Να αφησω την θηλυκιά να κάνει νέα γέννα;

Συζήτηση με θέμα Να αφησω την θηλυκιά να κάνει νέα γέννα;, που ξεκίνησε από ΛΕΩΝΙΔΑΣ, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 12 Ιουν 2009.

 1. Καλησπέρα εχω ενα πρόβλημα η κανάρα μου από τα 4 αβγα που έκανε αρχές Μαίου πήρα ένα πουλί και αυτο με παραμορφωμένο πόδι το είχε πατήσει η θηλυκιά όταν ήταν ημερών και τώρα είναι γυρισμένο ανάποδα και δεν μπορεί να σταθεί στο κλαδί τα άλλα 2 αβγά είχαν πουλάκια μέσα αλλά ήταν πεθαμένα το 1 μάλιστα ήταν λίγο σπασμένο τώρα η θηλυκιά φτιάχνει καινούρια φωλιά τι να κάνω να την αφήσω ξέχασα να σας πω ότι τον αρσενικό τον έβγαλα μόλις έκανε τα αβγά γιατί περσι με τον αρσενικό στο κλουβί η θηλυκιά δεν τάισε καθόλου τα μικρά και πεθαναν όλα μέσα σε3-4 μέρες τα καναρίνια τα έχω εξω αν αυτό βοηθάει.
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Λεωνίδα πιστευω οτι δεν πρεπει να ταλαιπωρήσεις άλλο την θηλυκιά σου. Μπορεί ναμην έκανε πολλές γεννες αλλα η θερμοκρασία ανεβαινει αισθητα και φαντασου ποσο δυσκολο θα είναι για εκείνη να κλωσσαει με θερμοκρασίες 40 βαθμών. !Η εποχή της αναπαραγωγής τελείωσε. Δωστης το περιθώριο να ξεκουραστει και να ανακτήσει τις δυνάμεις της γιατι έρχεται και η πτερόρροια και σε περίπτωση που συνεχισεις την αναπαραγωγή, θα την εξοντώσεις.Η αποφαση δικιά σου!
   
 3. tolisarta13

  tolisarta13 PB New Member

  Νομίζω ότι η αναπαραγωγική περίοδος έλαβε τέλος για φέτος.Έγω σήμερα πήρα τους τελευταίους νεοσσούς της χρονιάς από μια πρωτάρα κάνάρα (2η γέννα)και νομίζω ότι εξάντλησα τα χρονικά όρια.Ελπίζω η πτερρόροια να αργήσει γι αυτή φέτος.Του χρόνου πάλι Λεωνίδα είναι η γνώμη μου.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...