Να ζευγαρώσω το καλλίφωνο σκαρθί μου με κανάρα ή με σκαρθί;

Συζήτηση με θέμα Να ζευγαρώσω το καλλίφωνο σκαρθί μου με κανάρα ή με σκαρθί;, που ξεκίνησε από patilas, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 12 Δεκ 2014.

 1. patilas

  patilas PB Member

  Όπως σας είχα πει αγόρασα ένα ζευγάρι σκαρθια τώρα τα έχω χωριστά κ βλέπω τον αρσενικό ν δείχνει ενδιαφέρον στις καναρες τους κελαηδάει κολλάει στα κάγκελα, τα ίδια κάνει κ στο θυλικο σκαρθι,κ είμαι σε δίλημμα ν βγάλω υβρίδια,η ν τα βάλω μαζί για αναπαραγωγή. Η και τα δύο μαζί;(το καλό στο κελαιδισμα του που μου αρέσει είναι το μεταλλικό που έχει και για αυτό σκέφτομαι τ υβρίδια)
   
 2. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Τα υβρίδια σκαρθοκάναρα - κατά την άποψη μου - δεν παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον, ούτε σαν φαινότυπο ούτε απο φωνές.

  Όπως έχω ξαναγράψει το καλύτερο είναι να βάλεις σκαρθάκι X σκαρθάκι με σκοπό την εκτροφή ενός ιδιαίτερου ιθαγενούς, μακρινό συγγενή του άγριου καναρινιού.
   
 3. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Κακως τετοια εποχη αφηνεις τα αρσενικα να βλεπουν τα θηλυκα και να τα φλερταρουν. Ο χειμωνας ειναι μπροστα μας ακομη.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

 5. patilas

  patilas PB Member

  Αυτο σκέφτομαι και εγώ Γιάννη ν κάνω,γιατί δεν υπάρχουν κ πολλά εκτροφης... Ν αυξήσω τον αριθμό τους.. Δηλαδή δεν μπορεί το σκαρθοκαναρο ν μάθει ν λέει η καρδερίνα; Φοίβο απλά τα έχω καραντίνα με τρεις καναρες στον ίδιο χώρο για αυτό...
   
 6. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Πρώτα πάρε μερικές γέννες απο τα σκαρθιά και αργότερα μπορείς να βγάλεις και σκαρθοκάναρα....
  Το σκαρθοκάναρο μπορεί να μάθει να λέει λίγο καρδερίνα αλλά δεν θα καταφέρει να βγάλει το ρεπερτόριο της καθαρά και μεταλικά όπως πχ ένα καρδερινοκάναρο. Το αποτέλεσμα -στο δικό μου αυτί- δεν είναι κάτι αξιόλογο ακόμα και αν λέει καναρίνι ή αν λέει σκαρθί. Αυτό όμως είναι προσωπική άποψη.
   
 7. patilas

  patilas PB Member

  Γιάννη ευχαριστώ πολύ για τον κατατοπισμο θ βάλω σκαρθια και ίσως δω τι μπορω να κάνω μ υβρίδιο διότι έχω κάτι καλό στο μυαλό κ ίσως δώσει ένα πουλί δυνατό φωνητικά..
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Επειδή από όσα γνωρίζω τα σκαρθιά εκτροφής είναι σπάνια και δυσεύρετα καλά είναι ..... επειδή διαβάζουν και ξένα προς την ομάδα άτομα, να διευκρυνίσουμε πως μιλάμε μόνο για αναπαραγωγή πτηνών εκτροφής. Άλλωστε σε όλους εμάς εδώ μέσα είναι γνωστοί οι όροι και η θέση του petbird για αιχμάλωτα ωδικά πτηνά.
   
 9. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Έχει γίνει σχετική συζήτηση εδώ:
  Που μπορώ να βρω σκαρθι εκτροφης; | PetBirds
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 23 Ιουλ 2016
 10. patilas

  patilas PB Member

  Εννοείται πως μιλάμε για εκτροφης... Αν ήταν άγρια δεν μιλούσαμε καν για ζευγάρωμα..θεωρείτο αδύνατο...
   
 11. Καλό είναι να διευκρινίζεται αυτό γιατί εγώ δεν ήξερα πως υπάρχουν τέτοια πουλιά εκτροφής. Και κάτι ακόμη σκαθρί λέτε το φανέτο;
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 23 Ιουλ 2016
 12. patilas

  patilas PB Member

  Όχι το σκαρθι είναι το οργανελι που το λένε πολύ.. Είναι δύσκολο ν βρεις,εγώ μπήκα στο τριπακι λόγω ότι δίνει γονιμα υβρίδια...αλλά τελικά άλλαξα στην πορεία γνώμη και θα βγάλω νέα σκαρθια..
   
Φόρτωση...