Να βγαζω το καναρινι μου εξω;

Συζήτηση με θέμα Να βγαζω το καναρινι μου εξω;, που ξεκίνησε από Jojoko, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 13 Μαϊ 2016.

 1. Jojoko

  Jojoko PB New Member

  Ειναι καλο να βγαζω το καναρινι μου εξω απο την ανατολη του ηλιου μεχρι πριν τη δυση και μετα να το παιρνω μεσα για το βραδυ?
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τις εποχές που εμείς φορούμε κοντομάνικα, δηλαδή η μέσα-έξω θερμοκρασία είναι παρόμοια, μπορείς να μεταφέρεις το πουλάκι σε εξωτερικό χώρο κάποιες ώρες.
  Διαφορετικά αυτό "απαγορεύεται" καθώς βάζει σε κίνδυνο την υγεία του πτηνού, επειδή η διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να το κρυώσει.
  Βγάζοντας όμως το πουλάκι σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να έχεις λάβει τα μέτρα σου, ώστε το κλουβί να μην το "χτυπάει" ο έντονος ήλιος, ρεύματα αέρα, πιθανόν η βροχή και κυρίως τα αρπακτικά.
   
 3. Jojoko

  Jojoko PB New Member

  Ευχαριστω για την βοηθεια θα λαβω υπ οψην τη συμβουλη σου ☺
   
 4. Αν είναι όλη μέρα μέσα και τη νύχτα το βάζουμε μέσα για να είναι ζεστό μπορεί να αρρωστήσει?
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Όλη μέρα έξω εννοείς.
  Βέβαια μπορεί να κρυώσει το πρωί που θα το ξαναβγάλεις. Αυτό για τους μήνες που υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας βέβαια.
  Τους θερινούς μήνες εστιάζουμε αλλού την προσοχή μας, ήλιος, αέρας, βροχή, αρπακτικά.
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Γενικά το μέσα - έξω στα καναρίνια μας δεν τους κάνει καλό. Ακόμα και 3-4 βαθμούς διαφορά να υπάρχει, λίγο ρέυμα να έχει μπορεί να κρυώσουν και να αρρωστήσουν και είναι κρίμα να το ρισκάρουμε.

  Πέραν του ότι κινδυνεύουν η υγεία τους στρεσάρονται με τις συνεχείς μετακινήσεις και αν ξαφνικά σταματήσει να κελαηδάει μην απορείτε γιατί.

  Είμαι υπέρ της άποψης είτε μόνιμα μέσα είτε μόνιμα έξω με προϋπόθεση να είναι προφυλαγμένα από αρπακτικά, από βροχή, από ρεύματα αέρα, από κουνούπια, να έχουν ησυχία, όχι καπνό, φασαρία κτλ να ξυπνούν με την ανατολή του ήλιο και να κοιμούνται όταν πέφτει ο ήλιος! Μόνο τότε θα έχετε υγιή και χαρούμενα καναρινάκια! :)
   
 7. Πολύ σωστά αυτά που λες και πολύ χρήσιμα για εμένα αλλά ξέρεις μωρέ πιο είναι το πρόβλημα?το δικό μου το καναρινακι ήταν από την ημέρα που γεννήθηκε μέσα σε ένα δωμάτιο,με άλλα καναρίνια που ήταν πολύ δραστήρια και πολύ ζωντανά αυτό όμως βαριόταν σαν τρελό!δεν έπαιζε,δεν φώναζε, δεν κελαηδουσεκλπ.τώρα το ανεβάσαμε στο σπίτι και το βγάζουμε από το πρωί μέχρι το απόγευμα και είναι πολύ χαρούμενο!Το άκουσα μέχρι και να κελαηδάει!!!

  Ξέρεις μωρέ φοβάμαι να το αφήσω έξω μόνο του την νύχτα (λόγο αρπακτικών) αλλά και επειδή έχει συνηθίσει να κοιμάται σε χώρο ζεστό και χωρίς ρεύματα!Επίσης να πω ότι μέσα στο σπίτι βαριέται αλλά έξω είναι μια χαρά!Γιαυτο πιστεύω είναι καλύτερα να είναι έξω γιατί του αρέσει αλλά το βράδυ να κοιμάται κα αυτό ήσυχο και εγώ να μην έχω το φόβο μήπως πάθει κάτι :thumbsup:

  Γιαυτό το βάζω μέσα το βράδυ σκεπαζοντας το κλουβί με ένα πανί για να μπορεί να κοιμηθεί και το πρωί αφου ξυπνήσει το βγάζω στο μπαλκόνι μέχρι να πέσει ο ήλιος (επί βλέποντας φυσικά ) και το ξαναβάζω μόνο για να κοιμηθεί:p:rolleyes:
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ο ίδιος φόβος θα πρέπει να υπάρχει και για την ημέρα. Μπροστά στα μάτια μου έχω δει επίθεση 3 η ώρα το μεσημέρι...

  Δηλαδή εκεί που κοιμάται στα ζεστά χωρίς ρεύματα ξαφνικά το βγάζεις έξω.... επιμένω πως είναι επικίνδυνο για την υγεία του και όλο αυτό του προκαλεί πολύ στρες. Τουλάχιστον προσπάθησε η μέσα με την έξω θερμοκρασία να μην έχουν μεγάλη απόκλιση και όταν τον έχεις έξω να προσέχεις τα ρεύματα αέρα..
   
Φόρτωση...