Νέος Φίλος Ringneck και θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις

Συζήτηση με θέμα Νέος Φίλος Ringneck και θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις, που ξεκίνησε από Feanor, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 19 Αυγ 2009.

 1. Feanor

  Feanor PB New Member

  Γειας σας παιδιά, αγόρασα πριν 3 μέρες ένα πράσινο ringneck (90 ευρώ) και θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις γύρω από αυτό το είδος γιατί έχω μόνο εμπειρία με cockatiel που υποτίθεται ότι είναι εύκολα πουλιά σε σχέση με ringneck.
  Ο πετ-σοπάς μου είπε πως είναι περίπου ένα χρονώ αλλά εγώ βλέπω ήδη μία αχνή πράσινη γραμμή γύρω από το λαιμό. Μπας και είναι θηλυκό και μου το πούλησε για μικρό ή θα δείξει στον 1.5 χρόνο και μετά όπως λέει το ιντερνετ? Πάντος επειδή τον ξέρω τον εμπιστεύομαι.
  Επίσης έχει τρελαθεί να κάνει βόλτες στο κλουβί και δεν ξέρω γιατί...είναι επειδή θέλει πολύ να σκαρφαλώνει? Μέχρι να βγει ο μήνας πάντος εγώ θα του έχω πάρει τριπλάσιο κλουβί που ανοίγει και από επάνω (τώρα είναι στου cockatiel).
  Εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ένα τρεμούλιασμα που κάνει κάποιες φορές, σαν απότομο τίναγμα των φτερών 3-4 φορές, αστραπιαία.
  Παιδιά περιμένω άπειρες συμβουλές από έμπειρους Ringneckous αλλά και από όποιον του αρέσει να βοηθάει! Ευχαριστώ!
   
 2. arisvoug

  arisvoug PB New Member

  Καταρχήν να το χαίρεσαι!Τώρα αυτο που πηγένει πέρα δόθε στο κλουβί ειναι για να επιβληθεί και να δήξει οτι αυτος ο χόρος ειναί δικός του αυτο με το τρεμουλιασμα των φτερών μαλλον το κανει και τινάζει τα φτερά του τουλάχιστον εμαίνα το κοκατιλάκι για αυτό το κάνει...Και τωρα ίσως να έκανες και κακός που το πείρες απο πέτ αλλα θα δείξει με τον χρόνο...
   
 3. Καλορίζικο, να το χαίρεσαι, περιμένουμε φωτογραφίες! Το απότομο τίναγμα των φτερών και της ουράς το κάνουν και για να αποβάλλουν την ένταση!
   
 4. Feanor

  Feanor PB New Member

  ΟΚ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :D
   
 5. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Για να φανεί αν είναι θηλυκό ή αρσενικό θα πρέπει να συμπληρώσει τους 18 μήνες.
  Από εδώ: https://petbirds.gr/articles/Παπαγάλοι-Ρίνγκνεκ-ringneck.90/

  Όσο για τις "ταρζανιές" που κάνει στο κλουβί του δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Μπορεί να το κάνει για να ξεμουδιάσει, να εξερευνήσει το κλουβί του κλπ.
   
Φόρτωση...