Παρουσίαση Νέα κοπέλα για να κλείσει το καρέ

Συζήτηση με θέμα Νέα κοπέλα για να κλείσει το καρέ, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 24 Ιαν 2016.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Καλησπέρα παιδιά.Τις προάλες πήρα καινούργια θηλυκιά για τον τελευταίο αρσενικό.Οπότε τώρα έχω δυο ζευγαράκια που αν πάνε καλά θα ζευγαρώσουν :)
  Το πουλάκι λόγω έλλειψης χώρου θα αφεθεί για καραντίνα σε εξωτερικό χώρο αλλά ευτυχώς προήρθε από εξωτερική εκτροφή.Αυτό που με προβλημάτισε αλλά έφταιξα και εγώ είναι ότι δυστηχώς αλλάχθηκε απότομα η διατροφή του μιας και ο εκτροφέας χρησιμοποιεί διαφορετική μάρκα σπόρων.Θα μπορούσα να ζητήσω λίγη τροφή για να μπει σταδιακά στο καινούργιο μείγμα αλλά ντράπηκα :( .
  Δεν ξέρω αν αυτό έφταιξε αλλά είδα 2 πούπουλα σήμερα στο κλουβί και απόρρησα μήπως έγινε από στρες.Επίσης της έβαλα αυγό βραστό αλλά δεν νομίζω να το έφαγε.Πάντα τα πουλιά που είχα το τσακίζανε το αυγό.Τα σπόρια αν και νέο μείγμα τα τρώει και ευτυχώς τρώει αρκετό κέχρι.Ελπίζω να είναι λόγω αλλαγής περιβάλλοντος μιας και είναι δραστήριο πολύ αλλά κάπως νευρικό :)
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Να σου ζήσει το κορίτσι σου! ! Εύχομαι να έχουν μια αρμονική συμβίωση με τον αρσενικό που της επέλεξες. .. να δέσει το προξενιό και να δεις πολλούς υγιείς απογόνους! ! Μη σε ανησυχεί που δεν τρώει αυγο ακόμα. Είναι στρεασαρισμενη λογω της αλλαγής περιβαλλοντος.Σε λίγες μέρες ολα θα στρώσουν. Οσο για τα δυο τρια φτερακια δε νομίζω πως συντρέχει λόγος ανησυχίας.
   
 3. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  ωραίο το κορίτσι..φτου φτου!!μην ανησυχείς για τα πούπουλα..είναι λόγω του στρες και της αλλαγής περιβάλλοντος!
  τώρα,φρόντισε να φτιάξεις σωστά τα ζευγάρια,καλή διατροφή,σωστά δομημένα τα κλουβιά και όταν έρθει η ώρα..καλή αναπαραγωγή σου εύχομαι,Λάμπρο!
   
 4. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Αμα δεις παραπανω πουπουλακια να επαγρυπνεις :) Ασε καλε το κοριτσι να συνηθισει!! Να τη χαιρεσαι και καλη αναπαραγωγη να εχετε!
   
 5. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Σε ευχαριστώ Μύρα και εσένα και τα άλλα παιδιά για τα καλά σας λόγια.
   
 6. BabisNL

  BabisNL PB New Member

  Λάμπρο να το χαίρεσαι το καινούργιο πουλάκι και καλή επιτυχία στα αναπαραγωγικά σου σχέδια. Από περιέργεια, τι ζευγάρια θα φτιάξεις? Για το αυγό και τους σπόρους μη σε ανησυχεί. Το πολύ πολύ να διαλέγει στην αρχή. Τι ακριβώς της δίνεις τώρα?
   
 7. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Σήμερα ήταν η δεύτερη μέρα στο σπίτι και είπα να της δώσω αυγό.Κανονικά σπόρους από ornitalia σε συσκευασία.Όσον αφορά τα ζευγάρια αν μέχρι τότε πάνε όλα καλά έχουνε ως εξής:
  Αρσενικός του 14
  Θηλυκό του 15 το καινούργιο δεν ξαναβάζω φώτο
  Αρσενικός σκουφάτος του 15
  Θηλυκό του 15
  Το πρώτο και το δεύτερο που πήρα είναι από τον ίδιο εκτροφέα.Το άλλο ζευγάρι είναι από άλλο εκτροφέα.
  Από βδομάδα λέω να πάω για ανάλυση τις κουτσουλιές των θηλυκών για να δω αν όλα έχουνε καλώς.Το αρνητικό είναι ότι τα 3 είναι μέσα στο σπίτι ενώ το καινούργιο εκτός και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ με τον άλλο αρσενικό.Αν θα φέρω την κοπέλα μέσα μετά από ένα μήνα λήξεως της καραντίνας ή αν θα βγει ο αρσενικός έξω.Θα δούμε όμως δεν βιάζομαι.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πρασινοκίτρινα μωρά!!! Να τα χαίρεσαι Λάμπρο μου!!! Καλά ζευγαρώματα!! Και άμα δεν ταιριάξουν ξέρεις κάνεις τράμπα!! :p
   
 9. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Χαχα λες να συμβεί κάτι τέτοιο?Θα δούμε κάτσε να είναι καλά μέχρι τότε και βλέπουμε :)
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Με σένα να τα φροντίζεις μια χαρά θα είναι καλέ!!! :D
   
 11. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Από το στόμα σου και στου θεού το αυτί :)
   
Φόρτωση...