Μπορώ να τα ξαναδιασταυρώσω;

Συζήτηση με θέμα Μπορώ να τα ξαναδιασταυρώσω;, που ξεκίνησε από ΑΡΧΑΡΙΟΣ, στο Forum 'Γενικά για Καναρινια' του PetBirds, 2 Μαϊ 2008.

 1. Πέρσι έβαλα δυο ζευγάρια Μωζάικ το Α και το Β.Φέτος συνδίασα τα παιδειά τους (Α+Β)ζευγάρια, μπορώ να βάλω του χρόνου ξανά για ζευγάρωμα (Α+Β)+(Α+Β)ή πρέπει να βάλω νεα πουλία στα ζευγάρια μου;
   
 2. Katerina

  Katerina PB Member

  απ'οτικαταλαβα ζευγαρωσες τα παιδια 2 διαφορετικων ζευγαριων,δεν τιθεται θεμα αιμομιξιας,δε χρειαζεται να αλλαξεις αιμα στ απουλια,μπορεις να βαλεις τα ιδια ζευγαρια:)
   
 3. Κατερίνα τις δυο οικογένεις πέρσι τισ μπέρδεψα,τα παιδεία τους φέτος μπορώ να τα ξαναμπερδέψω του χρόνου;
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αν υπάρχει τρόπος να ξεχωρήσεις τα αδέλφια δεν θα έχεις πρόβλημα.
  Καλόν είναι όμως να κρατάς κάποια,έστω υποτυπώδη,αρχεία για
  να μην έχεις τέτοιες απορίες.
   
 5. Katerina

  Katerina PB Member

  Τωρα καταλαβα την ερωτηση,αρκει να μην εχουν ιδιους γονεις...
   
 6. Βασιλης

  Βασιλης PB Member

  Αυτό που θα κάνεις λέγεται ενδογαμεία (inbreeding). Μην το κάνεις αν δεν θέλεις να διαιωνίσεις κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι πρακτική που χρησιμοποιείτε για να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά μιας οικογένειας αλλά για τις ανάγκες διαγωνισμών. Αν δεν γνωρίζεις το γενεολογικό δέντρο των πουλιών σου για μερικές γεννιές πίσω και αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο σκοπό πιστεύω η καλύτερη λύση θα ήταν να αντάλαζες μερικά από τα πουλιά σου με κάποιον άλλο εκτροφέα ή χομπίστα. Για να μπει νέο αίμα. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν διάφορα γεννετικά ελλατώματα στα καναρίνια (και σε όλα τα ζώα) τα οποία με την ενδογαμία εμφανίζονται γιατί συνήθως έχουν υπολειπόμενο χαρακτήρα. Αν τελικά κάνεις συνδιασμούς με τις δύο οικογένειες που έχεις προσπάθησε ανά 4-5 γενιές να αλλάζεις κάποια πουλιά για να αποφύγεις τον εκφυλισμό και τη χαμηλή γονιμότητα.
   
 7. goulhs

  goulhs PB New Member

  γεια σου φιλε μου το καλυτερο για μενα ειναι να βρεις καποιον να ανταλαξεις πουλια για να εισαι σιγουρος και να εισαι πιο ανετοσ τισ επομενες χρονιες.
   
 8. Lazaridis Giannis

  Lazaridis Giannis PB New Member

  Περα απο το οτι το καλυτερο ειναι να κανεις ανταλλαγη καποια πουλια καλο θα ηταν να προσεχεις στα ζευγαρωματα τον τυπο φτερου που εχουν γιατι αν βαλεις δυο πουλια με τον ιδιο τυπο φτερου ειναι πολυ πιθανον στα μικρα να δημιουργηθουν κυστες!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...