Να βάλω δυο θηλυκά στην ίδια ζευγαρώστρα για αναπαραγωγή;

Συζήτηση με θέμα Να βάλω δυο θηλυκά στην ίδια ζευγαρώστρα για αναπαραγωγή;, που ξεκίνησε από Papadopoulos G, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 24 Δεκ 2014.

 1. Έχω έναν αρσενικό λευκό σκουφάτο δώρο από το Βέλγιο που πέρυσι είχε βγάλει 3 μικρά.
  Δυστυχώς η κυρά του πέθανε (θυμάστε Έχει καρίνα ή κάτι άλλο; | PetBirds και πήρα δυο θηλυκές τη μια κίτρινη (δώρο) και η άλλη λευκή.
  Μπορώ να τα ζευγαρώσω και τι μικρά θα βγάλω;
  Ακόμη θέλω να μάθω αν μπορώ να έχω τα δυο θηλυκά καναρίνια και το αρσενικό στην ίδια ζευγαρώστρα (μεγάλη και ευρύχωρη 65-70 εκατοστά). Αν ναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις.
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 23 Ιουλ 2016
 2. Χρόνια πολλά Γιώργο!Θεωρώ πως τα καναρίνια με τη σύνθεση που αναφέρεις, μπορούν να συστεγαστούν στην ίδια ζευγαρώστρα, υπό την προϋπόθεση να διανύουν την πτερόρροια, κατά την οποία καλό είναι να πετούν σε ευρύχωρο κλουβί, χωρίς φυσικά αυτό να είναι και το ιδανικό. Όσον αφορά στην περίοδο της ανάπαυσης η συνύπαρξη του αρσενικού με τα δύο θηλυκά συνεπάγεται λιγότερο κελάηδισμα μιας και δεν έχει λόγο να το κάνει, από τη στιγμή που βρίσκεται κοντά τους και δεν τα αναζητά. Όσον αφορά στην περίοδο της αναπαραγωγής δεν τίθεται θέμα συζήτησης, καθώς μια τέτοιου είδους συνύπαρξη μόνο καταστροφική μπορεί να είναι από την στιγμή που οι ορμόνες χτυπούν κόκκινο και τα θηλυκά διεκδικούν ένα και μόνο αρσενικό.
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Στέφανε νομίζω η μάχη γίνεται περισσότερο για το φώλιασμα, για το υλικό της φωλιάς που δεν θα θέλουν κοινό, αλλά και για την ασφάλεια των αυγών μέσα στη φωλιά. Η μια λοιπόν δεν ανέχεται την ύπαρξη της άλλης στον ίδιο χώρο ..... αλλά όχι για τα "μάτια του νεαρού" συντρόφου τους.
  Γιώργο θα πρέπει να είναι εξαιρετικά βολικές για να ανεχθούν την συνύπαρξη και θα θέσεις και σε κίνδυνο τα μικρά τους. Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που θα σου πουν να το κάνεις ... να τις βάλεις μαζί. Εγώ όμως με τα όσα γνωρίζω για σένα απορώ.
  Χώρος υπάρχει απεριόριστος, διάθεση από σένα το ίδιο. Ξέρω πως σκοπεύεις να αγοράσεις κάποια πράγματα για την εκτροφή σου.
  Θα σου πρότεινα να αγοράσεις μια τριπλή ζευγαρώστρα σαν της φωτογραφίας. Μπορείς να δεις εδώ εδώ η και αλλού, υπάρχουν παντού.
  4_edited.jpg
  Σε αυτή τη ζευγαρώστρα μπορεί να έχεις το αρσενικό στη μέση, τα θηλύκια στις δυο άκρες και κατά περίπτωση να επιτρέπει το αρσενικό να κινείται από τη μια στην άλλη (από κανάρα σε κανάρα που τραγουδάει ο Χρηστάκης)
  Σε κάποιες περιπτώσεις που μπορείς να το δοκιμάσεις να τα αφήσεις και εντελώς ελεύθερα να συνυπάρξουν αν και αυτό δε το κρίνω προσωπικά σκόπιμο.
  Πολύ καλή λύση για την δική σου περίπτωση.
  Το ίδιο να κάνεις και με τα άλλα τρία πουλιά που έχεις οπότε χρειάζεσαι 2.
  [QUOTE="Papadopoulos G, post: 236821, member: 19080]Έχω έναν αρσενικό λευκό σκουφάτο δώρο από το Βέλγιο ..... θηλυκές τη μια κίτρινη (δώρο) και η άλλη λευκή.
  Μπορώ να τα ζευγαρώσω και τι μικρά θα βγάλω;.[/QUOTE]
  Με την κίτρινη θα έχεις αυτά τα αποτελέσματα... με τη λευκή τα ίδια απλά αντί για κίτρινο θα έχει λευκό. Μήπως ξέρεις αν η κίτρινη είναι φορέας λευκού? γιατί εκεί αλλάζει κάπως το πράγμα.
  2.jpg
  πηγή
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 23 Ιουλ 2016
 4. Lovecarduelis

  Lovecarduelis PB New Member

  Μην δυσκολεύμε την ζωή μας παιδιά, αλλά και αυτή των πουλιών.
  Πάρε φίλε μου μια ζευγαρώστρα σαν και αυτή που σου γράφει πιο πάνω ο Γιάννης και βάλε τον αρσενικό μια με την μια και μια με την άλλη θηλυκιά, να κάνεις σωστή αναπαραγωγή.
   
 5. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Δεν είναι και το ποιο εύκολο των πραγμάτων να ταιριάξει και με τα δυό θηλυκά ταυτόχρονα. Οι πιθανότητες αυξάνουν αν και τα τρία πουλιά είναι πολύ "πυρωμένα" .


  - Ενα μέρος και ΜΟΝΟΝ απο το "τί θα βγεί" ,περιγράφεται Γιάννη στις εικόνες . Σ' αυτές το Γερμανικό λευκό, είναι κυρίαρχο και το κίτρινο ΚΑΘΑΡΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΛΙΠΟΧΡΩΜΙΚΟ.
  Αν ήταν ΚΟΥΙΖ θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον :) : α) Τι θα προκύψει απο το ίδιο ζευγάρωμα αν το Γερμανικό είναι Υποχωρητικό ;
  Ακόμα , β) ΠΟΙΑ θα είναι τα αποτελέσματα αν το Γερμανικό λευκό(κυρίαρχο) ζευγαρώσει με ένα λευκό κυρίαρχο επίσης ; και γ) ποιά αν το ταίρι είναι λευκό υπολειπόμενο ;
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η συνέχεια στο Κουίζ βρίσκεται εδώ: Τι θα προκύψει απο το ζευγάρωμα μεταλλάξεων Γερμανικού καναρινιού; | PetBirds
   
Φόρτωση...