Να βάλω για αναπαραγωγή, κανάρα 7 ετών;

Συζήτηση με θέμα Να βάλω για αναπαραγωγή, κανάρα 7 ετών;, που ξεκίνησε από patilas, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 4 Δεκ 2014.

 1. patilas

  patilas PB Member

  Το πρώτο θυλικο που απέκτησα φέτος είναι 7 ετών, πέρυσι μου έδωσε 8 πουλάκια, το ερώτημα είναι φέτος την ξανά βάζω θ έχω επιτυχία;; Η να την αφήσω ν διακοσμη τον χώρο;
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δεν βλέπω το λόγο που ρωτάς Παναγιώτη.
  Ασφαλώς και ναι....
  Ένα πουλί που την προηγούμενη χρονιά είχε οκτώ απογόνους, έχει καλή υγεία και συμπεριφορά δε βλέπω γιατί όχι...
  Στη φύση το ζευγάρωμα των πουλιών (και όχι μόνο) εξαρτάται απόλυτα από την κατάσταση, την υγεία και τη δύναμη να αναθρέψει τους γόνους του και ασφαλώς όχι από τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως.
  Ναι λοιπόν ... να τη βάλεις.... και σε μας να στείλεις φωτογραφίες ή video, να την καμαρώσουμε.
   
 3. patilas

  patilas PB Member

  Ωραία ευχαριστώ Γιάννη,απλά σκεφτόμουν μήπως την επιβαρυνω αλλά ναι το πουλάκι είναι πολύ υγείες κ δυνατό, θ την βάλω λοιπόν κ θα σας στείλω βίντεο κ φώτο, μόνο που αρσενικός θ είναι μικρότερος σε μέγεθος εμφανές μικρότερος της απορίας άξιο για εμένα τουλάχιστον..
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Καλή επιτυχία...
   
 5. sdc

  sdc PB Member

  Τα θηλυκά καναρίνια δεν γεννούν απεριόριστα αυγά, περίπου στην ζωή τους θα γεννήσουν 65, τώρα εάν αυτά έχουν γεννηθεί στα πρώτα 4 χρόνια δεν πρόκειται να γεννήσει άλλα τα επόμενα χρόνια όσα και να περάσουν
   
 6. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Ασχετο περί καναρινιών.

  Μιχάλη αυτό ισχύει για όλα τα θηλυκά πουλάκια να φανταστώ ?
   
 7. sdc

  sdc PB Member

  καλά φαντάστηκες
   
 8. patilas

  patilas PB Member

  Σιγουρο αυτό; Οπότε θ μου βγάλει κ φέτος πουλάκια.
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Άποψή μου είναι να δοκιμάσεις και να περιμένεις τα αποτελέσματα.
   
 10. patilas

  patilas PB Member

  Κ εγώ Γιάννη αυτό θα κάνω άλλωστε μου έχει δώσει γύρω στα 60 πουλιά όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα θ την βάλω
   
 11. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Eπειδή εγώ είμαι απιστος Θωμάς :) ,θα με συγχωρέσεις αλλά θα σου ζητήσω να μου πείς ΠΟΘΕΝ αυτή η πληροφορία ; και σε ρωτώ μιας και γνωρίζω οτι σε κάθε αναπαραγωγική περίοδο ένας αριθμός απο 25 -100 ωοθυλάκια ωριμάζουν και περιμένουν την ώρα τους (ωορηξία) για να γονιμοποιηθούν . Θεωρητικά λοιπόν , θα μπορούσαν να γεννηθούν αυτά τα 60 αυγά στα οποία αναφέρεσε εύκολα, μέσα σε δυο χρόνια.
   
 12. patilas

  patilas PB Member

  Η δική σας άποψη κύριε Μάκη ποια είναι για καναρες τέτοιας ηλικίας;
   
 13. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Η ηλικία είναι μια βασική παράμετρος για την γονιμότητα του θηλυκού. Πάντως πρέπει να δεχθώ κι εγώ, οτι ένα καλοζωισμένο θηλυκό, έχει πολύ περισσότερες πιθανότες να φέρει σε πέρας ακόμα μια γέννα απο ένα ταλαιπωρημένο νεαρό. Μόνον ο ίδιος ο εκτροφέας μπορεί να έχει σαφή γνώση και να αποφασίσει σωστά .Σαν γενική αρχή πάντως πρέπει να κρατάει κανείς αυτό που λέμε....καλόν είναι να μην υπερβάλουμε .
   
 14. patilas

  patilas PB Member

  Ευχαριστώ θα λάβω όλους τους παραμέτρους υπόψη μου.
   
 15. sdc

  sdc PB Member

  Μάκη δεν είναι σε κάθε αναπαραγωγική περίοδο από 25-100, αλλά όταν ολοκληρώνεται το αναπαραγωγικό σύστημα δημιουργούνται όλα τα ωοθυλάκια . σε κάθε αναπαραγωγική περίοδο κάποια από αυτά σε ωάρια και η ωορρηξία. Ναι εάν γεννηθούν σε 2 χρόνια τελειώνει και η αναπαραγωγή του θηλυκού.
   
 16. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αυτό ισχύει σε όλα τα θηλυκά και τα θηλαστικά και τον άνθρωπο φυσικά. Αλλά δεν είναι τόσα εύκολα υπολογίσιμο ούτε ισχύει κάποιο συγκεκριμένο νούμερο για όλα τα άτομα. Βασικά είναι μη υπολογίσιμο απλά πάνω κάτω υποθέτουμε, συνηγορούντων και άλλων δεδομένων της κατάστασης της υγείας.
   
 17. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Νομίζω πως όλες οι επιστήμες μιλάνε για γόνιμη ηλικία... για γόνιμα χρόνια.
  Η επιβάρυνση της υγείας, η κακή διατροφή και φυσική κατάσταση είναι πιθανές αιτίες να συρρικνωθεί αυτή η ηλικία ενώ να επεκταθεί αντίθετα αν έχουμε καλή υγεία κλπ.
  Πραγματικά ο αριθμός στα ωοθυλάκια ανά έτος είναι σχετικά περιορισμένος όπως σε όλα τα όντα.
  Δέχομαι ο,τι με τα χρόνια μειώνεται αυτός ο αριθμός. Ακόμη δέχομαι πως ένα καναρίνι 7 χρονών βρίσκεται στα πρόθυρα της γενετικής απόσυρσης (άλλα συνομήλικα καναρίνια έχουν παραιτηθεί), αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως ένα πτηνό που την προηγούμενη χρονιά είχε 8 μικρά θα μείνει στα αζήτητα απλά και μόνο επειδή το "ταξίμετρο αυγών" έγραψε κάποιο αριθμό.
  Αν δεν υπήρχε αναπαραγωγική διαδικασία τα προηγούμενα χρόνια ο ηλικιακά γερασμένος οργανισμός της, θα είχε αδρανοποιηθεί όπως συμβαίνει σε όλα τα όντα και δυστυχώς και στον άνθρωπο.
  Και ασφαλώς όπως έγραψε και ο mgerom δεν χρειάζεται να υπερβάλουμε αλλά να κρατάμε το μέτρο προς όλες τις κατευθύνσεις, άλλωστε σχετικά σύντομα θα μάθουμε την αναπαραγωγική πορεία της κανάρας.
   
 18. patilas

  patilas PB Member

  Καλά Γιάννη με τις απαντήσεις σου απορώ και εγώ ο ίδιος μπράβο εμπειρία,γνώσεις,τεκμηριωμένη άποψη! συμφωνώ μαζί σου σε ότι είπες σε λίγο καιρό θ μάθετε νέα από την μεγάλη κυρία ,πέρυσι έδωσε 8 πουλάκια στα 9 αυγά που έκανε, βασικά αν μετρήσω στο περίπου και κάποιες απώλειες αυγών κ νεοσσών στο παρελθόν έχουμε ξεπεράσει το 65.Γιατί όπως προείπα έχω πάρει από 55 με 60 πουλάκια από την συγκεκριμένη.
   
 19. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Οταν ολοκληρώνεται το αναπαραγωγικό σύστημα υπάρχει μια μάζα 2.000-100.000 ωοθηλακίων στις Fringillidaes .
   
 20. sdc

  sdc PB Member

  Εγώ γνωρίζω ότι μια ώριμη ωοθήκη μπορεί να περιέχει έως 4000 μικρά ωάρια
   
Φόρτωση...