Μπορώ να τα ξαναδιασταυρώσω;

Συζήτηση με θέμα Μπορώ να τα ξαναδιασταυρώσω;, που ξεκίνησε από ΑΡΧΑΡΙΟΣ, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 2 Μαϊ 2008.

 1. Πέρσι έβαλα δυο ζευγάρια Μωζάικ το Α και το Β.Φέτος συνδίασα τα παιδειά τους (Α+Β)ζευγάρια, μπορώ να βάλω του χρόνου ξανά για ζευγάρωμα (Α+Β)+(Α+Β)ή πρέπει να βάλω νεα πουλία στα ζευγάρια μου;
   
 2. απ'οτικαταλαβα ζευγαρωσες τα παιδια 2 διαφορετικων ζευγαριων,δεν τιθεται θεμα αιμομιξιας,δε χρειαζεται να αλλαξεις αιμα στ απουλια,μπορεις να βαλεις τα ιδια ζευγαρια:)
   
 3. Κατερίνα τις δυο οικογένεις πέρσι τισ μπέρδεψα,τα παιδεία τους φέτος μπορώ να τα ξαναμπερδέψω του χρόνου;
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αν υπάρχει τρόπος να ξεχωρήσεις τα αδέλφια δεν θα έχεις πρόβλημα.
  Καλόν είναι όμως να κρατάς κάποια,έστω υποτυπώδη,αρχεία για
  να μην έχεις τέτοιες απορίες.
   
 5. Τωρα καταλαβα την ερωτηση,αρκει να μην εχουν ιδιους γονεις...
   
 6. Αυτό που θα κάνεις λέγεται ενδογαμεία (inbreeding). Μην το κάνεις αν δεν θέλεις να διαιωνίσεις κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι πρακτική που χρησιμοποιείτε για να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά μιας οικογένειας αλλά για τις ανάγκες διαγωνισμών. Αν δεν γνωρίζεις το γενεολογικό δέντρο των πουλιών σου για μερικές γεννιές πίσω και αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο σκοπό πιστεύω η καλύτερη λύση θα ήταν να αντάλαζες μερικά από τα πουλιά σου με κάποιον άλλο εκτροφέα ή χομπίστα. Για να μπει νέο αίμα. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν διάφορα γεννετικά ελλατώματα στα καναρίνια (και σε όλα τα ζώα) τα οποία με την ενδογαμία εμφανίζονται γιατί συνήθως έχουν υπολειπόμενο χαρακτήρα. Αν τελικά κάνεις συνδιασμούς με τις δύο οικογένειες που έχεις προσπάθησε ανά 4-5 γενιές να αλλάζεις κάποια πουλιά για να αποφύγεις τον εκφυλισμό και τη χαμηλή γονιμότητα.
   
 7. goulhs

  goulhs PB New Member

  γεια σου φιλε μου το καλυτερο για μενα ειναι να βρεις καποιον να ανταλαξεις πουλια για να εισαι σιγουρος και να εισαι πιο ανετοσ τισ επομενες χρονιες.
   
 8. Περα απο το οτι το καλυτερο ειναι να κανεις ανταλλαγη καποια πουλια καλο θα ηταν να προσεχεις στα ζευγαρωματα τον τυπο φτερου που εχουν γιατι αν βαλεις δυο πουλια με τον ιδιο τυπο φτερου ειναι πολυ πιθανον στα μικρα να δημιουργηθουν κυστες!
   
Φόρτωση...