Να αφήσω έξω ή μέσα τα καναρίνια τις διακοπές Χριστουγέννων;

Συζήτηση με θέμα Να αφήσω έξω ή μέσα τα καναρίνια τις διακοπές Χριστουγέννων;, που ξεκίνησε από alicedros, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 15 Δεκ 2013.

 1. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλησπέρα σε όλους σας! :)

  Για όσους δε ξέρουν έχω 8 καναρινάκια σε μία μεγάλη κλούβα (1,80 Χ 0,90 Χ 0,60) (Υ Χ Μ Χ Π). Τα έχω στην ταράτσα σε μέρος που δεν τα πιάνει καθόλου ο βοριάς και γενικά τα ρεύματα του αέρα. Μένω νότια προάστια οπότε η θερμοκρασία δεν έχει πέσει κάτω από 8 βαθμούς.. Γύρω γύρω η κλούβα έχει καλυφθεί με πλεξιγκλάς με δυο μόνο ανοιγματάκια μικρά στο μπροστινό μέρος ώστε να ανανεώνεται ο αέρας... Επίσης είναι και δεμένη και με λάστιχο ώστε να μην υπάρχει φόβος να πάει βόλτα από πιθανό αέρα.

  21 Δεκεμβρίου θα φύγω για το χωριό για 15 μέρες και θα έρχομαι να τα βλέπω κάθε 4-5 μέρες. Στην ταράτσα έχουμε και ένα δωματιάκι χωρίς κλιματισμό και έχει πάνω κάτω ίδια θερμοκρασία με έξω (ίσως 2-3 βαθμούς περισσότερο).

  Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής: να τα αφήσω έξω ή να τα βάλω μέσα στο δωμάτιο?? Από την μία βρίσκονται στην ίδια θέση από το Σεπτέμβρη, έχουν συνηθίσει στις εξωτερικές θερμοκρασίες και δε θα ήθελα να στρεσαριστούν. Από επίθεση από αρπακτικό δεν κινδυνεύουν λόγω του πλεξιγκλάς. Από την άλλη αν τα βάλω μέσα για περισσότερη ασφάλεια, όταν θα γυρίσω θα πρέπει να μείνουν εκεί μέχρι την άνοιξη ή μπορώ να τα βγάλω και έξω χωρίς θέμα?? Τι μου προτείνετε να κάνω??

  Ξέρω είμαι λίγο υπερβολική αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας! :p

  Υ.Γ.:δυστυχώς δεν μπορώ να τα αφήσω το δωμάτιο μέχρι την άνοιξη.... Δηλαδή αν τα βάλω μέσα μόλις γυρίσω αναγκαστικά θα βγουν και πάλι έξω.

  Φιλικά,
  Αλίκη! :)
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Αλίκη λίγο πολύ τα έχεις προβλέψει όλα στο χώρο σου. Τα καναρίνια ούτως ή άλλως δεν έχουν πρόβλημα να μείνουν έξω τον χειμώνα, πόσο μάλλον στην περιοχή που μένεις, που αυτό που κάνει δεν το λες και χειμώνα. Μόνο από τα αρπακτικά κινδυνεύουν, κάτι που το έχεις προβλέψει όπως είπες. Η γνώμη μου είναι να τα αφήσεις εκεί που είναι.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...