Να βγάλω τη φωλιά απο τα κοκατίλ μου?

Συζήτηση με θέμα Να βγάλω τη φωλιά απο τα κοκατίλ μου?, που ξεκίνησε από ROI, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 11 Ιαν 2009.

 1. ROI

  ROI PB New Member

  Παιδιά καλησπέρα!Θα ήθελα την βοήθεια σας!Έχω ένα ζευγάρι κοκατίλ εδώ και τρείς μήνες περίπου.Τον τελευταίο ενάμιση μήνα ζευγαρώνουνε και περίμενα κι εγώ να δω απο στιγμή σε στιγμή τα αυγά άλλα τίποτα.Τους είχα βάλει στο κλουβί κομματάκια απο κόλλες Α4 και κλαδάκια αφού πρώτα τα έπλυνα καλά με ξύδι και τα άφησα να στεγνώσουνε.Πήρανε κάποια απο αυτά τα υλικά και τα βάλανε στη φωλιά τους,μπαινοβγαίνουνε όλη την ώρα μέσα άλλα ως εκεί...Χθες πήρα την απόφαση να τους βγάλω την φωλιά και να τους την ξαναβάλω την Ανοιξη,όμως για πολύ ώρα τσιρίζανε,ήτανε πολύ ανήσυχα.Φυσικά τους την ξαναέβαλα γιατί τα λυπήθηκα και ηρεμήσανε αμέσως,και αρχίσανε ξανά τα μέσα έξω.Υπολογίζω οτι είναι 14-18 μηνών περίπου.Τώρα είμαι σε δίλημμα!Τι να κάνω με τη φωλιά?Θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσε κάποιος να με συμβουλέψει γιατί δεν έχω καθόλου εμπειρία. :(
   
 2. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Εγώ θα έλεγα να δώσεις χρόνο ακόμα στο ζευγάρι, την στιγμή που έχουν βάλει υλικό μέσα στην φωλιά. Η θηλυκιά στήνεται κανονικά στον αρσενικό?
   
 3. ROI

  ROI PB New Member

  Τις τελευταιες δέκα ημέρες περίπου τον αποφεύγει.Αυτός πηγαίνει κοντά της και της σφυρίζει κι αυτή τρέχει να ξεφύγει,καμιά φορά τον δαγκώνει κιόλας.Τελευταία ζευγαρώσανε 2-3 φορές όλο κι όλο,στις αρχές 2-3 φορές την ημέρα τα έβλεπα!Όταν αυτή είναι έξω απο τη φωλιά ο καημένος γρήγορα γρήγορα μπαίνει μέσα και μετά απο λίγο η Κλειώ πηγαίνει και τον βγάζει με δαγκωματιές!
   
Φόρτωση...