Μόλις ήρθε και ο δικός μου ζακό

Συζήτηση με θέμα Μόλις ήρθε και ο δικός μου ζακό, που ξεκίνησε από ΠΑΝΟΣ, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 9 Μαϊ 2009.

 1. Σήμερα το πρωί πήγα στο λιμάνι του Πειραιά για να παραλάβω τον Κόκο(ζακό)!Έιναι ένας γλύκας!Ακόμα φοβάται,τον έχω χαιδέψει αλλά με δαγκώνει λίγο μιάς και σήμερα ήρθε.Λέτε να του μείνει η συνήθεια να δαγκώνει?Εάν ναι πώς να το σταματήσω?Είναι 4 μηνών και έχει σταματήσει την κρέμα.Τρώει μείγμα σπόρων,pellets,φρέσκα φρούτα(μπανάνα,μήλο,φράουλα)και λαχανικά(γλυκοπατάτα,σέλινο).Φωτογραφίες σύντομα!
   
 2. Καλώς τον δέχθηκες, καλορίζικο, να περάσετε πολλά πολλά χρόνια χαρούμενα και με αγάπη μεταξύ σας! Για το δάγκωμα.... δοκιμαστικά κάνει, αναγνωριστικά, όπως θα έκανε με το κλαδάκι του για να δει αν το στηρίζει ... Βέβαια κάποιες φορές από φόβο, αν διεκδικεί κάτι, αν παραβιαστεί ο χώρος -το κλουβί του-, αν πειράζουμε παιχνίδια του, ή όταν εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του, μπορεί να καταφύγει στη χρήση ράμφους, που το προίκισε η φύση για άμυνα!
   
 3. Fotis_K

  Fotis_K PB Known Member

  Να τον χαιρεσαι.Να προσεχεις αυτη την φορα.Περιμενουμε και φωτογραφιες του.
   
 4. vasileia

  vasileia PB New Member

  δεν νομίζω να δαγκώνει για πάντα γιατί αν το σκεφτείς όλα έτσι ξεκινάνε,δεν υπάρχει πουλάκι που να μην δαγκώνει στην αρχή:)
   
 5. Ευχαριστώ πολύ παιδιά.Ναι θα προσέχω Φώτη μου!
   
 6. Elize

  Elize PB New Member

  Καλορίζικο, να σου ζήσει Πάνο! Και άλλος Ζακομπαμπάς εδώ στο φόρουμ!
  Και το όνομα σούπερ γινόμαστε πολλοί ;))(είναι αρσενικό?)


  Θυμίσου τις συμβουλές που σου δώσαν τα μέλη του PB, και μην δυστάζεις να ρωτήσεις για ό,τι επιπλέον απορίες έχεις.
   
 7. Δεν ξέρω εάν είναι θυληκό η αρσενικό
   
 8. Hadjicostas

  Hadjicostas Πρώην ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

  να τον χαίρεσαι φίλε ! σιγά σιγά όλα θα πάνε καλα !
   
Φόρτωση...