Να βάλω από τώρα τα ζευγάρια καναρινιών;

Συζήτηση με θέμα Να βάλω από τώρα τα ζευγάρια καναρινιών;, που ξεκίνησε από passenger, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 9 Οκτ 2015.

 1. passenger

  passenger PB New Member

  Μάζεψα τα καναρίνια μου απ τη τεράστια κλούβα έξω, και τα έβαλα σε ζευγαρώστρες μέσα στο σπίτι ανά ζευγάρια. Είναι καλό αυτό? ή μήπως, για την εποχή που είμαστε είναι καλύτερο να μην βλέπεται το αρσενικό με το θηλυκό ?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα ήταν σοβαρό λάθος να βάλεις την αναπαραγωγική διαδικασία της χρονιάς που έρχεται σε κίνδυνο.
  Τοποθετώντας τα πουλιά σε ζευγαρώστρες αν συνδράμει κι ο καιρός μπορεί κάποια από αυτά να ετοιμαστούν και στην ουσία να καταστρέψουν όλη την αναπαραγωγική διαδικασία.
  Και πίστεψέ ακόμη κι αν παραβλέψουμε το λάθος της εποχής.... δεν υπάρχει χειρότερη εμπειρία σε εκτροφέα από το να βλέπει ένα θηλυκό καναρίνι να γεννά αυγά και να μην έχει το κατάλληλο αρσενικό καναρίνι έτοιμο να τα γονιμοποιήσει.
  Θα σου πρότεινα να βάλεις όλα τα θηλυκά μαζί σε μεγάλες κλούβες πτήσης και να τα τοποθετήσεις σε κάποιο σχετικά ποιο σκοτεινό σημείο του χώρου σου.
  Από εκεί τα θηλυκά θα βγουν και θα τοποθετηθούν στις ζευγαρώστρες τους την άνοιξη και αφού πρώτα τα αρσενικά πουλιά του κοπαδιού είναι απολύτως έτοιμα.
  Τα αρσενικά μπορείς να τα έχεις ανά δυο στις ζευγαρώστρες αφού όμως πρώτα έχεις τοποθετήσει το κατάλληλο διαχωριστικό για να μη βλέπονται και για αν αποφεύγεις τις μάχες που φυσιολογικά θα παρουσιαστούν.
   
 3. theodr

  theodr PB Member

  Φιλε Νικο πρεπει να διαβασεις petbirds.gr. Ειναι η πρωτη φορα που ζευγαρωνεις ?
   
 4. passenger

  passenger PB New Member

  Όχι Κώστα, έχω ζευγαρώσει πολλές φορές. Απλώς είναι η πρώτη χρονιά που αποφασίζω να βάλω μεσα στο σπίτι τα πουλιά για ξεχειμώνιασμα. τους υπόλοιπους χειμώνες ξεχειμώνιαζαν έξω σε κλούβες πτήσης
   
 5. Πως και αποφάσισες κάτι τέτοιο; Σκοπεύεις να ξεκινήσεις αναπαραγωγή με τεχνητά μέσα;
   
 6. passenger

  passenger PB New Member

  όχι. απλώς μου αρέσει να με ξυπνάει το πρωί το κελάηδημα των αρσενικών :)
   
 7. Ότι πιο ωραίο πράγμα.
  Και είναι προτιμότερο από ένα μηχανάκι η αυτοκίνητο.
   
 8. Πέρα από τις δυσκολίες της εξωτερικής εκτροφής είναι πολλά και τα οφέλη της. Ο ήλιος, ο αέρας που ανανεώνεται διαρκώς και η φυσική διάρκεια φωτισμού ανάλογα με την εποχή, είναι τα κυριότερα. Η εσωτερική εκτροφή φαντάζει ευκολότερη, αλλά υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να επιλυθούν, ώστε οι συνθήκες να προσομοιάζουν όσο το δυνατό με το φυσικό περιβάλλον.

  Υ.Γ. Πάντως εγώ ξυπνάω με τα κελαηδίσματα των αρσενικών παρόλο που τα έχω έξω. Φαντάσου να τα είχα μέσα κιόλας!
   
 9. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  φίλε Νίκο..μη κάνεις το λάθος που έκανα εγώ,σε παρακαλώ! δες τις φωτό μου στο θέμα ''ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΑΗ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ'' και θα καταλάβεις το λάθος! καθαρίζω και περιποιούμαι και απολυμαίνω το χώρο των καναρινιών μου 1 ή και 2 φορές τη μέρα,όταν έχω χρόνο.Λόγω του ότι όμως το μέρος που τα έχω είναι κάπως περιορισμένο..τα τοποθέτησα ανά ζευγάρι,σε ζευγαρώστρες 65εκ. με το προβλεπόμενο χώρισμα,ώστε να μην βλέπονται! κι όμως..αυτά κατάφεραν να βρουν τρόπο τόσο να βλέπονται όσο και να επικοινωνούν,οι θηλυκές να μην ηρεμούν και οι αρσενικοί να ανταποκρίνονται!! στην παραπλάνησή τους,βέβαια,βαθμό ευθύνης έχει και ο καιρός,μιας και ακόμη έχουμε ορισμένες φορές και 29 βαθμούς!!

  1ο ερώτημα: είναι εποχή ζευγαρώματος;; - OXI!!!:(
  2o ερώτημα: είναι εποχή ηρεμίας και συντήρησης;; - NAI!!!;)

  KANE ΛΟΙΠΟΝ,ΦΙΛΕ,ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ..ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΑΝΑ ΔΥΟ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΩΣΤΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΩΡΙΣΜΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΖΕΥΓΑΡΩΣΤΡΑ ,ΣΕ ΠΙΟ ΚΡΥΟ ΣΗΜΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ!

  εγώ διόρθωσα το λάθος μου σήμερα το πρωί!! και τα έχω ακριβώς έτσι όπως με συμβούλεψαν και μένα προχθες ο Γιάννης,η Αλίκη,ο Σταύρος,ο Στέφανος!!
  φίλοι μου..σας ευχαριστώ ολόψυχα και φίλε Νίκο..άκουσέ τους και,Θεου θέλοντος,από την Ανοιξη τα αγγελούδια σου θα σε ανταμείψουν!!:thumbsup:
   
 10. Σωστά έπραξες διότι όπως λέει το αρχαίο ρητό:"Ο εξυπνος διδάσκεται από τα λάθη του κι ο σοφός απο τα λάθη των άλλων"
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλά τα λες Δημήτρη μου αλλά εγώ θεωρώ άδικο τα θηλυκά να πετάνε σε κλούβες πτήσης και τα αρσενικά να μοιράζονται μια ζευγαρώστρα. Για μένα Νίκο αν έχεις τη δυνατότητα να έχεις το κάθε αρσενικό σε μία ζευγαρώστρα! ;)
   
Φόρτωση...