Να αλλάξω τις πλαστικές πατηθρες με κλαδιά δέντρου;

Συζήτηση με θέμα Να αλλάξω τις πλαστικές πατηθρες με κλαδιά δέντρου;, που ξεκίνησε από Theodorap, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 21 Μαϊ 2016.

Deukalion
Best Answer Deukalion, 21 Μαϊ 2016
Σε καθετί ξύλινο κάνουμε προληπτική και επαναληπτική χρήση με αντιπαρασιτικό/εντομοκτόνο τέτοιου τύπου... Ολόκληρο το Post
 1. Καλησπέρα :p,μπορώ να να αλλάξω τις πλαστικές πατηθρες του καναρινιου με κλαδιά? Δηλαδή με κανονικά κλαδάκια από δέντρο που υπάρχουν οπουδήποτε.Σκέφτομαι να το δοκιμάσω.Εσείς τι γνώμη έχετε?

  Περιμένω απαντήσεις :p:thumbsup:
   
 2. Best Answer:
  Post #327970 by Deukalion, 21 Μαϊ 2016
 3. Ευχαριστώ πάρα πολύ,σκέφτηκα ότι θα του αρέσει περισσότερο να πατάει σε φυσικό ξύλο πάρα σε πλαστικό και η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι υπάρχουν τοξικά κλαδάκια για τα πουλιά οπότε με "σώζεις" με τις πληροφορίες σου.απλά διάβασα σε ένα άλλο θέμα του petbirds.gr για τις πατηθρες και έλεγε για το σωστό μέγεθος και για το πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζεται το φυσικό ξύλο...Αλλά δεν πολύ κατάλαβα ακριβώς:(:(
   
 4. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Ψήφοι: 1
  Σε καθετί ξύλινο κάνουμε προληπτική και επαναληπτική χρήση με αντιπαρασιτικό/εντομοκτόνο τέτοιου τύπου https://petbirds.gr/articles/chevi-tren-chevita.11/ κάθε μήνα χοντρικά.Ενναλακτικά πλένουμε με νερόξυδο,οταν κάνουμε την εβδομαδιαία καθαριότητα,οι πατήθρες καλό είναι να επιστρέφουν στεγνές τότε.
  Αλλη λύση είναι οι καβίλιες του μέτρου με πάχος 1,2-1,4 cm
  upload_2016-5-21_21-29-53.jpeg
  Αν οι πατήθρες έχουν κυμαινόμενο πάχος,'οπως τα φυσικά ξύλα,ακόμη καλύτερα.
  Αν έχεις κοντά μαραγκό με κυλινδικό τριβείο

  upload_2016-5-21_21-33-40.jpeg
  εύκολα του ζητάς να κάνει τις παρακάτω(οι οποίες είναι και οι δικές μου)

  [​IMG]
   
  Deukalion, 21 Μαϊ 2016
  Best Answer
  #4
 5. Ξέρεις....εγώ σκεφτόμουν να βρω 2-3 κλαδάκια μικρά από το διπλανό πάρκο και φυσικά από τα δέντρα που μου πρότεινες, να τα πλένω με νερό και ξύδι και αφού στεγνώσουν να τα τοποθετήσω έτσι όπως τα βρήκα στο κλουβί και χωρίς καμία επεξεργασία.

  Όπως τα κλαδιά στην παρακάτω εικόνα.
  [​IMG]
  Η εικόνα είναι από το Internet ;)
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πρέπει να είναι ξερά όχι χλωρά.
   
 7. Εντάξει θα το κοιτάξω και ίσως πριν τα τοποθετήσω στο κλουβι να τα ανεβάσω για να μου πείτε και εσείς αν είναι κατάλληλα:)
  Επίσης σκέφτομαι να τοποθετήσω ένα στην αρχή για να δω πως θα αντιδράσει :cool:;)
   
 8. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Όλα σωστά,τσέκαρε και αυτό
  https://petbirds.gr/articles/Πως-να-τοποθετήσετε-τις-πατήθρες-στο-κλουβί.223/
   
 9. Οκ αλλά μάλλον θα τα βάλω στην ιδια θέση με τις τωρινές πατηθρες καθώς έχουν αρκετή απόσταση και δεν έχουν λερωθει καθόλου έως τώρα αν και καθαρίζω προληπτικά
   
 10. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Οι ξύλινες που χρησιμοποιώ εγώ καθαρίζοντε πιο δύσκολα από τις πλαστικές.Οι πλαστικές οι στρογγυλές είναι καλή λύση και αυτές.
   
Φόρτωση...