Μπορώ να χορηγώ προληπτικά το esb3 30%;

Συζήτηση με θέμα Μπορώ να χορηγώ προληπτικά το esb3 30%;, που ξεκίνησε από odim, στο Forum 'Ασθένειες Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 25 Δεκ 2014.

 1. odim

  odim PB New Member

  Θέλω να ρωτήσω σχετικά με αυτό το σκεύασμα,είναι φάρμακο θεραπείας η προβιοτικό η και τα δυο μαζί??? μπορω να το δίνω προληπτικά στα πουλιά για την προστασία της εντερικής χλωρίδας η δεν ενδείκνυται??? είναι αρκετά αποτελεσματικό για καρδερίνες και λούγαρα???
   
 2. sdc

  sdc PB Member

  Είναι φάρμακο κοκκιδιοστατικό. Για χρήση κάνε ότι πιστεύεις για τα πουλιά σου σε σχέση με το συγκεκριμένο φάρμακο.
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το esb3 αν δεν κάνω λάθος είναι μια αντιβίωση. Για ποιο λόγο θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις? Τι έχει δηλαδή το πουλί και πως το κατάλαβες?
   
 4. odim

  odim PB New Member

  φουσκωμα και μελανι γραμμη στο κατω μερος της κοιλιας + εμφάνιση καρινας..........είναι το κατάλληλο φαρμακο για τέτοιες περιπτώσεις????
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δε γνωρίζω κάτι ιδιαίτερα πέρα από τις ενδείξεις που διαβάζω στο φάρμακο και τις αντενδείξεις του, γι' αυτό άλλωστε ρώτησα.
  Για τη συγκεκριμένη καρίνα τι τη δημιούργησε?
  Η μαύρη γραμμή που είναι στην κοιλιά είναι πάνω σε κάποιο όργανο του πουλιού ή κάπου απροσδιόριστα?
   
 6. gianniskilkis

  gianniskilkis PB New Member

  Δημήτρη είναι για κοκκίδια και δεν υπάρχει καρδερινάς (που πιάνει λάθρα) που να μην το χρησιμοποιεί κατά κόρον αλλά κανείς δεν το παραδέχεται ... Το αντίθετο είναι να έχεις όσο το δυνατόν πουλάκια εκτροφής , σε άνετα κλουβιά και ευτυχισμένα διατροφικά για να μην γίνεις ¨φαρμακοποιός¨ ... καλή συνέχεια
   
 7. odim

  odim PB New Member

  και στα δυο σου ερωτηματα δε μπορω να σου απαντησω γιατι δε γνωριζω,δεν εχω εμπειρια απο ασθενειες πουλιων και ενδειξεις..


  συμφωνω και επ'αυξανω,μια που ειμαστε απο την ιδια πολη υπαρχει κανεις εμπορος που πουλαει πουλια εκτροφης ιθαγενη και δεν το ξερω??? εδω μεχρι και σε καναρινια κοινα ξαναγυρισανε λογω κρισης γιατι οι ρατσες δε φευγουν λογω υψηλου κόστους..ωστοσο ακομη και τα πουλια εκτροφης ειναι ευαλωτα σε ασθενειες εξαιρουνται τα υβριδια που ειναι αρκετα ανθεκτικα στις κακουχιες..
   
 8. Αντενδείκνυται για πρόληψη όπως κάθε αντιβίωση άλλωστε.
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  +100!
   
 10. Βγάλε μερικές φωτογραφίες της κοιλιάς και ίσως σε βοηθήσουν εδώ.
   
 11. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αρα κάτι λάθος έκανες στον τίτλο του θέματος. Εδώ δεν χρειάζεσαι ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά ΘΕΡΑΠΕΙΑ . Αν υποθέσουμε ( τελείως αυθαίρετα) οτι το πουλί ασθενεί απο κοκκίδια, η θεραπεία λέγεται BAYCOX ORAL 5%-BAYER.
   
 12. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Καταρχήν το ή τα πουλιά που νοσούν να είναι μόνα τους σε ξεχωριστά κλουβιά και σε ζεστό μέρος.

  Φωτό κοιλιά....και κουτσουλιές.

  Αν προλάβεις βέβαια.....γιατί μίλησες και για καρίνα.....και τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα.
   
Φόρτωση...