόδα η αναπαραγωγή, η οποία από μόνη της είναι μία σοβαρή διαδικασία που έχει να κάνει με την ζωή, τόσο των γονέων όσο και όσων νεοσσών προκύψουν.
  Καλό είναι να είναι μια απόφαση σοβαρή και μελετημένη και δεύτερο βήμα αφού γνωρίζουμε αρκετά τα πτηνά που φιλοξενούμε και τις ανάγκες τους.
   
 5. Papadopoulos G

  Papadopoulos G PB New Member

  Να προσδιορίσεις τι ακριβώς θέλεις.
   
 6. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ1996

  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ1996 PB New Member

  εγω θα ηθελα να παρω ενα θυλυκο αλλα πειδει τωρα αρχησα να μαθενω εχει ενα χρονο που ασχολουμε με τα πουλια και λογικα δεν θα παρω μην παει χαμενος ο κοπος και πανα απολα τα πουλικια μου μην παθουνε κακο φεν με θεωρο ακομα ετιμο σορι για τα ορθογραφικα εχω
  Δυσλεξία
   
 7. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Εφόσον δεν νιώθεις ο ίδιος έτοιμος, τότε καλύτερα εφόσον θέλεις να πάρεις ένα καναρίνι, ας είναι αρσενικό να ευχαριστηθείς και κελάηδημα βρε αδερφέ!
   
 8. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Θα σε κρατάει και παρέα όσο θα διαβάζεις και θα μαθαίνεις τα απαραίτητα.
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εγώ λέω να μείνει με ένα καναρινάκι αρσενικό που του τραγουδάει και για αρχή να φροντίζει όσο καλύτερα μπορεί αυτό το ένα! Μετά μόλις νιώσει έτοιμος μπορεί να πάρει και δεύτερο αρσενικό ή μια καναρίτσα για αναπαραγωγή!

  Πάντως μπράβο σου που δεν προτρέχεις και δεν κάνεις βιαστικές κινήσεις! Η αγορά ενός κατοικίδιου (ακόμα και ενός καναρινιού 30 γραμμάρια) είναι σοβαρή υπόθεση και δεν είναι παιχνίδι! Πρέπει να σκεφτόμαστε! Και πάλι μπράβο! :)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...