Να ανταλλάξω τους umbrella cockatoo με lesser;

Συζήτηση με θέμα Να ανταλλάξω τους umbrella cockatoo με lesser;, που ξεκίνησε από m1chal1s, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 14 Ιουν 2016.

 1. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  Οι lesser cockatoo τι λένε? αξίζει τον κόπο σαν πουλιά να ασχοληθώ ή είναι πιο καλά να μείνω με τους umbrella? κάποιος γνωστός θέλει να ανταλλάκσουμε τα ζευγάρια μας και να μου δώσει λεφτά γιατί του αρέσουν οι umbrella
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το μόνο πλεονέκτημα των lesser είναι πως είναι κάπως λιγότερο θορυβώδεις.
  Προσωπικά ως ομορφιά προτιμώ τους umbrella με το μπλε περίγραμμα των ματιών, το μεγαλύτερο μέγεθος. Και βέβαια είναι πιο καλοί μίμοι. Στην θέση σου δεν θα τους άλλαζα, τώρα ....αυτό είναι εντελώς προσωπικό, ιδίως αν τους θέλεις για εκτροφική αναπαραγωγή.
   
 3. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Aυτή είναι και η δικιά μου γνώμη. Επίσης οι umbrella μαζί με τους green winged macaws που έχεις είναι τα 2 είδη που θα ήθελα να έχω πέρα απο τις αμαζόνες.
   
 4. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  και σε μένα αυτά τα 2 είδη μου αρέσουν από τα προσιτά οικονομικά, μετά μου αρέσουν οι υάκινθοι και οι black palm cockatoo. τον θόρυβο σκέφτομαι.
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Έξω δεν τα έχεις;
   
 6. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  ναι έξω
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ε δεν είναι πιο θορυβώδεις από τους μακάω. Γιατί έχεις πρόβλημα με τους γείτονες; Ή πιστεύεις ότι θα προκαλούνται μεταξύ τους τα είδη και θα φωνάζουν περισσότερο; Υπ' όψιν αυτό θα μπορούσε να συμβεί και με λιγότερο φωνακλάδικα είδη, δηλαδή να παρασύρονται.
   
 8. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  οι μακαο φωνάζουν 2-3 φορές την μέρα το πολύ, από 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά. οι αμπρέλλα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ ασταμάτητα, συν ακόμα 4-5 φορές μέσα στην μέρα.
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ναι αλλά μην ξεχνάς πως τους έχεις λίγο καιρό και βρίσκονται σε περίοδο προσαρμογής και σε άβολο κλουβί. Δεν έχεις δει την προσωπικότητά τους ακόμα. Εδώ μας απασχολούν θέματα υγείας, βιολογικά, ψυχοσωματικά; Πρέπει να γνωματεύσει γιατρός.
   
 10. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer


  Έτσι είναι όταν έχεις πολλά πουλιά κι ειδικά σε ζευγάρια. Εγώ πριν χωρίσω τις 4 αμαζόνες μεταξύ τους σε τελείως διαφορετικά μέρη όπου να μην ακούν καν οι μεν τους δε, κοντεύαμε να τρελαθούμε.
   
 11. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  απόψε ήταν πραγματικά ανυπόφοροι. μέχρι τισ 9¨30 έκλαιγαν ασταμάτητα. στο τέλος σκέπασα το κλουβί με μια κουρτίνα και σταμάτησαν. μάλλον αυτό θα κάνω κάθε βράδυ
   
 12. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Οι περισσότεροι αυτά τα πουλιά δεν τα κρατούν δίπλα στα σπίτια τους γι αυτόν το λόγο αλλά σε ξεχωριστό εκτροφείο. Αν χωρίσεις τα δυο ζευγάρια ώστε να μην ακούν τους Μακάο ίσως γίνουν πιο υποφερτοι.
   
 13. Wind-sa

  Wind-sa PB Member

  Πω πω διαβάζω και ανατρίχιασα ήδη! :)
  Φαντάζομαι δεν έχεις διπλα γείτονες η καταστήματα που μπορεί να κάνουν παράπονα?
   
Φόρτωση...