Να βάλω τον νεοσσό σε θετούς γονείς;

Συζήτηση με θέμα Να βάλω τον νεοσσό σε θετούς γονείς;, που ξεκίνησε από Nikfurie, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 5 Απρ 2016.

 1. Nikfurie

  Nikfurie PB New Member

  Εχω ένα ζευγάρι με ένα νεοσσό 17 ημερών. Σημερα που ο μικρός βγήκε στο κλαρί, η κανάρα πήγε και μπαστακωθηκε μεσα στη φωλιά. Προφανώς για να γεννήσει. Το πρόβλημά μου είναι οτι η πρώτη γέννα έγινε σε κλουβί κανονικό και όχι ζευγαροροστρα για να μπορώ να χωρίσω πατερα και νεοσσό. Θα ήταν σωστό να βαλω τον νεοσσό σε άλλο ζευγάρι με νεοσσους της ίδιας ηλικίας? Ή να χαλάσω τη φωλιά μέχρι να απογαλακτιστει ο νεοσσός?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Να μην το κάνεις.
  Θα πεθάνει από ασιτία.
  Σε αυτή την ηλικία σπανιότατα για να μην πω ποτέ δεν υιοθετείται πουλί από άλλους γονείς.
  Οι υιοθεσίες για μένα πρέπει να σταματούν στην πρώτη βδομάδα της ζωής εφ' όσον υπάρχουν συνομήλικα πουλιά στη φωλιά υιοθεσίας.
   
 3. Nikfurie

  Nikfurie PB New Member

  Οκ. Ευχαριστώ κύριε Γιάννη. Να την αφήσω όμως να προχωρήσει σε δεύτερη ωοτοκία 'η να χαλασω τη φωλιά και να αφήσω μόνο την τσόχα?
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τώρα είναι η τέλεια ηλικία να αλλάξεις κλουβί σε όλη την οικογένεια! Ο νεοσσός είναι αρκετά μεγάλος να απαιτήσει φαγήτο και δεν υπάρχει περίπτωση να τον εγκαταλείψουν! Είναι ιδανική στιγμή γιατί η μαμά ακόμα δεν έχει κάνει αυγά. Αλλάζεις κλουβί και προσπαθείς η εσωτερική διαρρύθμιση να είναι η ίδια όπως και ο χώρος που θα βάλεις το καινούργιο κλουβί θα είναι η θέση του τωρινού για να στρεσταριστούν όσο τον δυνατόν λιγότερο! Αν το βάλεις σε άλλα καναρίνια ούτε θα ζητήσει φαί ούτε θα το ταίσουν! Θα είναι καταδικασμένο!
   
 5. Nikfurie

  Nikfurie PB New Member

  Όλες μου οι ζευγαροστρες έχουν είδη ενοίκους. Θα το ήθελα πολύ να πάρω άλλη μία αλλά έχω έλλειψη χώρου. .
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τότε μπορείς να αφήσεις την τωρινή φωλιά να κάνουν εκεί τη δεύτερη γέννα. Δυστυχώς όμως με τέτοιο κλουβί τα αυγά κινδυνεύουν απ τον μικρό. Θα αρχίσει να πετάει και να πηγαίνει να κάθεται με την μαμά του θα λερώσει τα αυγά και μπορεί και να τα σπάσει κιόλας.. άστα να πάνε σε 2η γέννα και αν τα αυγά είναι τυχερά θα επιζήσουν.. Αλλιώς μόλις απογαλακτιστεί ο μικρός δοκιμάζεις και ακόμη μια προσπάθεια..
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν δεν κάνω λάθος η πρόταση της Αλίκης είναι να αλλάζεις αυτό το κλουβί (που είναι ακατάλληλο) με μια ζευγαρώστρα.
  Οπότε μικρό το κακό.
   
 8. Nikfurie

  Nikfurie PB New Member

  Ναι.. Θα το τακτοποιήσω το θέμα και θα σας ενημερώσω.
  Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
   
Φόρτωση...