Να δώσω την ξερή αυγοτροφή όπως είναι;

Συζήτηση με θέμα Να δώσω την ξερή αυγοτροφή όπως είναι;, που ξεκίνησε από M.G, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 1 Σεπ 2015.

misalouris
Best Answer misalouris, 2 Σεπ 2015
Αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις την πρότασή μου για την προετοιμασία της ξηρής αυγοτροφής... Αν υπάρχουν κενά ή απορίες εδώ είμαστε τα συζητάμε και θα... Ολόκληρο το Post
 1. M.G

  M.G PB New Member

  Αυτό το θέμα με προβλημάτισε από τότε που λόγο καλοκαιριού σταμάτησα τη σπιτική και αγόρασα μια ξερή αυγοτροφή (Manitoba bianco). Τότε παρατήρησα ότι δε την προτιμούσαν σε σχέση με τι δική μουυ (1 αυγό, λίγο κρίθινο παξιμάδι, 1 κγ ξερά αρωματικά, δεν έχω στάνταρ, και 4-5 ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς) αλλά και με μια κατά τη γνώμη μου "μούφα" χύμα αυγοτροφή της κλουβοτεχνικής, έμοιαζε αρκετά με την κλασική κίτρινη βιταμίνη και είχε μέσα ηλιόσπορο με το τσόφλι. Μιλάμε δε σήκωναν κεφάλι, αλλά δε την ξαναπήρα, ήταν μια λύση ανάγκης, όταν έπρεπε να λείψω για 3 και δε βρήκα συσκευασμένη. Πάντως παλαιότερα που είχα πάρει μια της cede, δεν είχα θέμα, οπότε ρωτάω τα εξής:
  1) γίνεται να αποθηκεύσω την ξερή αυγοτροφή στη κατάψυξη, σε μείγμα με τη σπιτική που φτιάχνω και αν ναι σε τι αναλογία;
  2) επειδή χρησιμοποιώ τη τροφή της Manitoba (με το nectar της manitoba και chia) που περιέχει αυγό, μήπως πρέπει να προσέχω τη ποσότητα του αυγού - αυγοτροφής;
  3) αν δίνω τη ξερή ως έχει μέχρι να τελειώσει, υπάρχει πρόβλημα; (τις τελευταίες μέρες δε ξέρω αν είναι θέμα συνήθειας ή κάτι άλλο, αλλά την τρώνε).
   
 2. Best Answer:
  Post #285409 by misalouris, 2 Σεπ 2015
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις την πρότασή μου για την προετοιμασία της ξηρής αυγοτροφής...
  Αν υπάρχουν κενά ή απορίες εδώ είμαστε τα συζητάμε και θα βρούμε λύσεις..
  Όλοι άλλωστε χρειάζεται να μαθαίνουμε!
   
  misalouris, 2 Σεπ 2015
  Best Answer
  #2
 4. M.G

  M.G PB New Member

  Γιάννη, ευχαριστώ πολύ. Το είχα διαβάσει το θέμα, πολύ άρτια η συνταγή δε το συζητάμε!!!
  Πάντως για εμάς που έχουμε λίγα πουλιά (εγώ έχω 6) πιστεύω ότι ένα θέμα μπορεί να είναι οι αναλογίες των υλικών για μικρές ποσότητες.
  Και επειδή δεν έχω θέσει σωστά την ερώτηση, θα ήθελα να μάθω αν η ξερή αυγοτροφή μπορεί να σταθεί σκέτη ως υποκατάστατο αυγού και αν μπορεί να εμπλουτιστεί (με υγρασία ή άλλα συστατικά) αποφεύγοντας τα υγρά και το ρασκ (πχ υγρασία από βραστό αυγό και ξηρούς καρπούς).
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Λυπάμαι αλλά όχι....
  Το αυγό κατά την κρίση μου δεν αναπληρώνεται...
  Για λίγα πουλιά η patte αυγοτροφή σε απαλλάσσει από την προ-παρακευαστική διαδικασία
  Η "υγρασία" στην ξηρή αυγοτροφή από την μια την κάνει ευπρόσδεκτη από τα πουλιά και "εργαλείο" για τον εκτροφέα... Από την άλλη όμως γίνεται επικίνδυνη και εύκολα αλλοιώσιμη ... Ειδικά στις ζεστές μέρες του χρόνου.
  Εμείς "ζυγίζουμε" τις ανάγκες μας και ενεργούμε αναλόγως.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...