Νέες εγκαταστάσεις για τους μικρούς μας φίλους

Συζήτηση με θέμα Νέες εγκαταστάσεις για τους μικρούς μας φίλους, που ξεκίνησε από kostantakis, στο Forum 'Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων' του PetBirds, 3 Νοε 2013.

 1. Οι χώροι που θα εγκατασταθούν όπως βλέπετε στης φώτο είναι σε διπλανή οικοδομή, και έτσι δυστυχώς δεν μου επιτρέπεται να κάνω και μεγάλα πράγματα ! .....Και πάλι καλά δηλαδή... που πήραμε και έγκριση από τον ιδιοκτήτη για πρόχειρες κατασκευές !

  Ο χώρος έχει διαστάσεις 2.10 μήκος Χ 1.20 βάθος Χ 3 μέτρα ύψος !
  Ασφαλώς δεν χρειάζεται τόσο μεγάλο ύψος, οπότε υπολογίζω το ύψος να το πάω στα 2 - 2.20 μέτρα !

  Σε δίλημμα είμαι αν θα αφήσω τον χώρο ως έχει, ή αν θα τον χωρίσω ακριβώς στην μέση με χώρισμα MDF για 2 κλούβες ! Για τον λόγο αυτόν έφτιαξα 2 πορτάκια και 2 παράθυρα ! Μέχρι το άλλο Σ/Κ που θα συνεχίσω την κατασκευή θα το δω αυτό... !

  Ο φωτισμός είναι άφθονος και ο αερισμός εξαιρετικός ! Θα πέσει και το άσπρισμα με σβησμένο ασβέστη εσωτερικά όποτε όλα καλά !

  Από επάνω στο σκέπαστρο θα μπουν λάμπες Arcadia (βιταμίνη D3), πιθανών με αυτόματο σύστημα ανατολής δύσης !


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]  Σύντομα και η συνέχεια στον άλλο χώρο της οικοδομής με ακόμα 3 μεγάλες κλούβες !

  [​IMG]


  Πηγή: http://gardeli.blogspot.gr/search/label/Κατασκευές
   
 2. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Το κυριότερο όμως....δεν μας είπες .
   
 3. Ποιο βρε Bill ?? ...εν πάει το μυαλό μου ! Για πες !
   
 4. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Τι θα βάλεις μέσα ορέ κοπέλι ?
   
 5. Vassos

  Vassos PB New Member

  Αντε να μας τρελανεις παλι Αλεξανδρε. Αν κρινω απο την πρωτη σου κλουβα, η επιτυχια της κατασκευης ειναι σιγουρη.
   
 6. Ιθαγενή θα μπουν Βασίλη. Δεν το έγραψα στο αρχικό ποστ σεβόμενος τους νόμους του φόρουμ ! :)
   
 7. Lovecarduelis

  Lovecarduelis PB New Member

   
 8. Σχεδόν όλα έτοιμα στης νέες εγκαταστάσεις ! Τελικά θα μπει 1 ζευγάρι ιθαγενή για φέτος...

  Τοποθετήθηκε το υπόλοιπο πλέγμα, φτιάχτηκαν τα παραθυράκια, φτιάχτηκαν τα πορτάκια που θα μπαίνουν οι εξωτερικές ταΐστρες, μπήκαν οι σύρτες, και ασπρίστηκε με σβησμένο ασβέστη. Αύριο το δεύτερο χέρι ασπρίσματος και τα πουλιά θα κάνουν τα εγκαίνια !


  Σβησμένος ασβέστης !

  [​IMG]


  1ο χέρι ασπρίσματος !

  [​IMG]  πηγή : http://gardeli.blogspot.gr/2013/11/2014.html
   
 9. Cardelino

  Cardelino PB New Member

  ο χώρος φαίνεται πως είναι σκοτεινός και απο τις παλίες φωτογραφίες δείχνει να είχε υγρασία. Πολύ σύντομα, τα πουλιά θα αρρωστήσουν εαν τα βάλεις εκεί


  [​IMG]
   
 10. Στον χώρο εκεί κρεμούσα για 2 χρόνια κάποια κλουβιά μου χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα ! Οικοδομή είναι στα χτίρια πάνω από 10 χρόνια ! Λογικό να έχει "κάποια" υγρασία επάνω τους !

  Τα ρεύματα αέρα έχουν σφραγιστεί από γύρο γύρο, και μου έχει μείνει μόνο το βορινό παράθυρο που είναι το πιο επικίνδυνο. Και εκεί έφτιαξα εχτές την τελαροσά όπου θα τοποθετηθεί διαφανές νάιλον από αυτά που βάζουν σε τέντες !


  Σκοτείνα "κάπως" (απογευματινές φώτο) είναι, και για αυτό τον λόγο θα μπει εσωτερικά της κλούβας λάμπα arcadia (σύστημα ανατολής-δύσης) για βιταμίνη D μιας και δυστυχώς έχω παντελώς έλλειψη ήλιου στο συγκεκριμένο χώρο !


  Συν της άλλης δεν ανησυχώ καν. Στην άλλη μεγάλη εξωτερική κλούβα μου έχω καλυμμένο τον βορρά, και από επάνω έχω σκέπαστρο στον μισό χώρο (διακρίνεται στην φώτο). ....Τώρα δηλαδή έξω βρέχει.... και τα πουλιά έχουν επιλογή είτε να πάνε στην βροχή, είτε κάτω από το σκέπαστρο ! Πληροφοριακά...... όταν βρέχει τα πουλιά είναι όλα στον ανοικτό χώρο.. ! Εκτεθειμένα καναρίνια-καρδερίνες... στης κρύες νύχτες του χειμώνα... και πρόβλημα στα 2 χρόνια λειτουργίας της εγκατάστασης Κανένα !

  [​IMG]


  Στην απέναντι μεριά θα έχω και άφθονο ήλιο με της νέες εγκαταστάσεις που θα γίνουν και εκεί !

  [​IMG]  Τίποτα δεν αφήνω στην τύχη ! Ολα μελετημένα και τακτοποιημένα όπως πρέπει να είναι !
   
 11. Μπράβο Άλεξ, δεν ξέρεις πόσο σε χαίρομαι με το μεράκι που δείχνεις για τα πουλιά! :)
  Δεν έχω να πω τίποτα, το μόνο που λέω είναι να πάρεις κανένα "σπάνιο" - απαιτητικό πουλί και να του διαθέσεις όλη την κλούβα! Θα είναι εκπληκτικό να τα βλέπεις να πετάνε εκεί μέσα! ;)
   
 12. Να σε καλά Ευθύμη !

  Είμαι νέος εκτροφέας και οι γνώσεις μου επάνω στα πουλιά είναι σχετικά λίγες ακόμα για να προβώ σε αγορά "απαιτητικού σπάνιου" πουλιού Ευθύμη ! Όσο αναφορά στης συνθήκες διαβίωσις τους, δεν μου επιτρέπεται να παίζω με αυτά !

  Λιγάκι προβληματίζομαι τώρα με τα shaft tails finch που έχω ξεκινήσει την αναπαραγωγή τους. Θα πρέπει να αποκτήσω σύντομα άλλο ένα ζευγάρι για να αλλάζω τα αίματα. Η εκτροφή τους όμως θα πρέπει να είναι σε ζεστό περιβάλλον και εκεί θα έχω θέμα... ! Είναι υπερευαίσθητα πουλάκια για να τους φτιάξω κάτι εκτός σπιτιού !
  Θα το μελετήσω πολύ καλά πριν τους φτιάξω κάτι, και βλέπουμε !


  *Με έβαλες όμως σε περιέργεια βρε Ευθύμη... οταν λες απαιτητικό πουλί, για πες μου έχεις κάτι κατά νου ?? :D
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 22 Ιουλ 2016
 13. Βρε για το μέλλον μιλάω! :)
  Ακόμη καλά καλά δεν μπήκες στον κόσμο των σπίνων;;; Και οι καρδερίνες εκτροφής, το τονίζω, που έχεις έξω γιατί νομίζω ότι στα αγγλικά ονομάζονται GoldFinches, γιατί και αυτές ανήκουν στην οικογένεια των Finches -σπίζες- !
  Η θερμοκρασία είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα τόσο νότια στην Κρήτη. Είναι αρκετά πιο ζεστά από την Θεσσαλονίκη, και εγώ ακόμη τα έχω έξω και τα δύο ( ζεμπράκι και μπάτζυ ) χωρίς να κρυώνουν καθόλου... ;)
   
 14. Η θερμοκρασία όντος είναι πολύ καλύτερη εδώ στο Κρήτη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υγρασία ! Η θάλασσα είναι πολύ κοντά μου και καταλαβαίνεις ! :)


  Όσο για της Καρδερίνες εκτροφής ναι είναι όντος απαιτητικό πουλί και λόγο του ότι οικονομικά δεν με παίρνει, γιαυτό δεν χώρισα τον νέο χώρο στα 2 ! Θα φιλοξενηθεί μόνο 1 ζευγάρι φετινό από αυτά που έβγαλα, και όταν είμαι λίγο καλύτερα οικονομικά θα αποκτήσω άλλο ένα ζευγάρι !
   
 15. Μην αγχώνεσαι, δεν σε φοβάμαι εσένα... είσαι αστέρι! ;)
  Και ποιος είναι τέλεια οικονομικά σήμερα, αλλά ας μην αρχίσουμε τέτοια κουβέντα γιατί θα βγούμε off topic... ! :eek:
   
 16. Cardelino

  Cardelino PB New Member

  καθαρό και ηλιολουστό χωρίς υγρασία πρέπει να είναι το περιβάλλον της καρδερίνας. σου έγραψα απλά την γνώμη για να μην έχεις προβλήματα
   
 17. geo_ilion

  geo_ilion PB New Member

  αλεξανδρε να σου πω και εγω ενα μεγαλο μπραβο εχεις κανει καλη δουλεια
  η κρητη εχει καλο κλιμα πρόβλημα είναι η υγρασία για κοιτα για καμια συσκευη που την διωχνει
   
 18. εφοδιασμένος και με αφυγραντήρα ! :)

  [​IMG]
   
 19. Cardelino

  Cardelino PB New Member

  αφυγραντήρας που θα χρησιμεύσει ? Αφού δεν θα είναι ανοιχτή πόρτα που βλέπω στο βάθος ? εγώ επιμένω πως ο χώρος είναι ακατάλληλος. ο αφυγραντήρας θα σου μειώνει την υγρασία ή οποία όμως θα μπαίνει με την "σεσούλα" απο την πόρτα και λόγο ελλείψης ηλίου, θα παραμένει και θα συσσορεύεται στον χώρο. Οι αρνητικές συνέπειες δεν θα αργήσουν να φανούν στα πουλιά εάν και εύχομαι να βγώ λανθασμένος.
   
 20. Ο Γιώργος μίλησε γενικά για υγρασία και την λειτουργία του αφυγραντήρα προφανώς σε εσωτερική εκτροφή !

  Σαφώς και δεν κάνει απολύτως τίποτα σε εξωτερική εκτροφή κανένα μηχάνημα ! Μην μπερδευόμαστε παιδιά !
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...