Μπορώ να συμπληρώσω το μείγμα με extra σπόρους;

Συζήτηση με θέμα Μπορώ να συμπληρώσω το μείγμα με extra σπόρους;, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 18 Μαρ 2015.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω.Βάζω στο καναρίνι την τροφή της Manitoba χωρίς ρούψεν την Premium και κάποιες φορές την Platinum.Θα μπορούσα να βάλω έξτρα σε αυτά σπόρους όπως αγκάθι ή βρώμη αποφλοιωμένη?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ανάλογα με τις ανάγκες των πουλιών, τις απαιτήσεις της κάθε εποχής, τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν τα πουλιά.... ναι...
  Με φειδώ και σύνεση όμως.
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Γενικά και οι δύο τροφές είναι πολύ καλές και πλήρεις θεωρώ. Ειδικά η Premium. Έδινα μόνιμα αλλά τελικά θεωρώ είναι για πτερόρροια και αναπαραγωγή. Όχι για τις άλλες περιόδους. Οι μόνοι σπόροι που δεν περιλαμβάνονται είναι κία, καμελίνα, γαιδουράγκαθο και βρώμη (λιναρόσπορος δε θυμάμαι αν έχουν). Μπορείς να βάζεις σε μια αυγοθήκη ξεχωριστή τους 4-5 extra σπόρους! Μέτρον άριστον!

  *Αν πάρεις γαιδουράγκαθο που κάνει πολύ καλό στο συκώτι, πρώτα να το σπάσεις στο blender και μετά να το προσφέρεις στα καναρίνια σου! :)
   
 4. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Δηλαδή για αυτήν την περίοδο επειδή δεν το βάζω για αναπαραγωγή να μην του βάλω Premium?
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Λάμπρο θεωρώ πως η Premium είναι πάρα πολύ καλή και ποιοτική αλλά και ακριβή. Την έδινα για πολύ καιρό αλλά το θεώρησα υπερβολή. Πλέον τους δίνω την Raggio di sole για καναρίνια χρώματος και τους αρέσει πάρα πολύ! Και η Manitoba η απλή είναι πολύ καλή!
   
 6. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Τα χόμπι πληρώνοντε :p
   
 7. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Σε ξεχωριστή αυγοθήκη και σε μικρές ποσότητες παροδικά .
   
 8. ianos

  ianos Daily Active Member

  Να ρωτήσω κι εγώ κάτι: πχ το αγκάθι Μαρίας, την κία κλπ, που μπορεί να τα βρει κανείς συσκευασμένα από επώνυμη εταιρεία, ώστε να είναι κι ασφαλή;
   
 9. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Δεν γνωρίζω αν υπάρχουνε συσκευασμένα.Εγώ θα πάρω από karderines.gr χωρίς να κάνω διαφήμιση στο κατάστημα.Από ότι είδα στο site τα έχει σε 250 gr αλλά νομίζω μπορείς να βρεις και πιο πολύ.Αύριο που θα πάω να πάρω ένα κλουβί και σπόρους θα σου πω.
   
 10. sdc

  sdc PB Member

  Cardo Mariano
  Cardo Mariano - Ornitalia
  chia
  http://www.ornitalia.gr/sporoi/75-chia-seed-2011.html
   
 11. ianos

  ianos Daily Active Member

  Παιδιά ευχαριστώ. Μιχάλη, ευτυχώς που μου θύμησες την ornitalia. Θεωρώ ότι είναι από τις πλέον αξιόπιστες μάρκες. Είχα συναντήσει στο παρελθόν τον αντιπρόσωπο, Μιχάλης κι αυτός και ήταν εξαιρετικό πλάσμα: με γνώσεις πολλές, με υγιείς προβληματισμούς και πολύ καλός επαγγελματίας. Σου μίλαγε για τα οφέλη των προϊόντων και δεν ήταν αρπακτικό
   
 12. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Eίσαι από τους λίγους που τοποθετούνται θετικά ....είναι με τα ''φεγγάρια'' του (ο Χαραμουντάνης).
   
 13. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Είναι ειδικός στα σπόρια
   
 14. ianos

  ianos Daily Active Member

  Φαίνεται τον βρήκα σε καλό φεγγάρι.
   
Φόρτωση...