Να παίρνω μέσα τη ζευγαρώστρα το βράδυ;

Συζήτηση με θέμα Να παίρνω μέσα τη ζευγαρώστρα το βράδυ;, που ξεκίνησε από apistolos, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 4 Απρ 2016.

 1. Καλησπέρα. Έχω ένα ζευγάρι timbrado και θέλω να τα ζευγαρώσω σε εξωτερικό χώρο (μπαλκόνι). Επειδή όμως τα βράδια έχει ακόμα κρύο, σκέφτομαι το σούρουπο να παίρνω μέσα τη ζευγαρώστρα, χωρίς βέβαια να μετακινώ τη φωλιά, και να τη ξαναβγάζω το πρωί. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να επηρρεαστεί η όλη διαδικασία ή είναι καλύτερο να περιμένω μέχρι το Μάϊο που θα ζεστάνει για τα καλά ο καιρός?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Να τα αφήσεις έξω μόνιμα, αφού βέβαια πάρεις τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τα αρπακτικά.
  Τα πουλιά θα αποφασίσουν μόνα τους για τη χρονική στιγμή που θα ζευγαρώσουν και για το αν οι συνθήκες είναι οι καταλληλότερες για το σκοπό αυτό.
  Εγκυκλοπαιδικά να πω στην παρέα μας .... πως οι θερμοκρασίες που έχουμε τώρα είναι πολύ κοντά σε αυτές που πρέπει για να υπάρξει αναπαραγωγή.
  Συνεπώς μη παραξενευτείς αν πολύ σύντομα δεις φωλιά και αυγά.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Πώς θα μετακινείς τη ζευγαρώστρα χωρίς να μετακινείται η φωλιά;
   
 4. Φυσικά θα μετακινείται, απλά εννοώ ότι δε θα της αλλάζω θέση πάνω στη ζευγαρώστρα. (Σε άλλο πορτάκι π.χ) Γι΄αυτό ρωτάω, αν αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.
   
 5. Θα σου συνιστουσα ,επιβάλεται δηλαδή ,να διαβάσεις οπωσδηποτε τα στοιχειώδη για τα καναρίνια και την αναπαραγωγή τους ,εξαιτίας της ερώτησης που κανεις.Θα σε βοηθούσε για τυχόν σοβαρά λάθη στο μελλον που μπορεί να μη ρωτήσεις και να είναι αργά.
   
 6. Ευχαριστώ. Σκέφτηκα πιο πολύ σαν άνθρωπος, παρά σαν καναρίνι. Θα τ' αφήσω μόνιμα έξω αφού πάρω τα καταλληλα μετρα προστασιας και ενημερωθώ περισσότερο για τη διαδικασία του ζευγαρώματος.
   
 7. Επίσης να ρωτησω τα πουλιά βρίσκονται τώρα και γενικώς σε εσωτερικό χωρο και θα μεταφερθούν εξω τωρα η' τα εχεις μόνιμα εξω;
   
 8. Τα είχα μέσα συνεχώς το χειμώνα και εδώ και κανα 2 βδομάδες τα βγάζω εξω απ το πρωι μέχρι να νυχτώσει. Απο δω και πέρα σκέφτομαι να τα έχω μόνιμα έξω και τη νύχτα.
   
 9. EiriniKt

  EiriniKt PB Member

  Αυτό να κάνεις,το μέσα-έξω δεν κάνει καλό:)
   
 10. Συμφωνώ, καλύτερα όλο το χρόνο εξω παρά μεσα εξω!!μόλις πιάσει το κρύο θα συνηθίσει σιγά σιγά τη μεταβολή της θερμοκρασίας κ δεν θα έχει πρόβλημα
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αυτο το μέσα - έξω που όλο θεωρούσαμε κάποτε σωστό για να μην κρυώσουν είναι εγκληματικό!! Θα κρυώσουν με την αλλαγή της θερμοκρασίας και συνεχώς με τις μετακινήσεις θα στρεσάρονται. Αν έχεις και φωλιά και αυγά το πιο πιθανό είναι να βλέπεις αυγά κάτω, η κανάρα την μία να κλωσάει την άλλη όχι κτλ Και αυτό γιατί απ το στρες θα κάνει πράγματα αλλοπρόσαλλα! Βρες ένα σημείο να μην φυσάει πολύ και προστάτεψέ τα απ τα αρπακτικά, την βροχή τον αέρα κτλ και θα είναι μια χαρα!! :)
   
Φόρτωση...