Νέο μέλος στην οικογένεια

Συζήτηση με θέμα Νέο μέλος στην οικογένεια, που ξεκίνησε από Nikoletta, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 26 Ιουν 2008.

 1. Nikoletta

  Nikoletta PB New Member

  Καλημέρα σε όλους! Από χθες το απόγευμα, στην οικογένεια φιλοξενείται ένα πανέμορφο Budgie! Το παπαγαλάκι αυτό είναι από τα αυγά που έκαναν τα παπαγαλάκια του Θεοδόση! Το αυγουλάκι γεννήθηκε στις 20/3/2008, επομένως το πουλάκι είναι μικρότερο από τριών μηνών. Είναι φυστικοκίτρινο, χωρίς ρίγες, η μπιμπίκα του είναι ροζ-μπλε (αν και νομίζω ότι είναι μάλλον κοριτσάκι) και πανέμορφο! Χθες μου έσκασε τις τσιμπιές μου (όταν πήγα για να το πάρω) και ησύχασα :p
  Μετά βέβαια (όταν φτάσαμε σπίτι) καθόταν ήσυχο και παρόλο που το έβγαλα από το κλουβί, καθόταν στο ένα μου χέρι, το χάιδευα με το άλλο και δεν αντιδρούσε. Είναι προφανές ότι το έχει τρομάξει ο χωρισμός από το αδέρφι του (παρόλο που τσακωνόντουσαν και αλληλοτσιμπιόντουσαν) αλλά και η αλλαγή περιβάλλοντος. Σήμερα το πρωί μάλωσε τα καναρίνια μου βάζοντας τις φωνές (κι εγώ έκλαιγα από συγκίνηση, γιατί είχε να ακουστεί τέτοια φωνούλα στο σπίτι μου πάνω από 1,5 χρόνο) και ήπιε και νεράκι. Το φαγητό του δε το έχει πλησιάσει ακόμα όμως. Μέσα στην ημέρα η μαμά μου θα το πάρει άλλου είδους κλουβί για να είναι άνετο. Αν δε το δω να προσαρμόζεται και μελαγχολήσει, νομίζω ότι θα πρέπει να το επιστρέψω. Βέβαια αν είναι θηλυκό (και αφού το άλλο αδέρφι είναι αρσενικό όπως καταφαίνεται) ούτως ή άλλως έπρεπε να χωριστούν για να μη ζευγαρώσουν.
  Το μόνο που με ανησυχεί είναι το ραμφάκι του που έχει κάτι σαν τσιμπιές-γρατζουνιές. Δεν θέλω να κάνω σαν υστερική και το πουλάκι φαίνεται υγιέστατο. Κάποια στιγμή έφυγε από τον Θεοδόση, έκανε τη βόλτα του και τελικά επέτρεψε στο μπαλκόνι. Δε νομίζω ότι πρόλαβε να κολλήσει κάτι. Φοβάμαι για scally face, PBDF κλπ, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να αγχώνομαι και με το παραμικρό. Ξαναβάζω την φωτό που έβαλα χθες σε άλλο τόπικ (δε την έχω τραβήξει εγώ) και θα ανεβάσω και καινούργιες μέσα στη βδομάδα ελπίζω.
  Να ευχαριστήσω πολύ τον Θεοδόση (και την αδερφή του) που φροντίζει ζωάκια με τόση αγάπη, αλλά και τους γονείς του που εμφύσησαν στα παιδιά την αγάπη για τα ζωάκια.
  Ιδού το αβάπτιστο και περιμένω εντυπώσεις :D
   
 2. Nikoletta

  Nikoletta PB New Member

  <dead link>

  Ξέχασα να κάνω paste πριν
   
 3. γλυκουλη ειναι κι ομορφο το χρωμα του.
   
 4. paoki72

  paoki72 PB New Member

  Να σου ζησει Νικολεττα.Πολυ ομορφο,να το χαιρεσαι!
   
 5. Kostas21

  Kostas21 PB Member

  Να το χαιρεσαι Νικολεττα!
   
 6. aggel

  aggel PB New Member

  :)Νικολλετα ειναι κουκλι το καινουργιο Budgie σου να σου ζησει
   
 7. Να σου ζησει!
   
 8. να σου ζησει.
   
 9. Να σου ζήσει Νικολέτα.
   
 10. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  να σου ζησει Νικολεττα!
   
 11. Νικολλετα μου πολυ ομορφο να σου ζησει!
   
 12. Spyridoula23

  Spyridoula23 PB New Member

  να σου ζησει Νικολλετα μου, ειναι πολυ ομορφο!
   
 13. marie

  marie PB New Member

  να σου ζησει το κουκλι σου
   
Φόρτωση...